web analytics

REVIEW NORDICS ORAL CARE TOOTHPASTE

Zo goed als mijn hele badkamerkastje is dierproefvrij en zo natuurlijk mogelijk, maar wat tandpasta betreft kom ik toch altijd weer terug bij Paradontax. Toen ik een tijdje geleden de Whitening Toothpaste met Charcoal en Matcha van Nordics Oral Care mocht uitproberen, was ik dan ook super benieuwd!

Review nordics oral care whitening toothpaste charcoal matcha

Ingrediënten Nordics Oral Care Whitening Toothpaste Charcoal + Matcha:

Water, hydrated Silica (Kiezelzuur, verwijdert tandplak), sorbitol (natuurlijke zoetstof), glycerine, sodium lauroyl sarcosinate (schuim en reiniging), camellia sinensis leaf powder (theeplant poeder), Pepermuntolie, xanthan gum (verdikkingsmiddel en emulgator), eupatorium, rebaudianum bertoni leaf extract (stevia), charcoal powder, silica, menthol, CI 77266.

Review nordics oral care whitening toothpaste charcoal matcha_2

Zwarte tandpasta, het blijft er toch wat gek uitzien! Houtskool in tandverzorging zorgt voor wittere tanden, aangezien de schurende deeltjes vlekken kunnen verwijderen en houtskool erg sterk is in het aantrekken van vuil. Het is daarbij belangrijk dat de houtskool erg fijn is gemalen, zodat je tandglazuur niet beschadigd wordt. Deze Charcoal + Matcha tandpasta van Nordics werd ontwikkeld door tandartsen, is helemaal vegan en bevat enkele fijne ingrediënten!

Deze tandpasta smaakt gewoon naar tandpasta: de frisse mix van munt zorgt voor een schoon gevoel in je mond. Ik merk ook dat de tandpasta een mooie pasta is en de houtskool dus inderdaad erg fijn is. Ik gebruik de tandpasta graag, maar merk nu niet meteen veel van het witmakende effect. Misschien omdat mijn tanden al zo wit zijn? ;) De ingrediënten en het ‘mondgevoel’ vind ik in ieder geval prima!

Review nordics oral care whitening toothpaste charcoal matcha_1

Deze fluoridevrije, vegan en dierproefvrije Charcoal + Matcha tandpasta van Nordics Oral Care is verkrijgbaar bij SoloBioMooi.nl en kost €6,99. Iets voor jou?

6 reacties op “REVIEW NORDICS ORAL CARE TOOTHPASTE”

  1. Die klinkt goed! Ik vind het ook erg apart, zwarte tandpasta. Maar als het werkt, doe ik het graag! Vind het alleen jammer dat bij de houtskoolpoeder altijd m’n hele wasbak zwart is :/ Dus misschien deze maar eens proberen!

  2. Ik heb al meerdere houtskool-tandpasta’s geprobeerd, maar geen enkele maakt mijn tanden witter hoor… En mn tanden zijn al niet erg wit om mee te beginnen :) ik denk dat als ik ze witter wil, er toch iets chemisch aan te pas moet komen.. maar dat durf ik niet :p

Geef een reactie

CommentLuv badge