web analytics

REVIEW: THE BODY SHOP, NATURE’S MINERALS LOOSE FOUNDATION SPF 25

Veel heb ik nog niet geshopt in de sale, maar alle aankopen die ik toch al deed, zijn echt geweldig! Zo kocht ik deze minerale foundation van The Body Shop voor vijf euro (hij kwam van €22). Ik kon hem niet laten liggen, aangezien ik al een tijdje op zoek was naar een goede, natuurlijke foundation. Of het ook iets is, lees je after the jump.

/

review the body shop nature's minerals foundation spf 25

/

/

Ik vind deze foundation niet meer terug op de site. Het lijkt me dus dat hij al een tijdje discontinued is. Maar als je geluk hebt, liggen er nog enkele in de winkel (in Gent liggen er alleszins nog veel in verschillende kleuren).

De Extra Virgin Minerals producten zijn trouwens in de plaats gekomen van deze! Maar daar heb ik (nog) geen ervaring mee.

/

Ingrediënten (kleur 00):

  • Mica: Mineraal. Zorgt voor een natuurlijke glow en heeft licht reflecterende eigenschappen.
  • Titanium Dioxide: Zorgt voor de natuurlijke SPF factor. Wit mineraal dat het licht breekt.
  • Kaolin: Witte klei, absorbeert olie en zorgt voor een mat effect.
  • Illite: Kleimineraal, zorgt voor een matte huid en maakt poriën minder zichtbaar.
  • CI77492, CI77491, CI77499: Kleurstoffen.

/

review the body shop nature's mineral foundation

/

De foundation komt in een handig potje met schroefdeksel. Wanneer je hem de eerste keer opent, vind je een papiertje binnenin met uitleg over de manier van aanbrengen. Ook plakt er een sticker over de opening zodat het poeder nog niet in het deksel zit. Onder die sticker vind je een soort zeef. De bedoeling is dat je wat poeder in het deksel tikt en daar met je brush door gaat. Het werkt handig en zorgt er voor dat je geen product verkwist.

/

Het aanbrengen zelf gaat ook goed. Het poeder heeft een lichte dekking, ziet er natuurlijk uit en houdt mijn huid bijna de hele dag mat, maar hij verdwijnt wel na enkele uren. Wanneer je liever een volledige dekking hebt, gebruik je best een vloeibare foundation onder het poeder. Zelf vind ik het niet nodig. Ik kocht het in de lichtste kleur die er was, 00. Deze is voor mij prima, en aangezien je de intensiteit kunt opbouwen, geloof ik dat hij ook voor lichtere huidjes geschikt is.

/

review the body shop nature's minerals foundation spf 25

/

De Nature’s Minderals foundation heeft SPF 25 en is niet comodogeen. Ook de ingrediënten zien er goed uit. Ik had nog niet zo veel ervaring met zowel poeder als minerale foundation, maar ben erg blij dat ik deze uit de sale heb kunnen vissen. Zou ik hem opnieuw kopen? Nee, daar is de dekking niet genoeg voor. Het is een fijne foundation als je huid rustig is, maar op bad face days zou ik liever wat meer dekking en staying power hebben.

De Nature’s Minerals Foundation SPF 25 is verkrijgbaar in de winkels van The Body Shop en ligt nu in de sale voor €5.

/

15 reacties op “REVIEW: THE BODY SHOP, NATURE’S MINERALS LOOSE FOUNDATION SPF 25”

  1. Ik was ook al een tijdje nieuwsgierig naar de minerale foundations van TBS! Ik ga binnenkort maar eens de vernieuwde (hopelijk ook verbeterde) versie aanschaffen, ik hou wel van dat natuurlijke effect!

Geef een reactie

CommentLuv badge