web analytics

REVIEW: ALL NATURALS KOKOSDEO LIMOEN

Jaren geleden maakte ik al eens een natuurlijke deodorant, maar daar heb je een aantal ingrediënten voor nodig die je niet zomaar overal vindt. Bij All Naturals verkopen ze een kit met alles wat je nodig hebt om zelf deodorant te maken. Dat moest ik natuurlijk proberen!

review deodorant zelf maken all naturals

In het pakket zitten de volgende ingrediënten:

  • 1 liter kokosolie
  • 500 gram natriumbicarbonaat
  • 250 gram arrowroot poeder
  • 10 ml etherische olie van limoen

review All Natural deodorant maken limoen

In het pakket vind je de vier ingrediënten, maar jammer genoeg geen lege deodorant stick of een potje om je deo in te bewaren. Dat vind ik wel een nadeel. Ook zit er geen papier in met de instructies, maar die vind je wel op de webshop. Zo’n pakket kost €31,95 en daar kan je twee keer deodorant mee maken, daarna is de arrowroot op, maar heb je wel nog wat van de andere ingrediënten over.

Ik vind het leuk dat er zo’n grote pot kokosolie in zit! Kokosolie kan je echt veel verschillende DIY’s gebruiken en komt altijd van pas. Ook puur in je haarpunten of als make-up remover is dit echt een fijn ingrediënt. Wanneer je deodorant hebt gemaakt, heb je nog meer dan de helft over om andere leuke dingen mee te doen.

review all naturals kokosdeo limoen zelf deodorant maken

De instructies zijn duidelijk: “Smelt de kokosolie (125 g) in een pannetje en meng deze meng deze met de arrowroot poeder (145 g) en de natriumbicarbonaat (145 g). Arrowroot wordt gebruikt als bindmiddel en natriumbicarbonaat heeft een anti-bacteriële werking. Om het geheel een lekker geurtje te geven voeg je etherische limoenolie (10 druppels) toe”.

Volgens All Naturals kan je hier zeker een half jaar mee voort, wat het zeker een goede investering maakt. Zelf heb ik de deodorant in een potje gemaakt en ik bewaar hem in de koelkast. De ingrediënten vind ik fijn en de deodorant werkt ook goed om geurtjes tegen te gaan. Dit is geen antitransparant dus je zweet nog steeds even veel.

Je vindt de Kokosdeo pakketten via de webshop van All Naturals. Er zijn verschillende versies te verkrijgen: Limoen, Lavendel, Pepermunt en Lemongrass. De prijzen liggen telkens rond de 30 euro.

Gerelateerde Artikelen

review alteya rose water

REVIEW ALTEYA ORGANICS

9 reacties op “REVIEW: ALL NATURALS KOKOSDEO LIMOEN”

  1. Veel te duur dat pakket ,ga eens bij avantgarde cosmetic kijken ,daar heb je het voor minder dan de helft,
    EEn top in producten ,voor het maken ,op het gebied body ,cosmetica enz”

    1. Eliane, Avantgardecosmetics heeft geen arrowroot. Hun kokosolie is niet biologisch en mogelijk ook geraffineerd. De geuroliën die ze aanbieden zijn synthetisch en de natuurlijke etherische oliën die ze hebben zijn niet biologisch. Het enige wat ze beide hetzelfde hebben is natriumbicarbonaat. De prijs zegt niet alles, het gaat er om wat je krijgt voor die prijs. Biologisch en niet-biologisch, natuurlijk en synthetisch kan je niet met elkaar vergelijken.

Geef een reactie

CommentLuv badge