web analytics

REVIEW NAÏF ZONNEBRAND

De lente is eindelijk in het land en door het langdurige slechte weer dit voorjaar, is je huid helemaal niet voorbereid op de kracht van de zon. Insmeren is nu dus extra belangrijk! Ik mocht de zonneproducten van Naïf uitproberen, eentje voor mezelf (SPF 30) en eentje voor kinderen (SPF 50), dus bij deze een uitgebreide review!

Review Naïf zonnebrand

Ingrediënten Naïf Face Natural Sunscreen Face SPF30:

Caprylic/Capric Triglyceride (Olieachtige vloeistof uit kokosolie. Vochtinbrengend en verzachtend), Kokosolie, Zinkoxide, Isoamyl Laurate, Stearyl Heptanoate, Hydrogenated Soy Polyglycerides, Candelilla Wax, Stearyl Caprylate, Polyhydroxystearic Acid, Parfum/Fragrance, Olijfolie, Tocopherol (vitamine E), Zonnebloemolie, C15-23 Alkane (oplosmiddel)

Ingrediënten Naïf Baby & kind Natuurlijke Zonnebrandcrème factor 50:

Caprylic/Capric Triglyceride, Kokosolie, Zinkoxide, Isoamyl Laurate, Stearyl Heptanoate, Hydrogenated Soy Polyglycerides, Candelilla Wax, Stearyl Caprylate, Polyhydroxystearic Acid, Parfum/Fragrance, Olijfolie, C15-23 Alkane, Tocopherol (Vitamine E), Zonnebloemolie.

Review Naïf zonnebrand

Helaas zit er wel parfum in de zonnebrandproducten. Dit zegt Naïf daar zelf over:

“NAÏF maakt gebruik van een allergeen-vrij synthetisch parfum. We  kiezen hiervoor omdat een synthetisch allergeen-vrij parfum ten opzichte van natuurlijke parfums, zoals essentiële oliën, een zeer kleine kans heeft op allergische reacties. Alles bij elkaar genomen zijn onze producten voor ongeveer 98% biologisch afbreekbaar. De 2% die niet biologisch afbreekbaar is komt door door het synthetische parfum.”

De geur van beide producten is dan ook zacht en crème achtig, ze ruiken net iets anders, maar wel vergelijkbaar. Wel fijn bij een zonnebrand, maar voor mij écht niet noodzakelijk, al bleef ik er wel aan snuffelen omdat ik de geur erg aangenaam vind.

Review Naïf zonnebrand

Beide zonnecrèmes hebben een gelijkaardige structuur. Niet verwonderlijk wanneer je de ingrediënten vergelijkt! De crèmes zijn vrij dik en moeten dus goed uitgesmeerd worden. Er blijft dan gelukkig écht geen witte waas achter! Wel zijn ze beiden vrij vet, dus ze geven wel een wat plakkerig gevoel, maar dat is snel weer verdwenen als de zonnebrand is ingetrokken. Goed beschermen tegen de zon doen ze zeker, ik heb nog niet heel veel kunnen luilekkeren in de zon, maar ik ben in die kleine momentjes toch niet verbrand.

Nadeel vind ik wel dat dit beiden vrij kleine tubes zijn (50 en 100 ml). Je moet jezelf, en zeker je kinderen echt regelmatig insmeren, wat er voor zorgt dat het product dus ook weer snel op is. Kwalitatief en prima wat ingrediënten betreft zijn de zonnebrandcrèmes van Naïf zeker, budgetproof dus iets minder.

De producten van Naïf zijn o.a. verkrijgbaar via Viva Donna. De Naïf Zonnebrand voor het gezicht met SPF 30 kost €22,99, de kindervariant in SPF 50 kost je €22,90.

Gerelateerde Artikelen

review MUA smokin palette

REVIEW: MUA, SMOKIN PALETTE

review rituals lip service lip balm

REVIEW RITUALS LIP SERVICE

3 reacties op “REVIEW NAÏF ZONNEBRAND”

  1. Moeder van 3 kinderen (7, 9 en 11 jr). Wat een toestand, dacht ik eindelijk een goede zonnebrand te hebben gevonden zonder chemische zooi erin krijgen ze toch een pijn na het smeren! De 1e x smeren ging nog wel. Het was een zonnige, hete dag dus rijkelijk gesmeerd. Evengoed wel wat lastig in te trekken maarrrr, omdat het een goed product zou zijn nam ik dat voor lief. Later wederom weer in gesmeerd, want we doen het natuurlijk wel goed en met regelmaat. Toen begon het al “mama, het smeren brand zo”. Al met al, einde van de dag alledrie de kinderen pijn over het hele lijf, m.n. de nek, buik en schouders. De jongste ’s avonds niet kunnen slapen. Het lijkt er echt wel in te branden wanneer je smeert. Alledrie mijn kinderen klaagden dat ze verbrand waren terwijl er niets te zien was. Helaas, klauwen met geld (we gaan volgende week op vakantie dus heb lekker ingeslagen met mijn 4 tube’s en 2 slrayflacons) maar ik ga toch mijn zoektocht voortzetten naar een andere zonnebrand want dit is niet te doen. Ps. Op onderstaande site van de consumentenbond staat overigens dat na testen het helemaal geen factor 30 is, maar factor 18.
    https://www.consumentenbond.nl/zonnebrand/vision-en-naif-zonnebrand-bieden-niet-de-beloofde-bescherming

  2. Het lijkt me dat wanneer je een spf review schrijft & aanbeveelt je deze best ook écht test, zoals bijvoorbeeld op enkele dagen volle zon. Ik vond ze zelf niet zo goed werken voor de kindjes.

Geef een reactie

CommentLuv badge