web analytics

REVIEW: LUSH, TOOTHY TABS DIRTY

Van Suzan kreeg ik een aantal leuke cadeautjes voor mijn verjaardag. Eentje daarvan waren de Toothy Tabs van Lush! Ze weet dat ik graag nieuwe dingen test, dus ik was extra benieuwd naar deze vaste tandpasta!

Lush Toothy Tabs Dirty review

Ingrediënten:

 • Dicalcium Phosphate Anhydrous: Calcium, bindmiddel
 • Sodium Bicarbonate: Natrium bicarbonaat, heeft een korrelige structuur waardoor het vuil van de tanden schuurt. Zorgt voor wittere tanden.
 • Tartaric acid: Wijnsteenzuur, zorgt voor luchtig schuim
 • Sorbitol: Vervangmiddel voor suiker
 • Lauroylsarcosine: Milde oppervlakte actieve stof, reiniger
 • Kaolin: Witte klei, reiniger
 • Mentha spicata: Etherische olie van kruizemunt
 • Citrus aurantium amara: Etherische olie van neroli
 • Sodium Saccharine: Kunstmatige zoetstof, E954
 • Limonene, Linalool: Komen natuurlijk voor in etherische olie
 • Flavour: Smaakstof

 review lush toothy tabs dirty

De Toothy Tabs van Lush komen in een handig doosje dat je open kan schuiven. Elk doosje bevat 40 Toothy Tabs. Ik heb de variant ‘Dirty’, met munt en zonder fluoride. Zelf hou ik erg van munt in tandpasta, het is de munt die zorgt voor een fris gevoel. Maar hoe gebruik je zo’n tabletje nu? Goed, je stopt er eentje in je mond en knabbelt er even op, dan maak je je tandenborstel nat en poets je zoals je anders ook doet. Het eerste wat ik merkte was: schuim! Echt heel erg veel schuim. Het poetsen gaat erg goed, maar mijn mond is te klein voor de hoeveelheid schuim die vrij komt. Daarom besloot ik de volgende keer om maar een halve Toothy Tab te gebruiken. En dat is perfect!

review lush toothy tabs dirty review

Met 40 tabletjes die je in 2 bijt, kan je dus 80 keer je tanden poetsen. Dat is best veel als je bekijkt hoe klein het doosje is! (En dus hoe weinig plaats het inneemt). Deze Toothy Tabs zijn handig in gebruik en nog veel handiger wanneer je op reis gaat en niet al te veel wil meesleuren. Deze tanpasta kan ook in je handbagage op het vliegtuig!

De Toothy Tabs zijn verkrijgbaar in de winkels van Lush en online. Ze kosten €4,05 voor een doosje.

18 reacties op “REVIEW: LUSH, TOOTHY TABS DIRTY”

 1. Nog iets voor het Lush-lijstje. Dit lijkt me handig voor op reis, maar ook voor thuis hoor. Gedaan met tubes uitknijpen. Is de muntsmaak heel sterk? Ik hou niet zo van munt, maar zoals je zegt, het zorgt wel voor een frisser gevoel.
  Demoiselle Do onlangs geplaatst..Pin-it-Tuesday #8My Profile

 2. Eigenlijk geven alle reviews aan dat een halve al genoeg is.

  Ik heb ze ook een poos gebruikt en ik vind ze erg fijn. Niet elke smaak is even lekker.

  Helaas heb ik geen Lush in de buurt. En online bestellen is met redelijk hoge verzendkosten, dat is het niet waard. Zodra ik naar een stad ga met een Lush koop ik ze zeker ook weer.

 3. Klinkt nog best wel goed! Erg bijzonder hoor, zo’n tabs. Ik dacht dat ze bedoeld waren om je tanden on-the-go te poetsen, je weet wel, even over je tanden wrijven en hoppa. Niet dus! Wel grappig dat zo één klein tabje zoveel kan schuimen haha, lijkt me erg grappig als je daar staat met een mond propvol schuim. :D

Geef een reactie

CommentLuv badge