web analytics

REVIEW: LUSH THE SUNBLOCK

Een tijdje terug plaatste ik een foto van The Sunblock van Lush op Instagram. Meteen kwamen er een aantal benieuwde reacties op! Zelf was ik ook erg benieuwd, want zonnebescherming voor onder de douche, dat kan toch niet goed werken? Uiteraard testte ik het uit!

Lush solid the sunblock

Ingrediënten The Sunblock:

Cacaoboter, Kalamijn poeder, Octocryleen, Octylmethoxycinnamate, Butyl Methoxydibenzoylmethaan, Sesamolie, Magnesiumcarbonate, Kamille (blauwe) essentiële olie, Roos Absolue, Eucalyptus Essentiële olie, Limonene, Parfum

review the sunblock lush

Goed, hoe werkt het nu? Er zitten een aantal UV beschermende ingrediënten in The Sunblock, zoals kalamijn poeder (zinoxide, een fysische filter), Octocryleen, Octylmethoxycinnamate en Butyl Methoxydibenzoylmethaan (chemische filters). Net zoals een gewone zonnebrandcrème dus! Voordeel van The Sunblock is dat je hem onder de douche kan gebruiken. Als je helemaal klaar bent, stap je even uit de straal en wrijf je je hele lijf in met dit blok. Dat gaat makkelijk en het blok smelt op de huid. Daarna droog je je af en je zal merken dat er een laagje van het product op de huid achter blijft. Instant bescherming!

review Lush The Sunblock

Tijd om hem in de zon te testen. Sowieso moet je je elke 2 uur opnieuw insmeren, dus dan heb je alsnog een ander product nodig. Toch is dit een fijn alternatief zodat je van ’s ochtends vroeg beschermd bent tegen de zon! Gedurende de tijd dat ik enkel in de zon lag met bescherming van The Sunblock, ben ik niet verbrand. Het product heeft wel een beetje een vreemde, nootachtige geur, maar niks vervelends.

Een leuk product en een goed idee, maar aangezien de ingrediënten die je beschermen tegen de zon een beetje twijfelachtig zijn, zou ik toch eerder opteren voor een goede, natuurlijke crème die je huid beschermd. Je kan deze namelijk ook niet makkelijk mee naar buiten nemen, want dan smelt hij volledig!

The Sunblock is verkrijgbaar bij Lush en kost €15,50 voor 100 gram.

5 reacties op “REVIEW: LUSH THE SUNBLOCK”

Geef een reactie

CommentLuv badge