web analytics

REVIEW LUSH SUNFLOWER DEODORANT

Een goede, natuurlijke deodorant vinden, is geen gemakkelijke opgave. Vaak zweet je er gewoon door, is het product niet gemakkelijk aan te brengen of ruikt het van zichzelf al niet erg lekker. Ik ben jarenlang erg tevreden geweest van Aromaco van Lush, maar wou nu eens iets nieuws uitproberen. Sunflower Deodorant vloog mijn winkelmandje in en werd ondertussen goed getest!

review lush sunflower deodorant

Ingrediënten Lush Sunflower Deodorant:

Propylene Glycol, Cleavers, Witch Hazel & Chrysanthemum Infusion, Fresh Organic Orange Juice, Sodium Stearate, Water, Sodium Bicarbonate, Fresh Chrysanthemum, Lemon Oil, Orange Oil, Mandarin Oil, Citral, Limonene, Linalool, Perfume.

review lush sunflower deodorant

De ingrediënten zien er oké uit. Propylene Glycol wordt af en toe in vraag gesteld, meer informatie vind je in dit artikel. De combinatie van kleefkruid, toverhazelaar en chrysanten zou je huid zacht maken en het zweten verminderen. De geur van dit blokje is alleszins heerlijk: een mix van iets groens en citrusvruchten. De geur is niet te sterk aanwezig, maar wel gewoon lekker.

Zo’n blokje is erg handig in gebruik. Je wrijft er gewoon mee onder je oksel tot het product wat afgeeft op je huid. Geen verpakking nodig dus! De geur van Sunflower blijft nog even hangen, maar ik merk hem in de loop van de dag niet echt op.

review lush sunflower deodorant

Helaas ben ik iemand die vaak zweet en Sunflower is voor mij niet ‘sterk’ genoeg. In de late namiddag begin ik mijn eigen zweetgeur een beetje te ruiken, not cool. Sunflower is erg fijn voor kalme dagen of voor wie een gevoelige huid heeft, maar hevigere zweters zullen meer tevreden zijn van Aromaco Deodorant van Lush. Nog een minpuntje: in de deodorant zitten gedroogde bloemen. Dat ziet er leuk uit, maar zorgt er wel voor dat de deodorant want begint te brokkelen na regelmatig gebruik. Zonde!

Sunflower is enkel verkrijgbaar in de UK en op de Lush UK site. Een blokje van 100 gram kost 4,95 pond, omgerekend zo’n 5,90 euro. Prima prijsje, want met dit blok doe je echt maanden!

10 reacties op “REVIEW LUSH SUNFLOWER DEODORANT”

  1. Hoi Zoe,ziet er mooi uit,ga ‘m denk toch eens proberen/of zelf maken als dat lukt.Heb de Aromaco van Lush al eens gehad maar vond .m erg hard waardoor het lastig smeert en hij brokkelde na poosje ook.

    groetjes en succes

  2. Dju toch.. Spijtig dat dit ‘m niet is! Ik heb eens via Birchbox een goede natuurlijke deo gehad, maar ik ben de naam efkes kwijt .. Ook die van Organic Essence vond ik wel goed hoor! En trust me, ik ben een stinky-sweaty-panda zonder goede deo!

  3. Dank je wel voor de review!
    Inderdaad niet evident om een goede natuurlijke deo te vinden. Ik best ook wel den zweter…. Zelf heb ik er ook al verschillende getest. O.a aromaco, maar daar reageer ik allergisch op… :(. Nu gebruik ik een cream deo van We Love The Planet. En dat werkt prima voor mij. Deze wil ik ook wel eens proberen, maar als jij al zegt dat hij voor jou niet echt werkt, dan denk ik dat het voor mij vergelijkbaar zal zijn.

Geef een reactie

CommentLuv badge