web analytics

REVIEW: LUSH SUGAR DADDY-O

Zijn jullie de Lush reviews al beu? Ik niet! Laatst stapte ik nog eens de leuke winkel in Gent binnen en ik kwam terug buiten met Sugar Daddy-O, een vaste conditioner. Tijd om dit paarse blokje eens aan een eerlijke review te onderwerpen!

lush sugar daddy-O review solid conditioner

Ingrediënten Lush Sugar Daddy-O:

Cetearyl Alcohol & Sodium Lauryl Sulfate, Linum usitatissimum, Guargom, Theobroma cacao, Butyrospermum parkii, Extra Virgin Olive Oil, Alpha Isomethyl Ionone, Argania spinosa, Simmondsia chinensis, Viola odorata, Rosa damascena, Citrus aurantium bergamia, Cananga odorata, Limonene, Linalool, Coumarin, Isoeugenol, Benzyl alcohol, Hexylcinnamaldehyde, Kleurstof 60725.

De ingrediënten zijn weer een mix van fijne en niet zo fijne elementen: SLS als hoofdingrediënt vind ik niet zo leuk. Wel zitten er fijne oliën en boters in zoals cacaoboter, sheaboter, olijfolie, arganolie en jojobaolie. Ook lijnzaadinfusie, viooltjes- en roos absolue zie ik graag op het lijstje staan.

review lush sugar daddy-o solid conditioner

Sugar Dady-O is een solid conditioner voor blond haar. Nu heb ik geen blond haar, maar ik geloof dan ook niet dat de paarse kleur veel effect zal hebben. Aangezien ik de geur echt heerlijk vond, besloot ik het er maar op te wagen! Die geur is trouwens vergelijkbaar met Tuca Tuca , maar dan iets lichter(voor de kenners): een frisse geur van viooltjes! Heerlijk zoet en bloemig, maar toch fris en schoon. Tuca Tuca is bijvoorbeeld een stuk zwoeler en zwaarder.

Ondertussen ben ik het al wel gewoon om met vaste producten mijn haar te wassen en te verzorgen (lees hier mijn review van de shampoo bars of van jungle solid conditioner), maar ik kan me voorstellen dat je niet goed weet wat je met dat blokje moet aanvangen. Zelf was ik eerst mijn haar met shampoo. Wanneer alles goed uitgespoeld is, neem ik Sugar Daddy-O en strijk ik daarmee over de lengtes van mijn haar. Ik herhaal hetzelfde stuk vaak een paar keer om er zeker van te zijn dat er voldoende product los kwam. Het lijkt namelijk alsof er helemaal niks in je haar zit! Ik laat het spul even inwerken en dan spoel ik het uit. Pas bij het uitspoelen valt me op dat er iets van product in mijn haar zit en voelt het zacht aan (het typische conditionergevoel tijdens het uitspoelen).

review lush sugar daddy-o solid conditioner

Ik laat mijn haar altijd aan de lucht drogen en de eerste uurtjes ruikt het subtiel heerlijk naar viooltjes! Mijn haar is zacht zonder zwaar te zijn en is makkelijk te doorkammen. Mijn haar voelt beter aan dan zonder conditioner, maar iets meer verzorging zou voor mijn droge haar wel fijn zijn.

Sugar Daddy-O werkt dus best goed, maar is zeker geen wondermiddel. Ook vind ik de solid conditioner best klein en veel te duur voor zo’n klein stukje. De prijzen bij Lush blijven maar opslaan en soms weet ik niet of ik het wel waard vind, aangezien de ingrediënten nu ook niet altijd zo geweldig zijn. Ik vind dit product een aanrader vanwege de heerlijke geur, maar een afrader wanneer je zoekt naar een goede voeding voor je haar. Door de prijs zal ik dit product niet opnieuw kopen.

De Solid Conditioner Sugar Daddy-O is verkrijgbaar bij Lush en online. Je betaald 9,95/50 gram.

Heb jij ervaring met de solid conditioners van Lush?

13 reacties op “REVIEW: LUSH SUGAR DADDY-O”

  1. Hoe lang doe je ongeveer met een blok? Als je hem dubbel zoveel wasbeurten kan gebruiken dan een vloeibare is het het afwegen waard. (Ben altijd veel te totaal met vloeibare conditioner 😅)

  2. Ik ben een recente,vrij grote fan van lush,maar voor deze solid cond.bar moet ik je gelijk geven.Eigenlijk ben ik er helemaal niet tevreden over.Mijn haar was dof en ondoorkambaar terwijl ik er toch veel had opgedaan.De geur daarentegen is overweldigend;bloemig,snoeperig zoet.Voor deze had ik de jungle bar (groene) gebruikt en daar was ik wél heel enthousiast over.Die is namelijk veel verzorgender,glans en doorkambaarheid verzekerd!

Geef een reactie

CommentLuv badge