web analytics

REVIEW: LUSH SHAMPOO BARS

Ik ben een echte Lushie. Ik hou van de geuren, de originele producten, de vrolijke kleuren, glitters en uiteraard van hun filosofie. Lush is dierproefvrij, grotendeels natuurlijk en helemaal ethisch verantwoord. Ik testte drie verschillende shampoo bars: vandaag mijn eerlijke mening!

shampoo bar

Ik testte reeds drie verschillende shampoo bars van Lush: Karma Komba, New en Honey I Washed My Hair. Alle drie hebben ze de zelfde grootte: een schijfje dat in je handpalm past. Ook ruiken ze alle drie heerlijk, maar verschillend. Karma (Komba) is een zalige  hippiegeur vol patchouli en sinaasappel. New ruikt lekker naar kruidnagel & kaneel en Honey I Washed My Hair ruikt naar honing en karamel, jammie! Zo’n shampoo bar kost €8,95 en zou even lang mee gaan als drie flessen shampoo.

lush shampoo bar review

Je gebruikt zo’n shampoo bar door je haar eerst goed nat te maken. Dan maak je schuim door de bar tussen je handen te wrijven of door hem rechtstreeks over je haren te wrijven. Beide manieren werken goed, maar ik gebruik de bar het liefst meteen op mijn haar. Zo’n bar geeft lekker veel schuim af en de shampoo reinigt mijn haar goed. Bij het uitspoelen kan je haar wat stroef aanvoelen, dat is normaal. Een beetje conditioner lost dat zo op!

review lush shampoo bar

Alle drie de shampoo bars werken dus goed, maar toch vind ik ze niet helemaal geweldig. Als eerste moet je zo’n bar goed drogen, anders wordt het een zielig hoopje prut (vooral Honey I Washed My Hair, die is wat zachter). Ten tweede is het hoofdingrediënt SLS, iets waar niet ieders hoofdhuid goed op reageert. Ten derde geeft geen enkele shampoo bar mijn haar voldoende verzorging (ze drogen zelfs een beetje uit) en gebruik ik dus uit noodzaak altijd conditioner.

review lush shampoo bars

Ik raad je zo’n shampoo bar van Lush aan wanneer je op reis gaat met handbagage of gaat rondtrekken, dan is het een handig en multifunctioneel product (je kan er ook je lichaam en zelfs je kleren mee wassen!). Ook de geuren zijn geweldig en ik vind het erg tof dat dit product niet verpakt hoeft te worden. Gewoon voor thuis vind ik toch dat er een stuk betere shampoo’s op de markt zijn.

Ooit al eens een shampoo bar geprobeerd? Wat vond je er van?

Gerelateerde Artikelen

review MUA smokin palette

REVIEW: MUA, SMOKIN PALETTE

16 reacties op “REVIEW: LUSH SHAMPOO BARS”

  1. Ik vond eigenlijk hetzelfde inderdaad.. ik heb de blauwe (iets met Sea?) gebruikt en de karma. Ik vind het zooo jammer want ze ruiken zoooo lekker! Maar ik wil gewoon liever geen producten met sls, en inderdaad, ze worden snel ’n beetje ’n pruthoopje.. echt heel jammer.
    Maar je douche ruikt wel goddelijk <3
    Anne-Fleur onlangs geplaatst..SUPER SPECTACULAIRE KERSTMIS DEAL:Koop 1 EP en krijg een tweede gratis! Om onder de kerstboom van…My Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge