web analytics

REVIEW: LUSH, REINCARNATE SOLID SHAMPOO

Solid shampoos zijn echt geweldig: geen verpakking, gaan lang mee en behoren ook gewoon goed te werken. Dat laatste is helaas niet altijd het geval. Ik test graag nieuwe producten uit en bestelde uit nieuwsgierigheid laatst een solid shampoo bij Lush: Reincarnate, een solid shampoo met henna! Ik was erg benieuwd wat deze shampoo met mijn haar zou doen.

review lush reincarnate

Ingrediënten:

 • Sodium Lauryl Sulfate: SLS, een agressieve reiniger
 • Stearic Acid: Stearinezuur, emulgator die de haarconditie zou verbeteren, vaak uit palmolie (dus niet zo eco-proof)
 • Red Henna: Rode henna, een erg goede haarconditioner die zorgt voor glans
 • Glyceryl Stearate & PEG-100 Stearate: Emulgator en stabilisator, gewonnen uit palmolie
 • Rosemary, Fleeceflower Root & Nettle Leaf Infusion: Infusie van rozemarijn, brandnetel en Japanse duizendknoop (allemaal goed voor de haarconditie)
 • Cocamide DEA: Surfacant uit kokosolie, zorgt voor beter schuim en reinigt
 • Soya Lecithin: Surfacant
 • Rhassoul Mud: Rhassoul klei, reinigt mild en zorgt voor ‘body’
 • Labdanum Resinoid: Een plant uit de zonneroosjesfamilie, zorgt voor de geur van amber
 • Sedra Powder: Zorgt voor glanzend haar
 • Sweet Orange Oil: Etherische olie van sinaasappel
 • Irish Moss Powder: Een soort zeewier, in contact met water ontstaat er een soort gel die het haar zacht maakt
 • Limonene: Komt natuurlijk voor in etherische olie
 • Perfume

review lush reincarnate

Zoals je in de ingrediëntenlijst kan lezen, bevat deze solid shampoo van Lush een aantal erg fijne ingrediënten, maar is het hoofdbestanddeel SLS. Dat is een agressieve reiniger die ik eigenlijk zo veel mogelijk vermijd. Bij Reincarnate was ik té nieuwsgierig om de shampoo uit mijn virtuele winkelmandje te halen, dus bestelde ik hem toch. Ik kreeg een groot hard blok thuis dat erg ‘aards’ ruikt.

In gebruik schuimt de shampoo erg goed (dat is dus de SLS) en verdeeld het product ook goed over mijn hoofd. Even inmasseren en uitspoelen. Dat gaat erg gemakkelijk en mijn haar voelt ook niet echt stroef aan. Doorkammen gaat ook goed en wanneer mijn haar droog is, heeft het inderdaad een mooie glans en voelt het erg luchtig aan. De geur blijft trouwens niet in je haar hangen. Fijn!

review lush reincarnate

Waar ik het meest benieuwd naar was: zou deze shampoo mijn haar een andere kleur geven door de henna? Helaas (?) is dat niet het geval: mijn haar is iets donkerder dan een maandje geleden (wanneer ik begon met de shampoo), maar dat kan evengoed aan het feit liggen dat het nu winter is en mijn haar dus niet geblondeerd wordt door de zon. Ook krijg ik geen rode schijn of iets dergelijks in mijn haren. Daar hoef je dus niet bang van te zijn!

Wanneer je SLS vermijd, is deze shampoo uiteraard niks voor jou. Maar ik vind de werking wel erg fijn en zou eventueel overwegen om deze opnieuw aan te kopen.

Reincarnate Solid Shampoo is enkel verkrijgbaar bij de Engelse Lush shops en kost daar zo’n 4,5 pond voor een blok van 100 gram. Hier vind je hem in de webshop.

Gerelateerde Artikelen

review lavera beauty balm

REVIEW: LAVERA, BEAUTY BALM

review weleda arnica bad olie gel sport

REVIEW WELEDA ARNICA

10 reacties op “REVIEW: LUSH, REINCARNATE SOLID SHAMPOO”

 1. Ik ben ook een fan van shampoobars, maar dan zonder chemische toevoegingen. Daarom gebruik ik altijd de shampoobars van Chagrin Valley, een Amerikaans bedrijf. Deze bars zijn verkrijgbaar in Nederland en België bij de webshop Present in the Box. Vooral de Babassu Marsh Mallow is een aanrader.

  1. Hoi ik zit in een forum ,waar we onze eigen zeep cremes enz maken ,maak nu mijn eigen champobar ,en deze is veel en veel beter dan lush,

  1. Ja erg goede shampoo Zolea mag ik jou van deze kant een compliment maken met je mooie site en super info ,kijk er iedere dag naar uit ,
   Kocht vroeger reincarnate ,is er een poos uit geweest
   zit nu zelf in forum die zeep en cosmetica maken,dus maak nu mijn eigen shampoo bar

Geef een reactie

CommentLuv badge