web analytics

REVIEW: LUSH OCEAN SALT SCRUB

Begin juli werd ik bij Lush uitgenodigd voor hun Holiday Party. We kregen een hele hoop informatie over de producten en vooral de zomerverzorging stond centraal (duhh). Ik kreeg een potje Ocean Salt mee en testte dat met alle liefde uit.

review lush ocean salt scrub

Ingrediënten Lush Ocean Salt:

Zeezout, fijn (Fine Sea Salt), Grapefruit infusie, vers (Citrus paradisi), Zeezout, grof (Coarse Sea Salt), Stearinezuur (Stearic Acid), Limoen, vers, biologisch, extract in vodka (Citrus aurantifolia), Natrium Cocoamphoacetate (Sodium Cocoamphoacetate), Glycol cetearaat (Glycol Cetearate), Tri-ethanolamine (Triethanolamine), Avocadoboter (Persea gratissima), Kokosolie, extra virgin (Cocos nucifera), Limoen essentiële olie (Citrus aurantifolia), Zeewier absolue (Fucus vesiculosus), Violenblad-absolue (Viola odorata), Glycerine, Lanolin, Cetearyl alcohol, *Limonene, *Linalool, Parfum,Kleurstof 42090, Methylparabeen, Propylparaben.

De ingrediënten zien er op het eerste zicht goed uit: zeezout, verse citrusvruchten, acovadoboter, kokosolie en zeewier. Toch zitten er parabenen als bewaarmiddel in, parfum en alcohol (limoenextract in vodka). Al bij al valt het goed mee en durf ik dit product op mijn gezicht uit te testen.

review lush ocean salt scrub

Ocean Salt komt in de typische zwarte Lush pot met schroefverpakking, niet zo handig in de douche en ook niet zo hygiënisch, maar voor de rest prima. De scrub zelf is niet helemaal goed gemengd waardoor het zout bovenop ligt en de scrub niet egaal blauw is, dus meng ik het even snel met een lepeltje. Deze scrub heeft een zacht textuur en ruikt heerlijk tropisch!

review lush ocean salt scrub

Voor je gezicht heb je maar een klein beetje nodig. Door de textuur plakt de scrub goed aan elkaar en heb je minder risico op morsen. Ik neem er een klein beetje uit en verdeel dat over mijn gezicht. Even zachtjes inmasseren, afspoelen en klaar!

review lush ocean salt

Zo ziet Ocean Salt er uit met wat water bij. Je ziet goed dat er veel scrubdeeltjes (= zeezout) in zitten. Deze vind ik eigenlijk wat te ruw voor het gezicht. Als je zacht genoeg scrubt, kan het niet zo veel kwaad, maar ik gebruik Ocean Salt toch liever op mijn lichaam. Daarvoor is hij trouwens heerlijk! Na het afspoelen is mijn huid zacht en verzorgd. De geur blijf je nog even ruiken, maar die verdwijnt na een poosje terwijl het zachte gevoel blijft.

review lush ocean salt scrub

Ik ben erg tevreden over Ocean Salt, maar zou hem niet aanraden voor gebruik op het gezicht. Krassende korreltjes doen je huid meer kwaad dan goed! Je betaalt €12,95 voor een potje van 120 gram, wat ik bijzonder veel vind! Hoewel het een fijn product is, vind ik het dat niet waard.

6 reacties op “REVIEW: LUSH OCEAN SALT SCRUB”

  1. Ik gebruik zelf dit product al een tijdje en ben er heel tevreden van! Je hebt wel gelijk wat de ruwheid betreft… Ik probeer redelijk zacht te scrubben en laat het niet zo lang op mijn gezicht. Dan werkt het zeker prima! Maar voor heel gevoelige huidjes zal het inderdaad te hard zijn. Wat de prijs betreft vind ik wel dat het potje héél lang meegaat, dus dat compenseert de prijs een beetje.

    Op zich ben ik er heel tevreden van, maar moest ik een scrub tegenkomen die ook goed werkt en goedkoper is, zou ik de overstap zonder problemen kunnen maken!

Geef een reactie

CommentLuv badge