web analytics

REVIEW: LUSH, JASMINE & HENNA FLUFF EAZE

Vorige week zat ik bij de kapper. Een rare ervaring deze keer, want voor de eerste keer zei iemand me dat ik mijn haar beter moet verzorgen. ‘Een maskertje elke week’, zei ze. Gelukkig had ik bij Lush een staaltje (of 3) van één van hun haarmaskers meegekregen: Jasmine & Henna Fluff Eaze. Deze testte ik dan ook erg graag!

/

review lush jasmine and henna fluff eaze

/

/

Wat Lush zelf zegt:

/

In eerste instantie is Jasmine and Henna Fluff Eaze gemaakt voor mensen met pluizig haar. Om de lokken wat in bedwang te houden en lekker zacht te maken. Het maakt je haren iets zwaarder door de vele natuurlijke oliën die we gebruiken. Maar goed, zelfs mensen met steil haar vinden dit een geweldig product. Het geeft je haar een geweldige oppepper, dus je begrijpt hoe populair dit is. Geen zorgen pluizenbollen, jullie grijpen niet mis, we hebben genoeg voor iedereen. Verdeel een flinke hoeveelheid over je haar, van wortel tot punt. Vijftien tot dertig minuten in laten trekken, uitspoelen en nawassen met een shampoo. Voor de ultieme jasmijngeur en gladde lokken gebruik je de shampoobar Godiva!

/

Ingrediënten:

 • Red Henna Infusion (Lawsonia inermis): Infusie van rode henna, kleurt je haar niet maar verzorgt het wel
 • Aqua
 • Cetearyl Alcohol: Niet uitdrogende alcohol uit kokosnoten. Emulgator
 • Sodium Lauryl Sulfate: SLS: harde reiniger
 • Perfume
 • Olea europea: Extra virgin olijfolie van biologische oorsprong
 • Cananga odorata: Ylang Ylang etherische olie
 • Jasminum grandiflorum: Jasmijn absolue etherische olie
 • Triticum vulgare: Tarwekiem olie
 • Simmondsia chinensis: Jojoba olie
 • Prunus dulcis: Amandel olie
 • Bertholletia excelsa: Braziliaanse notenolie, natuurlijke vochtinbrenger
 • Cocos nucifera: Extra virgin kokosolie
 • Cannabis sativa: Hennepzaadolie
 • Glycine soja: Sojaolie
 • Ricinus communis: Castor olie
 • Benzyl Salicylate: Absorbeerd UV-stralen, kan allergische reacties veroorzaken. Komt natuurlijk voor in etherische olie
 • Benzyl Benzoate: Oplosmiddel en conserveermiddel. Er is een natuurlijke en een chemische variant. Beide varianten kunnen sterk irriterend zijn
 • Farnesol: Komt natuurlijk voor in etherische oliën
 • Geraniol: Komt natuurlijk voor in etherische oliën
 • Linalool: Komt natuurlijk voor in etherische oliën
 • Hydroxycitronellal: Komt natuurlijk voor in etherische oliën
 • Methyl Ionone: Komt natuurlijk voor in etherische oliën
 • Benzyl Alcohol: Natuurlijk bewaarmiddel
 • Isoeugenol: Komt natuurlijk voor in etherische oliën
 • Methylparaben: Bewaarmiddel, parabenen
 • Propylparaben: Bewaarmiddel, parabenen

/

Jasmine and henna fluff ease review Lush

/

Werking:

/

Aangezien er vrij veel water in dit haarmasker zit, was er ook een sterk bewaarmiddel nodig. Lush gebruikt hier 2 soorten parabenen voor (op de laatste plek in de ingrediëntenlijst) en een agressieve reiniger (SLS). Verder zien de ingrediënten er goed uit. Jasmine & Henna Fluff Eaze bevat veel verzorgende olieën en henna.

/

Ik bracht het haarmasker voor het slapen gaan aan op droog en ongewassen haar. De geur is echt heerlijk! Bloemige jasmijn is een van mijn favoriete geuren. Het masker zelf heeft de structuur van lotion: het is vrij vloeibaar maar glijdt niet zomaar van je handen. Ik bracht 2 volledige proefpotjes aan op mijn haar. Aangezien het sinds die kappersbeurt een stuk korter is, was dat voldoende. Dan draaide ik mijn haar in een knot en ging slapen.

/

De volgende ochtend was het masker bijna volledig ingetrokken. Mijn haar voelde droog maar plakkerig aan. Wanneer ik het onder de douche uitspoelde, voelde ik dat mijn haar erg zacht was, alsof ik net conditioner gebruikt had. Daarna waste ik mijn haar met shampoo. Het uitkammen ging erg vlot en mijn haar rook nog altijd lekker naar het Jasmine & Henna Fluff Eaze-masker.

/

review lush Jasmine & henna fluff eaze

/

Wanneer mijn haar volledig droog was, werd het erg zacht. Dit masker werkt dus zeker. Het heeft een fijne geur die lang blijft hangen (wel meerdere wasbeurten!) en verzorgt mijn haar goed. Ik loop rond met glanzend haar dat ook nog eens minder pluist.

De prijs is minder geweldig: zo’n 22 euro voor een volledige pot. Jasmine & Henna Fluff Eaze is verkijgbaar in de Lush winkels en online.

/

Gerelateerde Artikelen

review Lush jungle conditioner

REVIEW: LUSH, JUNGLE

review lush tiny hands

REVIEW: LUSH, TINY HANDS

15 reacties op “REVIEW: LUSH, JASMINE & HENNA FLUFF EAZE”

 1. Ik ga die proberen. Ik heb hier een lush winkel op 600 meter en ik zoek een goed masker voor mijn mishandelde haar.
  Normaal ga ik joggen met een masker op mijn haar (tis geen gezicht), maar daar ik ermee gestopt ben (en de nodige kilo’s ben bijgekomen) is ermee gaan slapen ook een geweldig idee.

 2. Dat zegt de kapper ook altijd tegen mij! Ik zat laatst nog model voor een collega die de kappersopleiding volgt, de lerares heeft volgens mij wel drie keer gezegd hoe dood m’n haar is. Maar goed, ik blondeer het dan ook elke twee maanden dus ik denk dat ik er niet veel meer aan kan doen dan dat ik nu al doe. Ik kam er nu wel vaak een druppeltje arganolie (die uit je pakketje!) door na het douchen, hopelijk verbetert dat m’n haar nog iets :D
  Iris onlangs geplaatst..Hippie Voer: Biologische SeitanMy Profile

 3. Ik vind het aan de ene kant zo jammer dat LUSH veel gebruik maakt van parabenen en SLS, aan de andere kant… werken de producten zo fijn! Ik ben groot fan van Dream Cream, dat is de enige crème die mij in de winter helpt met droge plekjes/velletjes. En ik vind de bruisballen en zepen vaak heel lekker ruiken, en niet te vergeten Lemony Flutter <3 Fijn dat dit masker zo goed werkt!
  Sophie onlangs geplaatst..Win een Rituals Ancient Beauty cadeau setMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge