web analytics

REVIEW: LUSH, FUN

Lush is vrij duur, dus wanneer ik zag dat de UK shop een boxing day sale had (26 december), kon ik het niet laten om het een en ander te bestellen. Eén van die dingen is een doosje met drie soorten FUN zeep. Die kneedbare zeepjes kan je gebruiken als douchegel, handzeep, shampoo en badschuim!

review lush fun soap

Ingrediënten:

Groen: Talc, Cornflour, Glycerine, Sodium Laureth Sulfate, Lime Oil, Lemon Oil, Citral, Limonene, Linalool, Perfume, Gardenia Extract, Colour 42090

Rood: Talc, Cornflour, Glycerine, Sodium Laureth Sulfate, Orange Oil, Mandarin Oil, Limonene, Perfume, Colour 14700

Goud: Talc, Cornflour, Glycerine, Sodium Laureth Sulfate, Lustre Radiant Gold, Sweet Wild Orange Oil, Bergamot Oil, Limonene, Linalool, Benzyl Benzoate, Butylphenyl Methylpropional, Perfume

Samengevat:

  • Talkpoeder: Zachte kleisoort, matteert de huid en zorgt voor het klei-effect
  • Maïsbloem: Zorgt voor een zacht gevoel op de huid en absorbeert vuil/vet
  • Sodium Laureth Sulfaat: Agressieve reiniger, zorgt voor veel schuim
  • Etherische olie: Natuurlijk geurmiddel, soms met extra eigenschappen
  • Parfum
  • Kleurstof (en bij de gouden variant ook lustre = gouden glitter)

review lush fun soap

De FUN zeepjes zitten verpakt in een schattig doosje en dan elk apart in biologisch afbreekbare folie. Dat is leuk omdat je zo meteen de kleur kunt zien, maar na gebruik heb je natuurlijk niks om ze in te stoppen. Wel fijn dat de verpakking biologisch afbreekbaar is! Het doosje ziet er leuk genoeg uit, zodat je het als cadeautje niet per se nog eens hoeft in te pakken. Dat spaart ook weer papier uit.

review lush fun zeep

In deze cadeauverpakking zitten drie kleuren FUN: rood, groen en de kerstvariant: goud, telkens kleine stukjes van 50 gram. De rode FUN zeep ruik naar mandarijntjes en sinaasappel en is lekker fruitig zoet. De groene variant ruikt naar citroen/limoen, maar ook hier weer lekker fris zoetig. De gouden FUN is niet meer verkrijgbaar, maar ruikt naar Honey I Washed The Kids zeep, een mengeling van karamel en honing.

review lush fun zeep

Je kunt inderdaad heerlijk kleien met FUN! De rode en de gouden variant waren gemakkelijk te boetseren, de groene FUN zeep is een beetje brokkeliger en wat moeilijker om te hanteren. Dat is natuurlijk een nadeel van de handgemaakte producten: er kan een beetje verschil op zitten.

Onder de douche vind ik FUN heel fijn om te gebruiken. Ik neem een klein beetje en stop dat in een douchespons (ik gebruik nog steeds de Kojac sponges). Het schuimt heel goed en reinigt ook enorm goed (een klein beetje uitdrogend). Als shampoo vind ik het een minder fijn product. Het droogt mijn haar uit, is moeilijk te verdelen en plakt telkens vast. Ook had ik het gevoel best veel nodig te hebben. Als bubble bar viel de FUN me een beetje tegen. Door een stukje onder de lopende kraan te verbrokkelen, ontstaan er wel bubbels, maar lang niet zo veel als met een bubble bar en ze verdwijnen ook weer snel. De geur blijft gelukkig wel in het badwater hangen, mmm.

review lush fun soap

Lush FUN zeepjes zijn leuk om cadeau te geven aan kinderen om in bad mee te spelen, maar ik zou ze niet opnieuw kopen (tenzij eventueel in de sale, haha). Voor een groot stuk FUN (200 gram) betaal je 9,95. Deze cadeauverpakking uit de kerstcollectie is jammer genoeg niet meer verkrijgbaar, maar ik betaalde er 3,25 pond voor, zo’n 4 euro. En dat vind ik ze zeker waard, voor die prijs zou ik ze wel opnieuw durven kopen als cadeautje.

Gerelateerde Artikelen

20120717_0150

GIVEAWAY OLEA

22 reacties op “REVIEW: LUSH, FUN”

  1. Ik had er misschien toch wel meer van verwacht! Al lijkt het me wel handig om bv. mee op te reis te nemen: je hebt namelijk een douchegel en bubble bar ineen :D dus voor zo’n gelegenheden zou ik het niet erg vinden als het een beetje uitdrogend is, voor dagelijks gebruik wel.
    Amy onlangs geplaatst..Eucerin pH5 handcrèmeMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge