web analytics

REVIEW: LUSH, AROMACO

Deodorant, nog steeds een product waar ik geen goede natuurlijke oplossing voor gevonden heb. Mijn zelfgemaakte deodorant was goed, maar zorgde voor gele plekken in witte tshirts. Volgende op het ‘to try’-lijstje was Aromaco van Lush.

/

/

/

Ingrediënten:

  • Hamamelis virginiana: Toverhazelaar/witch hazel, trekt de poriën samen en is antibacterieel
  • Propylene Glycol: Synthetische vochtinbrenger uit de petrochemische industrie. Het kan irriterend werken en zorgt er voor dat andere ingrediënten dieper in de huid kunnen doordringen
  • Sodium Stearate: Natriumstearaat, stabilisator
  • Anthemis nobilis: Kamille azijn, trekt de poriën samen
  • Sodium Bicarbonate: Natriumbicarbonaat, absorbeert geurtjes
  • Patchouli Oil: Etherische olie van patchouli, werkt verkoelend en insecten-werend (handig in de zomer)
  • Citral: Komt natuurlijk voor in etherische oliën
  • Perfume 
/

review lush aromaco

/

Aromaco is een deodorant in vaste vorm. Een blokje dus. Het is de bedoeling dat je met dit blokje over je schone oksels gaat, klaar! Het blokje zelf is vrij hard. Ik verwarm hem altijd even tussen mijn handen waardoor hij makkelijker aan te brengen is. Je zou ook een stukje van het blok kunnen schaven wanneer de deodorant teveel uitdroogt. Je kan het blokje ook een beetje nat maken waardoor een crème ontstaat. Deze crème kan je dan op je oksels aanbrengen.

/

Aromaco geurt heerlijk ‘aards’, naar patchouli. Zelf vind ik dat best een lekkere geur, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen er zo over denkt. De werking is trouwens super! Aromaco beweert niet dat je geen druppeltje zweet meer zal verliezen, maar zorgt er wel voor dat je lekker blijft ruiken. Zelf heb ik wel het gevoel dat ik minder zweet. En dat is voor mij een groot pluspunt. Wel kan het aanbrengen even lastig zijn, Aromaco schuurt een beetje over je oksel. Daarom is de manier van vochtig aanbrengen (even onder de kraan) een goede uitweg.

/

Ik ben erg tevreden over deze deodorant en zal hem waarschijnlijk opnieuw kopen. Dat zal toch nog lang duren, want je doet echt heel lang met zo’n blok! Benieuwd naar Aromaco? Deze winactie loopt nog tot 14 november en bevat 50 gram Aromaco!

/

Aromaco is verkrijgbaar in Lush winkels en online. Prijs? 7,20 euro per 100 gram.

/

11 reacties op “REVIEW: LUSH, AROMACO”

Geef een reactie

CommentLuv badge