web analytics

REVIEW: LUSH, ANGELS ON BARE SKIN

Al tijden wou ik een cleanser van Lush uitproberen. Een maand geleden heb ik eindelijk de stap gezet. Ik koos voor Angels On Bare Skin, een natuurlijke cleanser die je huid zou laten stralen en onzuiverheden aanpakt.


Volgens Lush: Als je er voor kiest om dit niet te gebruiken vanwege het vreemde uiterlijk van het product, is dat heel erg jammer. Vooral jammer voor je huid. Als je wilt dat je huid zacht is, alsof engelen zijn nedergedaald en je wangen hebben gekust, dan wordt het tijd dat je je vooroordelen aan de kant schuift. Was je gezicht iedere morgen met onze rozen en lavendelscrub en je praat nooit meer over een vreemd uiterlijk. Wrijf een hoeveelheid ter grootte van een erwt met een paar druppels water tot een pasta, en masseer dit zachtjes over je vochtige huid. Spoel af en voel eens hoe zacht onze engeltjes voor je zorgen.
 
De ingrediënten:
Gemalen amandelen: deze zorgen voor de milde scrub
Glycerine: een natuurlijke vochtinbrenger
Kaolin: een witte klei die zorgt voor een diepe reiniging omdat het olie absorbeert
Water
Lavendel olie: als geurstof en voor de antibacteriële eigenschappen
Rose Absolute: als geurstof
Blauwe kamille olie: zou goed zijn tegen acné en andere huidproblemen (werkt ontstekingsremmend, kalmerend en verzachtend)
Afrikaantjes olie: werk antibacterieel en zou wondjes sneller herstellen
Benzoin Resinoid: een hars, gebruikt als fixatiemiddel maar helpt ook beschadigde huid te herstellen. Ook is het een natuurlijk bewaarmiddel.
Lavendel knopjes: als versiering. Er zitten er wel erg veel in
*Limonene: Komt natuurlijk voor in essentiële oliën. Ruikt citroen-achtig
*Linalool: Komt natuurlijk voor in essentiële oliën. Ruikt zoet


Alle geurstoffen (essentiële oliën) kunnen allergische reacties opwekken.

 

De geur:
Angels on bare skin doet me een beetje aan Dream Cream denken. Dat komt natuurlijk door de lavendel- en rozenolie. Hij ruikt niet super lekker maar de geur stoort me verder ook niet, aangezien het vrij zacht is.
Het gebruik:
Ik pak altijd een klein brokje uit het potje en meng dat in mijn hand met water tot een papje. Dat papje verdeel ik over mijn gezicht waarna ik het inwrijf. Dan spoel ik alles weg met koud water. Mijn huid voelt daarna zacht en proper aan.
Angels on bare skin is op zichzelf niet genoeg als reiniger. Ervoor gebruik ik een tonic zodat alle vuil al zo goed mogelijk van mijn gezicht is. Het is een beetje een messy product, en voor sommige mensen zal dat een nadeel zijn. Mij stoort het niet zo.
Pluspunten:
– je hebt maar weinig nodig
– de geur is niet overweldigend
– de natuurlijke ingrediënten zijn goed voor je huid
– je huid voelt zacht, schoon en gehydrateert
– er zitten geen bewaarmiddelen in
Minpunten:
– het is niet lang houdbaar, zorg dus altijd dat je er met propere vingers in zit en laat er geen water in komen
– het duurt wel een tijdje voor je het hele proces voltooid hebt. Het is wel vrij tijdrovend
– het is messy. Het spul komt in je haar en in de gootsteen terecht.


Voorlopige resultaten:
Ik heb het gevoel dat mijn huid zacht en gehydrateerd is, en ik heb geen nieuwe puistjes gekregen. Maar verder is het ook geen wondermiddel zoals sommigen beweren. Al bij al een goede cleanser voor een redelijke prijs!

3 reacties op “REVIEW: LUSH, ANGELS ON BARE SKIN”

  1. Misschien een handige tip voor de houdbaarheid: Ik gebruik altijd een oud potje waar ik dan een beetje in schep met een schoon lepeltje, de rest zet ik dan in de koelkast en zo is het heel lang houdbaar! Ik gebruik dit al zo'n twee jaar en ben heel erg tevreden. ^^

Geef een reactie

CommentLuv badge