web analytics

REVIEW: LUSH, AMERICAN CREAM CONDITIONER

Ik ben fan van bijna alles van Lush, maar niet zo snel van hun haarverzorging. De vaste shampoo’s bestaan voornamelijk uit SLS en ook de andere haarverzorging bevat vaak uitdrogende sulfaten. Van American Cream had ik vorig jaar een staaltje en hij rook zo lekker dat ik hem nog een kans wou geven. Tijd voor een review!

Lush American cream conditioner review

Ingrediënten:

 • Honey Water: Honingwater (tinctuur)
 • Vanilla Pod Infusion: Infusie van vanille
 • Propylene Glycol: Propyleenglycol (check even dit artikel)
 • Fresh Organic Oranges: Verse appelsien
 • Cetearyl Alcohol & Sodium Lauryl Sulfate: Vormt een was die het haar beter handelbaar zou maken (SLS)
 • Fresh Strawberries: Verse aardbeien
 • Perfume 
 • Lanolin: Wolvet, vet uit het wol van schapen
 • Cetrimonium Bromide: Bewaarmiddel, emulgator en ammoniakzout dat statisch haar voorkomt
 • Cetearyl Alcohol: Niet uitdrogende alcohol uit kokosnoten. Emulgator
 • Fair Trade Vanilla Absolute: Vanille extract
 • Clary Sage Oil: Etherische olie van scharlei
 • Lavender Oil: Etherische olie van lavendel
 • Benzoin Resinoid: Een hars, gebruikt als fixatiemiddel maar helpt ook beschadigde huid te herstellen. Natuurlijk bewaarmiddel
 • Linalool, Coumarin: Komen van nature voor in etherische olie

review lush american cream conditioner

Ik kocht een flesje van 100 gram op de UK site en daar kan ik best lang mee doen. De conditioner is namelijk vrij zuinig in gebruik. De geur is echt heerlijk: een mengeling van vanille, aardbeien en lavendel zorgt voor een warme, fruitige, zoete geur. Die geur blijft ook lekker lang in je haar hangen, mmm.

Qua werking vind ik American Cream toch niet zo’n aanrader. Oké, mijn haar ruikt lekker, maar het is ook ietwat pluizig en niet lekker verzorgd, wat ik wel verwacht van een conditioner (zeker zo’n dure). De ingrediënten zijn nochtans niet slecht: vers fruit, infuus van lekkere producten (zoals honing en vanille) en etherische olie etc…, maar ik mis een voedende olie of boter om mijn lange lokken echt goed te beschermen.

American Cream is dus geweldig voor heerlijk ruikend haar, maar doet jammer genoeg niet veel op het gebied van verzorging. Ik zou deze aanraden voor vrouwen met korter haar die geen last hebben van droge puntjes en voornamelijk voor een lekker geurtje gaan.

American Cream kan je vinden bij Lush (de winkel in Antwerpen is momenteel aan het verhuizen en dus gesloten!) en online. Hij kost 7,10 euro (of 4,5 pond op de UK site).

Gerelateerde Artikelen

review caro Raina crème lichaam en gezicht

REVIEW CARO RAINA

23 reacties op “REVIEW: LUSH, AMERICAN CREAM CONDITIONER”

 1. Ik vind de werking van American Cream juist wel heel erg goed, het bevat geen siliconen, dus op zich is het wel logisch dat het haar niet compleet pluis-vrij is. Ik heb altijd het idee dat mijn haar iets meer verzorging nodig heeft, omdat ik mijn haar regelmatig verf en meestal vind ik conditioners zonder siliconen vreselijk. Mijn haar vormt zich dan in één grote klit. Met American Cream heb ik dat absoluut niet, het laat mijn haar juist zacht en glad aanvoelen. Wat ik wel vreemd vind is dat het SLS bevat, dat heb ik nooit zo begrepen, maar ik heb er geen last van. De geur vind ik eigenlijk helemaal niet lekker en dat blijft ook zo lang in het haar hangen, maar het is het waard!
  Valery onlangs geplaatst..Lush Valentijn 2014My Profile

 2. Ik heb onlangs een fles van 250 g gekocht, want ik vind hem eigenlijk echt wel goed. De héérlijke geur is de hoofdreden waarom ik hem onder mijn lievelingen reken. Ik heb heel dik haar, dat zo’n beetje tussen normaal en licht vet haar schommelt. Wanneer ik American Cream gebruik voelt mijn haar lekker zacht aan, niet droog en ook niet vettig. Het is wel nog altijd wat pluizig, maar enkel conditioners met siliconen hebben dat al kunnen verhelpen bij mij. En dat schijnt op lange termijn meer kwaad dan goed te doen. Ik ben best tevreden, qoui. :)

 3. Ah vreemd, ik heb altijd last van droge punten en vind American Cream wel goed werken! Bij andere conditioners moet ik achteraf toch nog altijd wat haarolie gebruiken, maar bij AC niet.
  Het is de enige conditioner die ik al opnieuw heb gekocht :)

  1. Dat is wel inderdaad helemaal het omgekeerde! :o Maakt hij je haar echt vet, of gewoon slap en futloos? Alleszins op beide manieren niet wat je wil van een conditioner ;)

Geef een reactie

CommentLuv badge