web analytics

REVIEW: L’OCCITANE, AMANDE SHOWER OIL

L’Occitane, een merk waarvan ik nog steeds niet erg goed weet wat ik er van moet denken. De prijzen zijn vrij hoog, maar de ingrediënten zijn meestal erg fijn en ook de filosofie van het merk spreekt me wel aan. Ik testte de Amande Shower Oil uit.

Benieuwd wat ik er van vind? Klik op ‘Read More’.

/

review l'occitane amande shower oil

/

/

Ingrediënten:

 • Vitis Vinifera Seed Oil: Druivenpit olie
 • Tipa-Laureth Sulfate: Sulfaat, reiniger, zorgt voor schuim
 • Laureth-3: Surfacant en emulgator, kan irriterend werken
 • Caprylic/Capric Triglyceride: Olieachtige vloeistof uit kokosolie. Vochtinbrengend en verzachtend
 • Perfume
 • Cocamide Mea: Stabilisator uit kokosolie, creëert ook schuim. Schijnt kankerverwekkend te zijn in samenwerking met andere ingrediënten (maar welke?)
 • Sorbitan Oleate: Emulgator
 • Propylene Glycol: Synthetische vochtinbrenger, zorgt voor glad gevoel. Kan irriterend werken en zorgt er voor dat andere ingrediënten dieper in de huid kunnen doordringen
 • Prunus Amygdalus Dulcis Oil: Zoete amandel olie
 • Tocopherol: Vitamine E
 • Aqua
 • Helianthus Annuus Seed Oil: Zonnebloem olie
 • Rosmarinus Officinalis Leaf Extract: Etherische olie van rozemarijn
 • Coumarin: Komt natuurlijk voor in etherische oliën
 • Limonene: Komt natuurlijk voor in etherische oliën
 • Linalool: Komt natuurlijk voor in etherische oliën

/

review l'occitane amande shower oil

/

De Amande Shower Oil ruikt, zoals de naam al doet vermoeden, heerlijk naar amandelen. Het heeft de textuur van een olie, maar wanneer je hem over je natte huid wrijft, ontstaat er een melkachtig schuim. De Shower Oil spoelt gemakkelijk af en laat mijn huid lekker zacht en heerlijk geurend achter. Die geur blijft gemakkelijk enkele uren subtiel hangen. Wanneer je absoluut niet van de geur van amandelen houdt, dan is dit niks voor jou.

Wat me onmiddellijk opvalt is dat het hoofdbestanddeel in deze Shower Oil druivenpit olie is. Dat vind ik persoonlijk erg fijn. Daarna komen er voornamelijk reinigers. De amandelolie waaraan dit product zijn naam te danken heeft, vinden we pas onderaan de lijst terug.

/

review l'occitane amande shower oil

/

Uiteindelijk ben ik wél erg tevreden over deze Shower Oil. Hij voedt mijn huid inderdaad en is gewoon luxe om te gebruiken onder de douche. Al denk ik niet dat ik deze snel zelf zal aankopen wegens de vrij hoge prijs (en mijn lage studentenbudget, zucht).

De Amande Shower Oil van L’Occitane is verkrijgbaar in de winkel (bijvoorbeeld in Gent) en online en kost 15,5 euro voor 250 ml.

/

Gerelateerde Artikelen

review-beauty-kitchen-diy-sponge-oil

REVIEW BEAUTY KITCHEN

13 reacties op “REVIEW: L’OCCITANE, AMANDE SHOWER OIL”

 1. Ik heb deze douchegel 2x opnieuw gekocht. Hij ruikt zo lekker naar marsepein, heerlijk! Het is mijn favoriet, maar doordat ie zo duur is en snel opgaat zal ik ‘m niet zo snel meer opnieuw kopen.

 2. Ik vind deze niet slecht, maar er zijn betere op de markt.. zoals de doucheolie van Yves Rocher uit de Hammam collectie. Ik vond van de olie L’occitane dat je veel nodig had, waardoor mijn flesje in no time leeg was.. :( en inderdaad.. hij is duur!
  Eefje
  Beautytalk onlangs geplaatst..Babor Body Cellular!My Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge