web analytics

REVIEW LIKAMI JADE STONE ROLLER

Op Instagram zag ik af en toe een facial roller voorbij komen: een roller voor het gezicht, vaak gemaakt van een natuurlijke steen. Zulke beauty gadgets vind ik niet altijd even interessant, maar de roller sprak me altijd aan. Een lichte massage van de huid kan namelijk helpen om wallen te verminderen en afvalstoffen af te voeren. Hoe dat werkt, leg ik in dit artikel uit!

review likami jade stone roller facial roller

Ik mocht een jade stone roller testen van Likami, een Belgisch, natuurlijke verzorgingsmerk waar ik al eerder over schreef (zie hier). Gezichtsrollers van natuurlijke stenen werden honderden jaren geleden in China al gebruikt en men geloofde dat het rollen hielp om een jeugdige huid te behouden.

review likami jade stone roller facial roller

De bedoeling is dat je twee keer per dag (een keer ’s ochtends en een keer ’s avonds) een vijf- tot tiental minuten je gezicht en hals rolt met de jade roller. Je doet dit best nadat je je huid gereinigd hebt en een dag- of nachtcrème aanbracht.

review likami jade stone roller facial roller

Door de roller te gebruiken worden de werkzame ingrediënten van je crème beter opgenomen in de huid. De koelte van de roller reduceert zwellingen (zoals wallen) en het rollen zelf stimuleert de afvoering van afvalstoffen (door stimulatie van het lymfesysteem = minder blauwe kringen) en de circulatie van je bloed (= stralende, frisse teint). Deze beloften hangen niet alleen samen met het rollen, maar in het algemeen met het masseren van de huid. De roller is er dus vooral een leuke tool voor + zorgt voor de koelte.

review likami jade stone roller facial roller

Dat zijn veel beloftes om waar te maken! Ik gebruik de roller het liefst ’s avonds in de zetel voor de televisie. Zo voelt het niet als een ‘moetje’ en kan je lekker de tijd nemen om te rollen. De jade roller is best zwaar en je hoeft geen extra druk op je huid te zetten bij het rollen. De steen voelt koel aan en de gezichtsmassage die je jezelf geeft is gewoon heerlijk ontspannend!

Wie snel last heeft van wallen of donkere kringen, zal deze roller wellicht graag in de ochtend gebruiken. De kleine steen en de koelte zijn ideaal voor gebruik onder de ogen en verminderen de zwelling snel! Eigenlijk is dit een mooiere variant op de “koude lepeltjes uit de koelkast tegen wallen”.

review likami jade stone roller facial roller

In de zomer is het fijn om de roller in de koelkast te bewaren, aangezien ook de koude van de steen een invloed heeft op de vermindering van wallen. Zelf merkte ik al na het eerste gebruik iets van resultaat: mijn nachtcrème trekt veel sneller in en mijn huid voelt meteen gestimuleerd; ik heb een rozig blosje.

Lange termijn effecten heb ik nog niet meteen ontdekt, maar ik heb dan ook weinig last van rimpels (voorlopig dan toch) of donkere kringen. Het ritueel op zich vind ik wel heerlijk: een klein moment voor jezelf én een verbetering van de huidstructuur. Daarnaast ligt zo’n roller ook gewoon mooi op je badkamerkast!

De jade stone roller is verkrijgbaar bij Likami. Je betaalt 69 euro voor een roller en een Facial Essential Serum (30 ml), wat neerkomt op 15 euro voor de jade roller. Een fijne prijs en een mooie combinatie! De verkooppunten van Likami vind je op hun website.

4 reacties op “REVIEW LIKAMI JADE STONE ROLLER”

  1. Ziet er wel een handig ding uit hé zeg! Al ken ik mezelf, ik zou dat twee weken gebruiken en dan weer verwaarlozen. 5 a 10min per dag is ook niet niets hé?

Geef een reactie

CommentLuv badge