web analytics

REVIEW: LAVERA, 2-IN-1 CLEANSING MILK

Zoals jullie in mijn shoplog al konden zien, kocht ik een make-up remover van Lavera: de 2-in-1 Cleansing Milk. Dit product zou erg geschikt zijn voor gebruik rond de ogen. Iets wat ik zelf erg fijn vind, aangezien ik liever geen twee verschillende make-up removers gebruik: één voor het gezicht en één voor de ogen. Deze make-up remover zou grondig reinigen zonder je huid te irriteren. Ik testte het uit!

/

review Lavera 2 in 1 cleansing milk

/

/

Ingrediënten:

 • Aqua
 • Glycerin: Natuurlijke vochtinbrenger
 • Glycine Soja Oil: Soja olie
 • Alcohol: Alcohol, reiniger en bewaarmiddel (van natuurlijke oorsprong)
 • Caprylic/Capric Triglyceride: Olieachtige vloeistof uit kokosolie. Vochtinbrengend en verzachtend
 • Glyceryl Stearate Citrate: Emulgator, vochtinbrenger en stabilisator
 • Cetearyl Alcohol: Niet uitdrogende alcohol uit kokosnoten. Emulgator
 • Myristyl Alcohol: Vetalcohol, gebruikt als emulgator, schuimmiddel en vochtinbrenger. Heeft een fruitige geurr
 • Simmondsia Chinensis Seed Oil: Jojoba olie
 • Sodium Coco Sulfate: Reiniger uit kokos
 • Butyrospermum Parkii: Shea boter
 • Sodium Cetearyl Sulfate: Schuimvormer en reiniger
 • Xanthan Gum: Poeder verkregen uit de vergisting van maïs, gebruikt als bindmiddel, emulgator en vochtinbrenger
 • Prunus Amygdalus Dulcis Oil: Amandel olie
 • Hydrogenated Lecithin: Emulgator, zou de homeostase van de huid verbeteren
 • Aloe Barbadensis Leaf Juice: Aloë Vera sap
 • Rosa Damascena Flower Water: Rozenwater van de Damascus roos
 • Calendula Officinalis Flower Extract: Goudsbloem extract
 • Hamamelis Virginiana Water: Toverhazelaar
 • Hydrogenated Palm Glycerides: Vochtinbrenger op basis van palmolie
 • Lysolecithin: Emulgator, vaak uit soja of eieren
 • Tocopherol: Vitamine E
 • Helianthus Annuus Seed Oil: Zonnebloem olie
 • Beta-Carotene: Uit wortelen, zorgt voor een oranje kleur en is huidverzorgend
 • Lecithin: Vochtinbrenger, vaak uit soja of uit eieren.
 • Brassica Campestris Sterols: Sterolen uit koolzaad, vochtinbrenger
 • Ascorbyl Palmitate: Vet oplosbare vorm van vitamine C, antioxidant
 • Parfum: Uit etherische oliën
 • Limonene, Linalool, Geraniol, Citral, Citronellol: Komen natuurlijk voor in etherische oliën
 • Benzyl Benzoate: Oplosmiddel en bewaarmiddel. Er is een natuurlijke en een chemische variant. Beide varianten kunnen sterk irriterend zijn

/

review lavera 2 in 1 cleansing milk

/

De Cleansing Milk van Lavera komt in een grote tube van 125 ml. De stubstantie is als van een crème, het smeert gemakkelijk open en ruikt heel erg lekker (zoetig, maar niet snoeperig). Eerst maak ik mijn gezicht vochtig met water. Nadien verdeel ik wat van de make-up remover over mijn gezicht en masseer ik het in met cirkelvormige bewegingen. Wanneer ik het gevoel heb dat mijn huid schoon is, ga ik mijn mijn handen over mijn ogen (en dan voornamelijk mijn wimpers). Op een zachte manier komt zelfs mijn waterproof mascara zonder veel wrijven los. Even afspoelen met water en een washandje en klaar!

/

review lavera 2-in-1 cleansing milk

/

Na gebruik voelt mijn huid heerlijk fris en zacht aan. Deze remover zorgt in geen geval voor een trekkerig gevoel. Daarnaast is hij ook zuinig in gebruik. Ik moet zeggen dat ik vroeger (voor ik overstapte op natuurlijke(re) producten) zulke reinigers nooit fijn vond. Ze droogden mijn huid uit, ik vond het vervelend werken of het prikte in mijn ogen. Deze vind ik erg fijn en ik zou hem zeker opnieuw kopen. Een aanrader dus!

/

De producten van Lavera kan je bijvoorbeeld bij Big Green Smile kopen. Deze 2-in-1 Cleansing Milk kost daar €6,60.

/

17 reacties op “REVIEW: LAVERA, 2-IN-1 CLEANSING MILK”

  1. Bij reinigingsproducten mag dat geen verschil maken. Zeker niet wanneer je daarna een toner gebruikt! Ik heb een gemengde huid en volgens mij is hij voor zowel de droge als de vette huid geschikt :)

Geef een reactie

CommentLuv badge