web analytics

REVIEW: LAMAZUNA, MILIEUVRIENDELIJKE REINIGINGSDOEKJES

Ken je dat: dat je je eigenlijk best schuldig voelt over de hoeveelheid afval die je produceerd? Zelf probeer ik deze afvalberg steeds kleiner te maken, maar wattenschijfjes bleef ik maar weggooien na gebruik. Nu niet meer, want ik heb de Milieuvriendelijke Reinigingsdoekjes van Lamazuna gekocht!

review lamazuna milieuvriendelijke reinigingsdoekjes

Deze Reinigingsdoekjes kan je gebruiken zonder remover, gewoon om je make-up mee te verwijderen dus (met water). Maar ik gebruik ze om toner mee aan te brengen. Mijn make-up verwijder ik namelijk nog steeds volgens The Oil Cleansing Method (met de Pre-Cleansing Oil van RainPharma).

review Lamazuna milieuvriendelijke reinigingsdoekjes

Ik kocht dit setje van 10 reinigingsdoekjes voor 9,90 euro. Je hebt ook een andere versie met een doosje en een wasnetje bij, die versie kost zo’n 15 euro. Ik had niet veel zin om 5 euro te betalen voor een netje en een doosje, dus werd het dit pakje. Om toner aan te brengen, plooi ik een doekje in 4, maak ik het nat, spray ik er wat product om en ga ik met dat doekje over mijn huid.

De doekjes nemen veel vocht op (ze zijn gemaakt van mircovezel: polyester en polyamide), dus ik merk wel dat ik meer toner gebruik dan ik met een wattenschijfje zou doen. Maar deze doekjes zijn natuurlijk een heel stuk duurzamer! Ik gebruik 1 doekje dus 4 keer (want in vier geplooid), dat is dus twee dagen (’s morgens en ’s avonds). Na een tijdje gooi ik ze samen in een klein netje (voor bh’s) en was ik ze op 40 graden. Je kan elk doekje zo’n 300 keer gebruiken! Voor mij gaan ze dus echt wel eindeloos mee gaan.

review lamazuna milieuvriendelijke reinigingsdoekjes

Qua gebruik vind ik deze reinigingsdoekjes van Lamazuna minder fijn dan een wattenschijfje, omdat ze meer vocht opnemen en je dus meer product nodig hebt. Daarnaast glijden ze niet echt over je huid, maar zijn ze een beetje stroever in gebruik. Maar als ik denk aan het afval dat ik uitspaar, de fijne werking en het feit dat ik nooit meer wattenschijfjes moet kopen, vind ik deze reinigingsdoekjes van Lamazuna een erg goede deal!

Ik kocht de Reinigingsdoekjes van Lamazuna bij DI in Gent. Maar je vindt ze ook hier online.

Gerelateerde Artikelen

review caro Raina crème lichaam en gezicht

REVIEW CARO RAINA

15 reacties op “REVIEW: LAMAZUNA, MILIEUVRIENDELIJKE REINIGINGSDOEKJES”

    1. Goh, dat is moeilijk te beoordelen, maar ze zijn wel erg zacht hoor, ze ‘glijden’ dus gewoon wat minder gemakkelijk. Ik denk dat het wel goed zit, zolang je niet te veel gaat boenen!

  1. Ai dat is zeker een hoop afval, al die wattenschijfjes. Zo had ik er eerlijk gezegd nog nooit naar gekeken. Deze doekjes lijken me wel fijn. Ik heb zelf ook zoiets maar dan van Calypso, dat zijn meer een soort sponsjes van natuurlijk materiaal die je ook kunt hergebruiken. Ik vind ze erg fijn want ze maken mijn huid veel beter schoon dan gewone wattenschijfjes. Ik vergeet ze alleen vaak te wassen en grijp dan maar weer naar de wattenschijfjes…
    Yvonne onlangs geplaatst..5 dingen waar ik niet zonder kanMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge