web analytics

REVIEW: KRUIDVAT, WARME SUIKERWAS

Een tijd geleden maakte ik zelf suikerwas (DIY). Dat werkte goed, maar het werd toch elke keer weer een enorme smeerboel. Toen ik ontdekte dat ze bij Kruidvat ook suikerwax verkopen tegen een fijne prijs, kon ik het niet laten om een pot mee naar huis te nemen. Met het mooie weer van de afgelopen tijd, kon ik de was meteen goed testen!

Review kruidvat warme suikerwas

Ingrediënten: 

 • Glucose: Suiker
 • Glycerin: Glycerine, natuurlijke vochtinbrenger
 • Sucrose: Suiker
 • Citric Acid: Citroenzuur
 • Aloe Barbadensis Leaf Juice: Aloë vera sap
 • Propylene Glycol: Propyleenglycol (check even dit artikel)
 • Aqua
 • Parfum
 • Chamomilla Recutita Flower Extract: Kamille, kalmeert de huid
 • Potassium Sorbate: Bewaarmiddel
 • Sodium Benzoate: Bewaarmiddel
 • Methylchloroisothiazolinone: Bewaarmiddel, irriterend!
 • Methulisothiazolinone: Bewaarmiddel, irriterend!

review kruidvat warme was suikerwas

De Warme Was van Kruidvat komt in een kartonnen doosje. Achteraan staan de richtlijnen, duidelijk! Het is eigenlijk allemaal niet zo heel erg moeilijk.

review kruidvat warme was suikerwas

In de doos vind je een handleiding met extra uitleg, een spatel, 10 wasstrips en een grote pot was (250 ml). De pot stop je even in de microgolf  zodat de was warm wordt.

review kruidvat warme was suikerwas

Op de spatel staat een blauwe stip, wanneer die helemaal verdwenen is, is je was te warm. Het is de bedoeling dat je de stip nog kan zien. Je wil je haar nu ook niet gewoon van je huid wegbranden!

review kruidvat warme was suikerwas

Als de was goed is van temperatuur, breng je een dunne laag met de haargroeirichting mee, aan op het te ontharen gebied. Dan druk je een strip goed aan en trek je hem in één vlotte beweging tegen de haargroeirichting van je huid af. Ik vind de pijn echt reuze meevallen! Er blijven hier en daar nog enkele koppige haartjes staan, maar dan ga ik er gewoon nog eens over. Mijn huid wordt ook helemaal niet geïrriteerd door de was!

review kruidvat warme was suikerwas

Tien strips zijn eigenlijk te weinig wanneer je je beide benen wil ontharen, maar je kan ze wel hergebruiken. Omdat het suikerwas is, wassen de strips namelijk super gemakkelijk uit in een beetje warm water. Ook eventuele wasrestjes op je huid was je er zo af, geen plakboel! Wanneer je pot leeg is en je koopt een nieuwe, heb je er natuurlijk 10 strips bij.

In het algemeen ben ik erg tevreden over deze suikerhars! De ingrediënten zijn oké, de was werkt goed en de prijs is ook in orde. Natuurlijk is het ook een stuk duurzamer dan telkens wegwerp strips te kopen, maar daarnaast is het ook gewoon goedkoper. Zo’n pot met alles er bij kost je namelijk maar €4,29, daar doe je zeker 5 keer of meer beide benen mee! (Toch liever zelf aan de slag? Hier vind je de DIY!)

Als je benieuwd bent naar suikerhars of je gewoon graag je benen eens zou willen waxen, dan zou ik je deze Warme Was van Kruidvat zeker aanbevelen! Heb jij je benen al eens zelf proberen waxen?

Gerelateerde Artikelen

Review H2O at home netepur zero waste

REVIEW H2O AT HOME

23 reacties op “REVIEW: KRUIDVAT, WARME SUIKERWAS”

 1. Ik heb het geprobeerd maar er kwamen amper haren mee! M’n haartjes waren wel lang genoeg.. En een bloed uitstorting(blauwe plek) ook al smeerde ik. Dun.

 2. Ik heb het vandaag geprobeerd maar ik vind het erg lang duren voordat het goed plakt want als ik te vroeg trek dan trek ik bijna niks mee en ik het niet zo plakkerig

 3. Leuke site handige tip’s

  Maar zal je dit ook op je balzak en penis kunnen gebruiken???
  Ben het scheren wel zat.
  Ben onder graag glad en zacht. :)

 4. heey ik had gister nog kant en klare koud wax gekocht ik was zoooo teleurgestelt dus kocht ik die dag daarna gewoon suikerwas ik dacht dat zou ook niet helpen maar ik wou zo graag waxen want dat scheren vind ik maar niks dan zie je altijd nog haar stoppels en dan komt het al binnen 1 dag weer scheren maar ik heb dit dus vandaag gekocht en ik ben zo happy het werkt gewoon dus jeej

 5. Dat is goed om te weten. Deze zomer ga ik naar Griekenland en op scoutskamp, ik ben echt niet van plan om om de twee dagen mijn benen te scheren. Ik ben wel een ongelooflijke pussy, dus ik zal waarschijnlijk de halve buurt bij elkaar schreeuwen ;)
  Eva C onlangs geplaatst..DIY | Fleurige fotoslingerMy Profile

 6. Ik durf het ook niet aan vrees ik, mijn benen heb ik ooit geprobeerd met kant en klare strips en dat deed zooveel pijn au au au haha. Voor mijn gezichtshaartjes durf ik het dan weer wel, maar mijn benen, bikinilijn en oksels, nee die blijf ik maar gewoon scheren :)

 7. Wat een handige review! Hier ben ik namelijk wel benieuwd naar. Ik heb twee jaar geleden onder het mom van ‘duurzamer dan steeds scheermesjes weggooien’ een epileerapparaat gekocht, maar wat duurt dat lang zeg! Ik heb denk ik ook een vrij vlotte haargroei, dus ik vond de hoeveelheid tijd en de daarbij komende pijn totaal niet opwegen tegen de voordelen. Of nou ja voordelen? Eigenlijk vond ik het effect ook nog eens matig. Als ik scheer zijn mijn benen tenminste een dag glad, met epileren kreeg ik die piepkleine stoppeltjes toch niet helemaal goed weg en moest ik alsnog regelmatig epileren. Ik was echt enorm teleurgesteld haha. Deze suikerwax is misschien niet honderd procent natuurlijk en daarmee vergelijkbaar met een homemade variant, maar het is wel een handige manier om te kijken of op deze manier waxen iets voor me is. Ik ben in ieder geval benieuwd. Thanks! :-)
  Claudia onlangs geplaatst..Make-up van Alverde #2My Profile

  1. Dat had ik ook! Ik vond mijn epileerapparaat in het begin helemaal fantastisch, maar je hebt ook gewoon niet altijd zo veel tijd om je benen te ontharen en ik kreeg steeds meer last van ingroeiende haren, vervelend! Dit vind ik leuk voor de zomer, omdat het een stuk langer werkt en je kan ook heel precies werken. Ook hier blijft er af en toe wel een haartje staan en heb je wel wat meer tijd nodig, maar ik vind het best een goede manier van ontharen!

Geef een reactie

CommentLuv badge