web analytics

REVIEW: KONJAC SPONGES

Je hebt vast wel al eens van Konjac Sponges gehoord. Die leuke gekleurde natuurlijke sponzen om je gezicht en lichaam op een milde manier mee te reinigen. Ik mocht drie varianten testen en deel vandaag mijn bevindingen.

review konjac sponges

Konjac Sponges zijn helemaal plantaardig en komen van de Konjac plant, uit de wortelknol. De Konjac plant groeit in Oost-Azië en wordt vaak gebruikt als voeding, zo word de gel uit de plant gebruikt als een veganistisch substituut voor gelatine (konnyaku). Het verschil in kleur tussen de Konjac Sponges die ik heb, komt door de toevoeging van verschillende soorten klei. Zo heb ik een versie met groene klei voor de gecombineerde huid, een lichaamsspons met roze klei voor de droge huid en een witte spons zonder kleitoevoeging. Er zijn in totaal 5 verschillende varianten verkrijgbaar.

review konjac sponges

Maar hoe gebruik je zo’n ding nu? Dat is eigenlijk heel erg eenvoudig. Eerst maak je de spons goed nat onder de kraan. Hij zwelt dan heel erg op en wordt bijna 2 keer zo groot. Dan knijp je hem voorzichtig uit (niet wringen, dat is niet goed voor de spons) en maak je cirkelvormige bewegingen over je huid. De spons krast niet, maar exfolieert op een heel erg milde manier. Konjac sponzen reinigen je huid dus op een natuurlijke manier en stimuleren de doorbloeding en aanmaak van nieuwe cellen.

review konjac sponges

In het begin was ik nogal kritisch. Wat kan zo’n spons nu extra betekenen voor mijn huid? Om eerlijk te zijn merk ik niet echt verschil tussen de varianten, ze doen voor mij allemaal even goed hun werk. Make-up verwijderen met enkel zo’n spons gaat niet zo gemakkelijk, maar je kan een beetje face wash op de spons doen en op die manier je gezicht reinigen. Zelf gebruik ik de sponzen vooral ’s morgens als exfoliatie. Op die manier vind ik alle sponzen heel erg fijn in gebruik. De lichaamsspons is ook lekker groot, heel fijn om jezelf mee in te zepen.

review konjac sponge

Om de bacteriën uit je Konjac Sponge te houden, kan je hem elke week even overgieten met kokend water. Wanneer je goed zorg draagt voor je spons, kan hij wel tot 3 maanden meegaan. Als hij toch aan het einde van zijn Latijn is, gooi je hem gewoon op de composthoop!

 

De Konjac Sponges zijn een echt musthave wanneer je op zoek bent naar een mild, exfoliërend product dat volledig natuurlijk is. Dus geen microbeads, plastic of slechte sulfaten. De Konjac Sponges kosten 8,99 euro en zijn onder andere verkrijgbaar bij Bacio Di Fiori. De lichaamsspons kost € 12,99.

Gerelateerde Artikelen

13 reacties op “REVIEW: KONJAC SPONGES”

Geef een reactie

CommentLuv badge