web analytics

REVIEW INSTITUT ESTHEDERM SUNCARE

Wat een prachtige zomer hebben we al gehad! Door het buitenleven heb ik al een kleurtje opgedaan en liefst geniet ik daar zo lang mogelijk van. Het is dan ook belangrijk om je huid goed te beschermen en te verzorgen. Zo kan je op een veilige manier verkleuren en die kleur zo lang mogelijk behouden. Esthederm heeft enkele heel fijne producten in het gamma om je daarbij te helpen!

review estederm sun care bronzing

OPGELET: met dit artikel wil ik niemand aanraden om in de zon te liggen bakken. Wie graag een bruin kleurtje heeft, raad ik aan om zich goed in te smeren met UV-bescherming (A en B!) en niet in de zon te liggen rond het middaguur. De zon is de hoofdveroorzaker van huidveroudering en huidkanker, dus wees slim en bescherm jezelf.

Esthederm Bronz Impulse Face & Body Spray – UVinCellium €57

Deze face & body spray werd ontwikkeld om je huid voor te bereiden op de zon. Je brengt deze dus 7 dagen lang thuis aan voor je op vakantie vertrekt en ook tijdens je vakantie kan je deze spray blijven gebruiken. Door deze goede voorbereiding wordt je sneller op een veilige manier bruin en blijft je kleurtje ook langer hangen.

De spray ziet er bijna uit als water, maar ruikt lekker zomers. Door de lichte textuur is de spray gemakkelijk uit te smeren en voelt je huid nadien lekker verzorgd aan. Ik ben er zeker niet minder bruin van geworden, maar ben vooral benieuwd hoe lang mijn kleurtje blijft hangen wanneer het herfst wordt!

Esthederm Photo Regul Pigmentation Irregularities Unifying Protective Care €74,29

Wanneer je, net als ik, graag in de zon zit, dan kan je huid last krijgen van hyperpigmentatie en pigmentvlekken. Daarvoor ontwikkelde Esthederm Photo Regul: een gezichtscrème met ingrediënten die pigmentvlekken tegengaan en zouden verminderen. Deze crème bevat 3 zonnetjes en is dus geschikt voor erg sterke zon, maar de SPF is onduidelijk.

De Face Cream is licht van textuur en laat geen witte waas na. Het product smeert gemakkelijk open en ruikt subtiel lekker fris en zacht. Mijn neus, die gemakkelijk verbrandt, werd niet rood dus wat zonbescherming betreft zit dat wel goed!

review estederm sun care bronzing

Esthederm Bronz Repair Protective Anti-Wrinkle & Firming Face Care €72

Ik zei het al: de zon is dé oorzaak van huidveroudering. Om rimpels tegen te gaan is het dus best om de sterke zon te vermijden, maar op vakantie ontkom je er vaak niet aan. Een goede bescherming is dan ook van groot belang. Deze Bronz Repair werkt actief tegen rimpels en is dan ook erg geschikt voor de ouder wordende huid. Ik gaf deze crème aan mijn moeder om te testen en zij is erg positief. Door de lichte textuur is deze erg fijn om elke dag te gebruiken en ook deze crème is geschikt voor sterke zon.

Esthederm Reflets De Soleil Sun Kissed Self-Tanning Body Gel €45,50

Vind je zo’n bruin kleurtje wel leuk, maar is bakken en braden in de zon niet zo jouw ding, dan is een zelfbruiner ideaal. Reflets De Soleil is een lichte gel die je huid een subtiele, natuurlijke kleur geeft. De gel bestaat in 2 “kleuren”: intense en légère = een intense kleur of een subtielere variant. Ik ontving de Intense en toon jullie dan ook graag het resultaat na één keer gebruik:

review esthederm sun care bronze

Links: een laagje Reflets De Soleil – Rechts: mijn been zonder zelfbruiner

De gel is gemakkelijk aan te brengen en voelt niet plakkerig aan. Gelukkig ook niet zo’n typische zelfbruinergeur, maar een lekkere ‘french skincare’-geur! Het duurt ongeveer 2 uur voor het effect van de zelfbruiner zichtbaar is en je kan de tint opbouwen door de gel 2 tot 3 keer per week te gebruiken. Ik ben fan! Het effect is lekker natuurlijk, makkelijk op te bouwen en niet oranje.

review estederm sun care bronzing

Esthederm Adaptasun Protective Body Lotion €53,70

Aan de hoeveelheid zonnetjes op de verpakking zie je voor welk huidtype of zonbescherming dit product voldoet. Deze Adaptasun heeft 2 zonnetjes en is dus ideaal voor een matige zon of een huid die niet zo snel verbrandt. Ik vind het zonnetjesysteem best handig, maar ben vooral erg benieuwd welke SPF dit product dan bevat en die vind ik helaas niet meteen terug.

  • * = Gematigde zon, UV-index 1 a 4, lentezon, terrasje, zon buiten middaguren
  • ** = Normale tot sterke zon, UV-index 5 a 8, Middelandse zee, zomerzon aan het strand
  • *** = Extreme zon, UV-index +8, Tropen, boot, langdurige blootstelling

Deze flacon bevat een handig pompje. De bodylotion is lekker licht van textuur en heeft de subtiele, heerlijke geur van zonnebrandcrème. De lotion smeert erg gemakkelijk en is dus eenvoudig aan te brengen. Ik ben verrast dat hij helemaal niet plakkerig aanvoelt, maar gewoon lekker verzorgd. Met de zonbescherming zit het ook goed: na een paar uurtjes lezen in de zon ben ik niet verbrand. Of ik bruiner ben geworden dan met een andere crème is moeilijk om te zeggen, maar ik heb alleszins een lekker kleurtje.

review estederm sun care bronzing

Ik ben helemaal overtuigd van de werking van deze Esthederm zonproducten! Het enige dat ik wat jammer vind, is dat er geen echte SPF aanduiding op de verpakking te vinden is. Gelukkig is het door de zonnetjes wel eenvoudig om producten te kiezen die passen bij jouw huidtype. De producten van Institut Esthederm zijn verkrijgbaar via NewPharma, waar regelmatig fijne aanbiedingen te vinden zijn (zoals nu!).

Geef een reactie

CommentLuv badge