web analytics

REVIEW: HYDROPHIL TOOTHBRUSH

Ik schreef al eerder over ‘groen’ tanden poetsen. Ik vind het erg belangrijk om net de kleine dingen te veranderen, want die hebben een grote impact. Ik poets al jaren manueel en heb dus geen elektrische tandenborstel. Mijn Humble Brush is ondertussen versleten en toen ik het aanbod kreeg om de Hydrophil tandenborstels uit te testen, kon ik dan ook geen neen zeggen!

review hydrophil toothbrushes

Net zoals de Humble Brush is ook deze tandenborstel gemaakt uit bamboo. Dat maakt ze duurzaam en biologisch afbreekbaar. De haren zijn afkomstig van nylon 4 en zijn BPA vrij. Nylon 4 is een zogenaamde bio-plastic, hoofdzakelijk gemaakt van koolstof, water en lucht. Het verschil tussen nylon 4 en conventionele nylon is de veerkracht, hygiëne en weerstand van de haren. Bovendien wordt nylon 4 geproduceerd op basis van natuurlijke hulpbronnen.

review hydrophil toothbrush

De tandenborstels van Hydrophil zijn ook helemaal waterneutraal. Dat wil zeggen dat er geen liters water nodig zijn voor de productie van de tandenborstels en andere producten van het merk. Op die manier zijn de tandenborstels een stuk milieuvriendelijker dan de plastic variant! Ook alle arbeid tijdens de productie is volledig fair trade.

review hydrophil toothbrush

De Humble brush is erg eenvoudig, heel licht en de borstelhaartjes vind ik net wat te zacht. De Hydrophil tandenborstel is wat steviger en zwaarder waardoor hij gemakkelijk in de hand ligt. De haartjes zijn ook wat steviger wat ik persoonlijk fijner vind poetsen. Door de gekleurde onderkant zien de tandenborstels er vrolijk uit.

review hydrophil toothbrush

De prijs van zo’n biologische afbreekbare bamboo tandenborstel valt ook heel erg mee. Je kan al een Hydrophil bamboe tandenborstel kopen voor €3,90 bij Druantia! Bekijk even het volledige verhaal en de producten op de site van Hydrophil.

Gerelateerde Artikelen

review philips lumea ipl

REVIEW PHILIPS LUMEA IPL

3 reacties op “REVIEW: HYDROPHIL TOOTHBRUSH”

Geef een reactie

CommentLuv badge