web analytics

REVIEW: HUMAN+KIND BB CREAM & CLOTHS

Human+Kind is een natuurlijk merk dat me altijd al heeft aangesproken door de fijne ingrediënten en leuke verpakkingen. Ik hoorde al veel goeds over de gezichtsreiniger en kreeg de kans om de BB Cream te proberen. Ik was heel erg benieuwd!

human+kind bb cream wipes review

Ingrediënten Human+Kind BB Cream:

Aqua, Titanium dioxide, Aloe barbadensis leaf juice, Potassium cetyl phosphate, Silica, Stearic acid, Vitis vinifera seed oil, Glycerin, Coconut alkanes, Cetyl alcohol, Mica, Glyceryl caprylate, Plukenetia volubilis seed oil, Alumina, Polyglyceryl-2 caprate, Simmondsia chinensis seed oil, Sucrose stearate, Parfum, Lecithin, Panicum miliaceum seed extract, Potassium sorbate, Allantoin, Coco-caprylate/caprate, Niacinamide, Sodium benzoate, Xanthan gum, Squalane, Tocopherol, Tannic acid, Citric acid, Hexyl cinnamal, Hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, Limonene, Linalool, CI 77492, CI 77891, CI 77491, CI 77499

review human+kind BB cream cleansing cloths

Ik heb een vrij bleek gezicht en zou dus automatisch voor de Light versie gekozen hebben, ware het niet dat men mij bij BigGreenSmile waarschuwde dat die wel erg licht was. Ik kreeg de Medium to Dark versie opgestuurd en dat bleek een goede keuze. Geen BB Cream voor getinte velletjes dus, maar wel een tintje die de bleke huidjes goed zal staan. Echt witte huidjes vinden dus ook hier hun geding met de Light versie!

review human+kind bb cream cleansing cloths

De geur van de crème is lekker fris, maar niet te aanwezig en hij verdwijnt gelukkig vrij snel. Het product zelf is vrij dun van textuur en smeert gemakkelijk open. Niet al te lang wachten, want wanneer het product opdroogt, smeert het stroef. Deze BB Cream geeft een medium dekking die de meeste roodheid uit mijn gezicht haalt, maar er natuurlijk uit ziet. De dekking houdt ook goed gedurende de dag en het product maakt mijn huid niet vet, maar houdt net de glim wat onder controle. Dat vind ik altijd een groot plusplunt met mijn gecombineerde huid.

review human+kind bb cream cleansing cloths

‘s Avonds gebruik ik de Cleansing Cloths samen met het Ballot-Flurin Honingwater om mijn huid te reinigen. Die reinigingsdoekjes zijn superzacht en hergebruikbaar. Ze zijn gemaakt van katoen en in zo’n pakje vind je er twee. Ideaal dus om eentje te wassen en eentje te gebruiken en dan te wisselen. Ik gebruik al langer herbruikbare reinigingsdoekjes, maar merk duidelijk een groot verschil in kwaliteit. Door de zachte materialen van de doekjes van Human+Kind wordt mijn huid op een zachte en effectieve manier gereinigd. Ze spoelen ook gemakkelijk uit onder de kraan waardoor je ze een aantal dagen na elkaar kan gebruiken (ik gebruik ze een week en wissel dan van doekje). De kwaliteit is goed en volgens mij gaan ze heel lang mee gaan.

review human+kind bb cream cleansing cloths

Het is je hopelijk opgevallen dat ik enthousiast ben over beide producten! De BB Cream geeft geen bijzondere dekking, maar wel voldoende voor mijn good skindays en qua verzorging vind ik hem prima. De reinigingsdoekjes zijn heerlijk zacht en werken erg goed.Twee erg fijne producten en het zeker waard om uit te proberen!

De producten van Human+Kind zijn verkrijgbaar via BigGreenSmile.nl. De BB Cream kost 27,50 euro voor 50 ml, de Deep Cleansing Cloths 8,25 euro voor twee doekjes. En ze zijn nu net in promotie!

14 reacties op “REVIEW: HUMAN+KIND BB CREAM & CLOTHS”

  1. Toevallig, ik ben net op zoek naar een nieuwe gezichtscrème! Ik heb ook een gemengde en lichte huid, dus misschien moet ik deze maar eens uittesten? :)

  2. De doekjes zijn uitverkocht, spijtig! Ik gebruik nu zelfgemaakte herbruikbare wattenschijfjes, maar zo’n doekjes zijn wel net iets handiger om heel mijn gezicht mee te reinigen. Dan kan ik de wattenschijfjes enkel om mijn oogmake-up te verwijderen gebruiken. Ziet er een fijn product uit, Zoë. Toffe review!
    Elisse onlangs geplaatst..September in foto’sMy Profile

  3. Tof, ik zit er ook al een tijdje aan te denken om over te stappen naar herbruikbare doeken.
    Haal je hiermee ook je make-up van je gezicht af of heb je dat al verwijderd voordat je je gezicht wast met de doeken?

    1. Ik gebruik de Ballot-Flurin honingreiniger op mijn gezicht, maak dan het doekje nat en verwijder zo al mijn make-up gemakkelijk :) Zonder cleanser werkt het doekje wel wanneer je geen make-up gebruikt, maar ik zou toch opteren om een cleanser te gebruiken

Geef een reactie

CommentLuv badge