web analytics

REVIEW: HARMONIE, HAAR KUUR CONDITIONER

Eén van mijn favoriete natuurlijke producten is conditioner. Mijn haar is zo veel zachter en gezonder dan wanneer ik nog de siliconenbommetjes uit Kruidvat gebruikte. De laatste tijd gebruik ik de Haar Kuur Conditioner van Harmonie, een Nederlands natuurlijk merk dat BDIH-gecertificeerd is!

review Harmonie haar kuur conditioner

Ingrediënten:

 • Aqua
 • Betaïne: Milde reiniger
 • Glycerin: Natuurlijke vochtinbrenger
 • Cetyl Palmitate: Vochtinbrenger, wax
 • Aloe Barbadensis: Aloë vera sap
 • Symphytum Officinale extract: Extract van smeerwortel
 • Arctium Minus extract: Gewone klit extract
 • Calendula Officinalis extract: Calendula (goudsbloem) extract
 • Lawsonia Inermis extract: Henna extract
 • Sodium Cetearyl Sulfate: Reiniger en emulgator
 • Macadamia Ternifolia: Macademia olie
 • Cetearyl Alcohol: Niet uitdrogende alcohol uit kokosnoten. Emulgator
 • Xanthan Gum: Poeder verkregen uit de vergisting van maïs, gebruikt als bindmiddel, emulgator en vochtinbrenger
 • Fragrance natural
 • Panax Ginseng extract: Ginseg extract
 • Simmondsia Chinensis: Jojoba olie
 • Butyrospermum parkii: Shea boter
 • Salicylic acid: Salicylzuur, bewaarmiddel en haarconditioner
 • Carrageenan: Carrageen, afkomstig uit zeewier. Stabilisator
 • Lactic acid: Past de pH waarde van het product aan
 • Sodium Benzoate: Bewaarmiddel
 • Potassium Sorbate: Bewaarmiddel
 • Cannabis Sativa: Hennep
 • P-anisic acid: p-anijszuur, komt voor in etherische olie
 • Phytic acid: Chelator en antioxidant
 • CI75810: Natuurlijke kleurstof uit groene planten
 • Vanilla Planifolia: Vanille-orchidee, aroma
 • Benzyl Benzoate: Oplosmiddel en bewaarmiddel. Er is een natuurlijke en een chemische variant. Beide varianten kunnen sterk irriterend zijn
 • Citronellol, Farnesol, Geraniol, Limonene, Linalool: Komen van nature voor in etherische olie

review harmonie haar kuur conditioner

De conditioner van Harmonie komt in een plastic flesje van 200 ml met klikdop. De conditioner zelf is heel erg vloeibaar, wat er voor zorgt dat ik af en toe een beetje verspil in de douche, zonde. De geur vind ik wel aangenaam: niet te aanwezig en een beetje frisgroen. De geur blijft niet in je haar hangen.

De werking van de Haar Kuur Conditioner vind ik ook wel fijn. Omdat hij zo lopend is, is hij vrij gemakkelijk te verdelen over je haar, maar daardoor is hij ook niet echt zuinig in gebruik. Ik heb telkens toch een volle handpalm nodig om mijn volledige haar te bedekken. Ik laat hem telkens zo’n twee minuten inwerken, wat eigenlijk te weinig is (5 tot 10 minuten wordt aangeraden), maar ik zou niet weten wat ik zo’n 10 minuten onder de douche zou moeten staan doen, behalve wachten met het water uit en dus in de kou. Meestal scheer ik me gewoon en spoel ik de conditioner dan uit.

review harmonie haar kuur conditioner

Hoewel ik dus niet de volledige inwerktijd respecteer, ben ik toch vrij tevreden over het resultaat: mijn haar is zacht en glanzend, maar niet super goed gevoed. Iets meer voeding kunnen mijn puntjes zeker gebruiken. Je kan deze conditioner ook als leave-in gebruiken, maar daar vind ik hem persoonlijk niet zo fijn voor (te plakkerig en moeilijk goed te verdelen in je punten).

Een fles Haar Kuur Conditioner van 200 ml kost 8,50 euro en is te verkrijgen via SoloBioMooi. Ik zou hem aanraden wanneer je op zoek bent naar een natuurlijke conditioner met fijne ingrediënten, gecertificeerd en van Nederlandse bodem (veel positieve kenmerken!), maar niet wanneer je echt heel erg droog of beschadigd haar hebt. Dan zou je toch nog wat extra verzorging kunnen nodig hebben.

15 reacties op “REVIEW: HARMONIE, HAAR KUUR CONDITIONER”

 1. Klinkt fijn, maar ik ben geen fan van de verpakking. Meestal is het heel moeilijk om de laatste beetjes uit zo een flesjes te halen (tenzij je ze opensnijdt natuurlijk :) )
  Ines onlangs geplaatst..Last weekMy Profile

 2. Ik heb hiervan een tijdje geleden de gezichtsverzorging van gekocht! Ik vond ze ook goed werken, ook heel zacht alleen zat de crème in een potje, een heel klein minpuntje.

  10 minuten is wel heel erg lang… Dan zou je bij wije van spreken meteen de conditioner opdoen en daarna scherenm douchegel etc te doen. Maar ja, de kans dat je dan aan 10 min komt… :D

  1. Dat weet ik niet zeker, maar bij de beschrijving van het product op de webshop van SoloBioMooi staat ‘vegan’, dus ik neem aan van wel :)

Geef een reactie

CommentLuv badge