web analytics

REVIEW GREENBOOK ERASABLE NOTEBOOK

Als grootaankoper van notitieboekjes werd het tijd dat ik eens kritisch naar mijn eigen gedrag keek. Ik kocht regelmatig notitieboekjes met leuke prints, gewoon omdat het zo leuk is om in een nieuw boekje te starten. Toch kwam het niet zo vaak voor dat ik een boekje ook echt helemaal volschreef. Kopen om te kopen dus, en dat is niet duurzaam. Tijd voor verandering! Ik probeerde het uitwisbare GreenBook uit.

Dit product werd mij opgestuurd door GreenBook. Ik ontvang geen vergoeding voor deze review en het gaat – zoals altijd – om mijn eigen, eerlijke mening.

review green book our green story erasable notebook

review green book our green story erasable notebook

Waarom GreenBook?

Notitieboekjes zijn meestal gemaakt van papier en papier groeit niet aan de bomen. Of eigenlijk wel, maar duurzaam is het alleszins niet. Wanneer je graag lijstjes bijhoudt of het gewoon handig vind om af en toe wat zaken te kunnen noteren is het een stuk duurzamer om steeds hetzelfde boekje te kunnen gebruiken. En dat is net wat GreenBook doet: deze notitieboekjes kan je helemaal naar eigen smaak indelen én je kan de pagina’s keer op keer uitwissen en opnieuw beschrijven. Zo heb je alle voordelen van een notitieboekje zonder dat hij plots ‘op’ is.

review greenbook erasable notebook uitwisbaar

De pagina’s zijn allemaal gemaakt van een soort whiteboard materiaal waarop je met de bijgeleverde pen kunt schrijven. Je krijgt er ook een spray en doekje bij om de pagina’s weer te wissen. Dat gaat eigenlijk best handig! Pagina’s die net beschreven werden, wrijf je zo schoon. Pagina’s die je enkele dagen geleden beschreef, vragen wat meer wrijfwerk, maar het lukt altijd!

review green book our green story erasable notebook

Het allerfijnste aan deze GreenBook is het feit dat je zelf kunt kiezen welke pagina’s je in je boek wil. Ik koos voor enkele lijntjespagina’s, to do-lijstjes en een handige weekplanner. Je kunt ook habit trackers, blanco pagina’s, jaarplanners, maandplanners, dot grids en zelfs muziekpagina’s toevoegen. Daarnaast is het uitwisbare boekje verkrijgbaar in A5, A4 en pocketversie.

review green book our green story erasable notebook

Nadeel: je kunt jaren later niet meer je onzinnige to do-lijstjes herbekijken. Is dat echt een nadeel? Voor mij alleszins niet! Ik ben fan en heb inmiddels ook mijn vriend overtuigd van de handigheid van een GreenBook (nadeel: hij loopt altijd met de mijne weg). De uitwisbare notitieboekjes van GreenBook zijn verkrijgbaar op hun website. Een A5 standaardboek met enkel lege pagina’s (lijntjes of blanco) kost je €16,50. Dat is inclusief whitboardpen, uitwisdoekje en -spray.

8 reacties op “REVIEW GREENBOOK ERASABLE NOTEBOOK”

  1. Leuk idee! Ik wil het wel eens zien en voelen voor ik het koop. Wat ik me ook afvraag: als je een harde duwer bent, staat dan je schrift niet vol ingeduwde lijnen en krassen?

    1. Ja klopt! Je moet niet te hard op de pen duwen, dan blijven er lijntjes staan. Daar klaagde mijn vriend ook even over, maar nu heeft hij mijn schrift al ingepikt! ;)

  2. Dat is volgens mij het eerste wat ik ga kopen als mijn No Buy Year om is. Mijn notitieboekjes zijn allemaal op en ik gebruik momenteel echt losse papiertjes uit de papiermand. En die beginnen ook al schaars te worden XD Je kan ook foto’s van alle pagina’s maken en je boekje zo digitaliseren. Dan heb je die herinnering toch nog :)
    Jessi onlangs geplaatst..Random Acts of Kindness: the challengeMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge