web analytics

REVIEW GEORGANICS FLOSDRAAD

Een van de moeilijkste zaken op beautygebied vind ik tandhygiëne. Ik vind het erg belangrijk om goed voor je tanden te zorgen, maar veel zero waste of natuurlijke producten die echt goed werken zijn er niet voor handen. Via Druantia botste ik op Georganics, een natuurlijk en plasticvrij bedrijf uit the UK. Ik probeerde hun flosdraad uit!

review georganics flosdraad

Georganics flosdraad wordt gemaakt van natuurlijke zijde met candelilla wax en kardamon etherische olie. De zero waste glazen container bevat 30 meter flosdraad en is hervulbaar. De metalen schroefdop met lipje maakt het je makkelijk om de flossdraad af te snijden. De zijde is afkomstig uit wildpluk en duurzame teelt, maar is natuurlijk niet vegan.

review georganics flosdraad

Ik hou van de missie en visie van Georganics. De producten zijn altijd natuurlijk, verpakkingsarm en het bedrijf doet er alles aan om zijn milieuimpact te beperken. Deze flosdraad is daar een goed voorbeeld van. Gezien het een natuurlijk product is, is het ook makkelijk biologisch afbreekbaar.

De draad is erg stevig en rafelt niet, waardoor flossen gemakkelijk gaat. Door de wax glijdt de draad gemakkelijk tussen je tanden door en hij voelt zachter aan dan plastic draad, waarbij je soms het gevoel hebt in je tandvlees te snijden. Een prima product en een geweldige manier om je badkamer nog meer te verduurzamen! Het kleine potje is ook erg handig om mee te nemen op reis.

review georganics flosdraad

De flosdraad van Georganics kost €5,95 en is verkrijgbaar bij Druantia. Een navulling (2 x 30m) kost 7,95. Daar kan je best lang mee flossen! Een goed alternatief voor plastic flosdraad in plastic verpakking. Ook verkrijgbaar in het zwart met houtskool, maar hier zit nog polyester in, dus niet helemaal zero plastic.

Gerelateerde Artikelen

review biosolis zonnebrandcreme gezicht

REVIEW: BIOSOLIS SPF50

weleda winter survival

WELEDA WINTER SURVIVAL

5 reacties op “REVIEW GEORGANICS FLOSDRAAD”

  1. Mocht iemand op zoek zijn naar een vegan optie: de flosdraad van The Humble Co, verkrijgbaar bij Di! is gemaakt van maïs, maar wel verpakt in karton. Ik dacht ik meld het even! :D

  2. Dit wil ik al een tijd kopen, maar ik wacht tot mijn huidige flosdraad op is. Mijn tandhygiëne is nog lang niet zero waste en ik vrees dat dit ook nooit zal gebeuren. Door mijn gevoelige tandvlees zijn die denttabs of zero waste receptjes echt niets voor mij. Ik ben heel blij met mijn Weleda tandpasta en mondspoeling en hoop dat ze ooit voor hervulbaar gaan kiezen :-)
    Jessi onlangs geplaatst..Mijn beste boeken van 2018My Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge