web analytics

REVIEW: FREEMAN, ANTI-STRESS MASK WITH DEAD SEA MINERALS

Wie houdt er niet van een ontspannend gezichtsmasker af en toe? Wanneer ik een serie of film zit te kijken met een masker op mijn gezicht, voel ik me echt een meisje-meisje. Als ik thuis ben, maak ik vaak zelf een kleimasker, maar ook op kot geniet ik soms van een masker. Ik testte één van de maskers van Freeman, het Facial Anti-Stress Mask met Dead Sea Minerals.

/

review freeman facial anti-stress mask dead sea minerals

/

/

Ingrediënten:

 • Aqua
 • Bentonite: Klein absorbeert olie en reinigt de huid
 • Kaolin: Witte klei, absorbeert olie en zorgt voor een matte huid
 • Propylene Glycol: Synthetische vochtinbrenger, zorgt voor glad gevoel en zorgt er voor dat andere ingrediënten dieper in de huid kunnen doordringen. Kan irriterend werken
 • Macrocystis Pyrifera Extract: Extract uit bruinwier (een zeewier), werkt anti-septisch en tegen irritaties. Zou ook huidveroudering tegen gaan
 • Sea Salt: Zeezout, droogt puistjes uit
 • Lavandula Angustifolia Oil: Etherische olie van lavendel, kalmeert en verzacht
 • Citrus Aurantium Bergamia Fruit Oil: Etherische olie van bergamot
 • Tocopherol: Vitamine E
 • Caprylic/Capric Triglyceride: Olieachtige vloeistof uit kokosolie. Vochtinbrengend en verzachtend
 • Montmorillonite: Kleimineraal, absorbeert vet en reinigt de huid
 • Magnesium Aluminium Silicate: Zorgt voor een zachte textuur en gemakkelijk aanbrengen
 • Titanium Dioxide: Natuurlijk mineraal hier gebruikt als verdikkingsmiddel
 • Disodium EDTA: Conserveermiddel, reiniger en stabilisator
 • Sodium Polyacrylate: Synthetisch polymeer gebruikt als verdikkingsmiddel en houdt de huid mat
 • Diazolidinyl Urea: Bewaarmiddel
 • Methylparaben: Bewaarmiddel, parabenen
 • Propylparaben: Bewaarmiddel, parabenen
 • Methylchloroisothiazolinone: Bewaarmiddel, irriterend
 • Methylisothiazolinone: Bewaarmiddel, dood organismen, irriterend en toxisch
 • Parfum
 • Buthylphenyl Methyl Propoinal:
 • Linalool: Komt natuurlijk voor in etherische oliën
 • Hydroxymethylpentyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde: Synthetische geurstof
 • Blue 1: Kleurstof

/

review freeman facial anti-stress mask dead sea minerals

/

De maskers van Freeman komen in een handige tube van 150 ml. Dat is veel voor een masker en ik vind het erg fijn, zo kan je er lang mee doen. Allereerste indruk: wow wat is dit masker blauw! Ik had eerlijk gezegd schrik dat de kleurstoffen in mijn huid zouden dringen waardoor mijn gezicht een blauwe schijn zou krijgen. Gelukkig gebeurde dat niet. De ingrediënten zijn relatief goed: veel kleisoorten en etherische olie van lavendel en bergamot. Jammer genoeg ook parabenen en andere irriterende bewaarmiddelen.

De substantie van het masker is perfect, het glijdt niet van je gezicht en brengt gemakkelijk aan. Na een 10 tot 15 minuten begint het masker op te drogen. Ik laat het masker altijd zitten tot het volledig is opgedroogd. Dan maak ik een washandje nat en verwijder ik het masker. Na nog een toner te gebruiken voelt mijn huid zacht een schoon aan, zonder trekkerig te zijn.

Ik gebruik het masker graag en zou het eventueel opnieuw kopen. Maar ik zou ook graag de andere Freeman maskers eens proberen en ik vind het erg jammer dat er zo veel irriterende bewaarmiddelen in het masker zitten…

/

De maskers van Freeman zijn verkrijgbaar bij o.a. Kruidvat en kosten €3,99. Er zijn naast dit Anti-Stress Mask nog verschillende varianten verkrijgbaar.

/

Gerelateerde Artikelen

446047ce

REVIEW: ACTION, MAX MAKE-UP

38 reacties op “REVIEW: FREEMAN, ANTI-STRESS MASK WITH DEAD SEA MINERALS”

 1. Op advies van de huisarts hooikoorts tabletjes genomen tegen de allergische reactie, gezicht voortdurend ingesmeerd met aftersun en de vrijdags toch maar een verkoelend compress gehaald tegen de zwellingen die nog niet geheel weg waren. Klacht bij Kruidvat neergelegd, waarna ik de 2 tubes (het was een aanbieding) mocht retourneren. Ik ben nu aan het onderzoeken wat de allergische reactie heeft veroorzaakt, ik heb nog nooit eerder zo’n heftige reactie gehad op een gezichtsmasker. En omdat ik vrijwel alleen maar positieve reacties voorbij zag komen, wilde ik toch even mijn ervaring delen met jullie. Op dit moment, 3 dagen na het gebruik, nog steeds last van de klachten. Gelukkig heb ik pas volgende week mijn sollicitatiegesprek :P en is de zwelling en roodheid hopelijk tegen die tijd wel verdwenen.

  1. Ik zie dt de eerste helft van mijn reactie verdwenen is.
   Komt in het kort neer op:

   Dinsdagavond masker gebruikt.
   Woensdag rode branderige huid.
   Donderdagochtend, dikke opgezwollen huid en ook ogen, roodhuid, branderigheid, knallende koppijn.
   Vrijdag, zie donderdag. Wel iets minder.

 2. Ik gebruik ook ‘de groene’, met avocado. Op mijn droge gevoelige huid werkt hij heel goed! Trekt het vuil en zo goed naar de oppervlakte.

 3. freeman is tof, ik heb een tijdlang het blueberry-champagnemasker gehad en dat bevoel goed!

  ps het is trouwens anti-septisch, niet anti-sceptisch. sceptisch is namelijk dat je ergens kritisch over bent en er eigenlijk niet veel vertrouwen in hebt… 1 subtiel lettertje, maar groot verschil! ;-)
  Charlotte onlangs geplaatst..[WIN] €400 shoptegoed bij Zalando!My Profile

  1. Het ruikt niet vervelend: een beetje rustig-zee achtig fris! (haha, ik ben echt heel erg slecht in geuren omschrijven) Je kan er in de winkel even aan gaan ruiken :)

  1. Dat is fijn! Als dit smurfenmasker ooit op geraakt (dat lukt vast ;) ) dan ga ik die ook eens proberen. Hoewel ik toch wat verveeld zit met die parabenen …

 4. Ik begrijp je helemaal, de producten zien er zo leuk uit en een paar jaar geleden gebruikte ik ze nog met plezier, maar ik vind het zo jammer dan ze er meteen 5 irriterende conserveringsmiddelen in stoppen (en die kleurstof…) :( Wanneer ze dat aanpassen zal ik weer producten van ze kopen, want het was een van mijn favoriete merken :)
  Sophie onlangs geplaatst..Review: Abgur Sublime huidolieMy Profile

 5. Hee dit is echt mijn favoriete masker! Ik merk echt dat mijn huid er zuiverder van wordt en gebruik het dan ook 2 keer per week, soms zelfs plaatselijk meer. Denk je dat het slecht is voor de huid om een masker meer dan 2 keer per week te gebruiken? Ik vraag me dit al een tijdje af :)

  1. Het hangt er van af hoe je huid reageert! Iedereen is daar anders in :) Maar ik zie niet in waarom je het geen twee keer per week zou kunnen doen :)

 6. Ik heb van dit merk twee andere maskers (aardbei-chocolade en eentje die poriën reinigt) geprobeerd. Beiden waren verschrikkelijk. Die tegen poriën heb ik plaatselijk aangebracht en het brandde echt op mijn huid.
  Ik liep nog dagen rond met een vreemde rode vlek rond mijn neus …
  Ik koop dus NOOIT nog producten van dit merk. Mijn huid verdraagt het gewoon niet.

   1. Ik denk het. :)
    Al heb ik de laatste anderhalf jaar wel erg last van een overgevoelige huid doordat ik een aantal jaren agressieve producten tegen acné heb moeten gebruiken van de dermatoloog.

  1. Haha thanks! Ik vind ook nooit een goed plekje/goed licht op kot. Hier had ik chance met de zon/sneeuw combinatie :) Meestal maak ik mijn foto’s thuis wanneer ik eens tijd heb!

Geef een reactie

CommentLuv badge