web analytics

REVIEW ECOVER OCEAN PLASTIC

Je leest her en der wel eens iets over gerecycleerd plastic, maar plastic recycleren is niet zo eenvoudig als je misschien denkt. Daarom beland er nog steeds enorm veel plastic afval gewoon in de oceaan. Niet zo geweldig voor het leven op en in zee, maar ook niet voor de mens! Ecover lanceerde een limited edition afwasmiddel in een fles gemaakt uit 50% oceaanplastic en 50% gerecycleerd plastic!

review ecover ocean plastic afwasmiddel

Het meeste plastic komt vanop stranden van Rio, een aandenken aan de Olympische Spelen. Dat plastic werd verzameld en omgevormd tot een prachtige limited edition fles afwasmiddel.

Maar Ecover wil nog verder gaan. In 2018 lanceren ze een nieuwe fles voor de afwasmiddelen die zal bestaan uit 100% gerecycleerd plastic. Vanaf dan zullen ze ook gerecycleerd plastic in de dopjes introduceren. Tegen 2020 wil het merk enkel nog gerecycleerd plastic gebruiken om zo helemaal onafhankelijk te worden van de productie van nieuw plastic materiaal.

review ecover ocean plastic afwasmiddel

“Het debat moet volgens ons verder strekken. We moeten plastic volledig herzien. Vandaag maken we onze ambitie openbaar om het gebruik van nieuw vervaardigd plastic te bannen.”

– Tom Domen, Long Term Innovation Manager bij Ecover.

Het afwasmiddel dat ik van Ecover mocht ontvangen is van dezelfde prima kwaliteit die we gewoon zijn: weinig schuim, maar wel een heerlijke geur en de vaat is steeds schoon. De geur is heerlijk fris: zeekelp en sinaas.

review ecover ocean plastic afwasmiddel

Het Ecover Ocean Plastic afwasmiddel is verkrijgbaar in supermarkten en biowinkels, zo lang de voorraad strekt. Een fles van 500 ml kost je 2,99 euro.

Hou jij ook bij de afwas rekening met de impact op het milieu?

Gerelateerde Artikelen

8 reacties op “REVIEW ECOVER OCEAN PLASTIC”

  1. Hier ook trouwe gebruiker van Ecover. Ik laat mijn flessen telkens opnieuw vullen bij de verpakkingsvrije winkel.
    Laatst zag ik dit artikel verschijnen… Ik weet nu niet goed meer of Ecover nog de beste optie is op vlak van duurzaamheid… Aangezien ze nu vallen onder een zeer grote speler op de markt… En ze net ontstaan zijn uit ongenoegen tegen de grote spelers op de markt.
    https://www.tijd.be/ondernemen/consumentengoederen/Ecover-verkocht-aan-Amerikaanse-sectorgenoot/9932952
    Ik overweeg om op zoek te gaan naar een ander duurzaam en ecologisch alternatief.

Geef een reactie

CommentLuv badge