web analytics

REVIEW: ECOTOOLS, FIVE PIECE MINERAL SET

Sinds ik steeds vaker echt bezig ben met make-up, heb ik nood aan goede kwasten die ik ook nog eens van kot naar huis kan versleuren elke week. Van mijn lieve Secret Santa kreeg ik deze Five Piece Mineral Set van Ecotools.

Review Ecotools brushes 5 piece mineral set

review ecotools five piece mineral set

De set bestaat uit 4 borstels in een handig opbergtasje.

  • Mineral powder brush
  • Concealer brush
  • Eye Shading brush
  • Mini Kabuki brush

review ecotools brushes 5 piece mineral set

De kwasten zijn net lang en dik genoeg zodat ze niet raar aanvoelen. Dat heb je soms met reissetjes, dat je dan de hele tijd het gevoel hebt met kinderkwasten te werken. Deze van Ecotools hebben dat niet. De handvaten zijn gemaakt van bamboo en de haren zijn gemaakt van taklon, een synthetisch alternatief dat even zacht is als natuurlijk haar, langer mooi blijft en beter bestand is tegen bacteriën.

Sinds ik de set heb (nu bijna een maand), heeft nog geen enkele kwast ook maar één haar verloren. Ook zijn ze gemakkelijk te wassen en drogen ze sneller dan mijn andere kwasten. Handig!

review ecotools brushes 5 piece mineral set

Deze set bevat eigenlijk alle kwasten die je nodig kan hebben om een basis make-up look te maken. Je hebt een kwast voor foundation/poeder, blush/bronzer/highlighter, concealer en voor een eenvoudige ooglook.

review ecotools brushes five piece mineral set

De Eye Shading brush is redelijk groot en werkt dus prima als blending brush, maar is niet zo handig als je gedetailleerd te werk wil gaan. De Concealer brush is erg stevig waardoor je je concealer goed dekkend kan aanbrengen, zonder dat het er erg fake/pannenkoek uitziet. Je zou deze ook kunnen gebruiken om oogschaduw mee aan te brengen, maar daar vind ik hem toch wat minder voor geschikt. Hij is namelijk erg stevig waardoor de kwast weinig poeder opneemt en het er nogal vlekkerig kan gaan uitzien.

review ecotools mini kabuki

De Mini Kabuki is echt mini. Voor mineraal poeder werkt hij erg fijn, maar ik vind hem soms een beetje moeilijk vast te houden omdat het handvat zo kort is. De Mineral Powder brush is mijn favoriet van de vier kwasten! Ik gebruik deze elke dag om mijn blush mee aan te brengen. Maar ook voor bronzer en highlighting is hij perfect geschikt. Beide kwasten pakken gemakkelijk voldoende poeder op en zorgen voor een mooi resultaat.

review ecotools brushes five piece mineral set

De haren zijn synthetisch (en zò zacht!), de handvaten van bamboo, het aluminium werd gerecycleerd en het tasje is van biologisch katoen. Dat zijn allemaal dingen die ik erg belangrijk vind en die ik dan ook enorm waardeer. Ecotools is een merk dat echt produceert aan de hand van een milieuvriendelijke filosofie en zoekt naar milieu- en diervriendelijke alternatieven.

Als je op zoek bent naar een basis kwastenset die je gemakkelijk overal mee naartoe kan sleuren, dan is deze Five Piece Mineral Set van Ecotools echt iets voor jou. Je vindt de set onder andere via Druantia voor zo’n €17,95. Dat is jammergenoeg een stuk duurder dan de originele Amerikaanse prijs van deze set, in Amerika betaal je namelijk slechts 9,99 dollar. Je zou ook op eBay kunnen kijken, daar staan ook een hele hoop kwasten van EcoTools op voor fijne prijsjes.

20 reacties op “REVIEW: ECOTOOLS, FIVE PIECE MINERAL SET”

  1. deze set ziet er super fijn uit! Maar heb van santa zelf een prachtige kwastenset gekregen namelijk de bamboo set van zoeva. Wederom zeer fijne borstels die prachtig werken! mijn ooglooks zien er nu veel beter uit <3 Hoe gaat het trouwens met jou meid? x

    1. Dat snap ik helemaal! Er zijn niet veel webshops die Ecotools aanbieden hier in de benelux, dus fijn dat er bij jou toch kwasten te vinden zijn :) Graag gedaan hoor!

Geef een reactie

CommentLuv badge