web analytics

REVIEW DYSON SUPERSONIC HAIR DRYER

Vorige week trok ik met een groepje Belgische bloggers en journalisten richting Amsterdam om daar kennis te maken met de gehypte Dyson Supersonic haardroger. Nu heb ik persoonlijk niet zo gek veel met haardrogers, maar deze uitnodiging kon ik echt niet afslaan. We kregen nadien de Dyson Supersonic Hair Dryer mee naar huis en uiteraard heb ik mijn nieuwste speeltje uitvoerig getest!

review-dyson-supersonic-hair-dryer-haardroger

review dyson supersonic hair dryer haardroger

Wat is het en hoe werkt het?

Het is – tamtamtam – een HAARDROGER! Dyson, bekend van hun -best goede- stofzuigers en recent ook ventilatoren, komt dit weekend met een haardroger op de proppen. Ik zeg dit weekend omdat het product sinds gisteren te koop is bij De Bijenkorf en online. Zeg niet zomaar haardroger tegen een haardroger, want deze is toch wel een stukje anders.

Het meest opvallende kenmerk is het gat in de haardroger. Daar moet je uiteraard je haar niet instoppen, maar uit het gat komt de lucht geblazen. Dat zorgt er voor dat de motor in de steel zit, wat de verdeling van gewicht een stuk beter maakt. Het gewicht is niet alleen beter verdeeld (bij andere haardrogers zit de motor vanboven in de kop), maar deze haardroger weegt ook een stuk minder. Geen lamme arm meer!

review dyson supersonic hair dryer haardroger

De ‘blaaskant’ van de haardroger is magnetisch, waardoor je de bijgeleverde kopstukken er gewoon op kunt zetten. Geen draai- of schuifsysteem waarbij je je vingers brandt aan de hete kop, maar gewoon gemakkelijk ‘klik’klaar.

Daarnaast checkt dit knap staaltje techniek 20 keer per seconde of de lucht niet te warm is – om beschadigd haar te voorkomen. Deze haardroger wordt dan ook nooit warmer dan 100°c. De motor zou ook acht keer sneller zijn dan andere haardrogermotoren, waardoor je haar sneller droog is. Daarnaast is de haardroger ook écht een stuk stiller dan andere haardrogers. Je kan nog een gesprek hebben, maar moet wel iets luider praten. Het geluid is ook hoger, meer piepend dan brommend? Zo iets.

review dyson supersonic hair dryer haardroger

In de doos: 

 • De Dyson Supersonic Hair Dryer
 • Gebruikshandleiding
 • Antislip matje
 • Kopstuk Diffuser
 • Kopstuk Smoothing Nozzle
 • Kopstuk Styling Concentrator

Duurzaam?

review dyson supersonic hair dryer haardroger

De Dyson Supersonic werd geproduceerd in stevig plastic en metaal (je zou er naar het schijnt zelfs op kunnen gaan staan) waardoor hij erg lang mee gaat. Ik vroeg aan Robin (een van de product engineers) waarom ze geen gebruik maakten van gerecycleerd materiaal en ze antwoordde daar op dat gerecycleerde materialen het product minder sterk zouden maken. Dat vind ik toch een beetje jammer, maar oke. Geen duurzame materialen, wel duurzaam in gebruik: je krijgt 2 jaar garantie op de haardroger en hij zou zelfs een leven lang mee gaan.

Worth the price?

review dyson supersonic hair dryer haardroger

Mehh. Ik droog mijn haar niet vaak, maar ga dat nu wel vaker doen. Zeker in de winter gruwel ik er van om met natte haren buiten te lopen, dus gebruiken ga ik de Dyson Supersonic sowieso. Wanneer je op zoek bent naar een goede haardroger zou ik deze zeker durven aanraden, maar ik kan het niet over mijn hart krijgen om je 400 euro te laten neertellen voor een haardroger. Eerlijk is eerlijk!

De Dyson Supersonic is verkrijgbaar vanaf zaterdag 15 oktober 2016 bij De Bijenkorf en online via Dyson.nl voor de prijs van 399 euro.

9 reacties op “REVIEW DYSON SUPERSONIC HAIR DRYER”

 1. Oh, wat zag die tafel er mooi gedekt uit!
  Ik heb hem ook, en vind hem geweldig om mijn haar te drogen, gaat supersnel! Maar die prijs is inderdaad wel heel erg veel!

 2. 400 euro voor een haardroger? Nevermind! Tenzij ik er daardoor ook geweldig haar voor krijg! :D Voor mij maakt het geluid en gewicht niet zoveel uit. Op reis neem ik altijd mijn reishaardroger mee en die werkt ook naar behoren. Op dat vlak heb ik heus geen super fancy hoog technologisch apparaat nodig :p

 3. Hier was ik benieuwd naar! Het is wel echt een vernieuwing op vlak van haardrogers, en de research die erachter zit zal wel een groot stuk van de prijs bepalen. Als er een significant verschil zou zijn in de droogervaring (stiller, sneller, beter brushen voor je haar en opmerkelijk lichter dan andere haardrogers) zou ik het nog wel overwegen, maar misschien eerder naar de toekomst toe, als het nieuwe eraf is en de prijs nog wat zou zakken. Ik hoop wel dat die 2 jaar garantie je niet als een selling point werd voorgesteld, want dat is gewoon het wettelijke minimum. Voor een product dat een leven lang meegaat en waar je zelfs op zou kunnen gaan staan, vind ik dat eigenlijk wel aan de magere kant en mocht de garantie toch wat langer zijn – maar dat is de jurist in mij die spreekt ;-)
  BeautyLoves onlangs geplaatst..Makeup look: Givenchy Prisme QuatuorMy Profile

  1. Goed punt! Ik vond twee jaar ook maar kort. Ik geloof zeker dat de nieuwe technologieën goed getest werden en de haardroger inderdaad sterk is, maar een leven lang mee gaan is wel een grote claim natuurlijk. Hij is wel echt lichter en stiller dan andere haardrogers en werkt op zijn minst even goed :) de lucht stroomt geconcentreerder waardoor je haar sneller droog is

Geef een reactie

CommentLuv badge