web analytics

REVIEW: DR. ORGANIC, ORGANIC VIRGIN COCONUT OIL SHAMPOO

Mijn favoriete shampoobar van Douce Nature was op en wat blijkt? Ze verkopen hem niet meer bij Essenza. Ik was helemaal teleurgesteld tot ik een nieuw rek opmerkte: Dr. Organic is er vanaf nu verkrijgbaar! Ik hoorde al heel wat goeds over de Argan shampoo, maar besloot de Kokosolie variant mee naar huis te nemen (want: een euro goedkoper).

 

Dr. Organic coconut oil shampoo review

Ingrediënten:

 • Aloe barbadensis leaf juice: Aloë vera sap
 • Aqua
 • Cocamidopropyl betaine: Schuimvormer (kan uitzonderlijk allergische reacties veroorzaken)
 • Sodium cocoamphoacetate: Milde natuurlijke reiniger uit vetzuren van kokosolie
 • Sodium lauroyl sarcosinate: Reiniger en schuimvormer
 • Coco glucoside: Milde reiniger uit kokosolie, zorgt voor schuim
 • Glyceryl oleate: Vochtinbrenger op basis van olijfolie
 • Palmitamidopropyltrimonium chloride: Emulgator, zorgt ook voor minder pluis
 • Glycerin: Natuurlijke vochtinbrenger
 • Caprylyl/Capryl glucoside: Milde reiniger
 • Sorbitan sesquicaprylate: Reiniger
 • Cocos nucifera fruit extract: Extract van kokos
 • Carica papaya fruit extract: Extract van papaya
 • Mangifera indica fruit extract: Mango extract
 • Theobroma cacao seed extract: Cacao extract
 • Garcinia mangostana fruit extract: Mangistan extract
 • Ficus carica fruit extract: Vijgen extract
 • Citrus aurantium dulcis: Etherische olie van sinaasappel
 • Citrus aurantium bergamia fruit oil: Etherische olie van bergamot
 • Citrus limon peel oil: Etherische olie van citroen, bestrijd vet haar
 • Gamma undecalactone: Natuurlijke geurstof
 • Maltol: Smaakstof uit zilverspar
 • 3-Hexenol: Bladalcohol, natuurlijke geurstof
 • Gamma octalactone: Geurstof met kokosgeur
 • Diacetyl natural: Butaandion, smaakstof
 • Sodium hydroxymethylglycinate: Bewaarmiddel, kan de huid irriteren
 • Potassium sorbate: Bewaarmiddel
 • Ascorbic acid: Vitamine C, antioxidant
 • Citric acid: Brengt de pH waarde van het product in balans
 • Limonene: Komt natuurlijk voor in etherische olie (geurstof)

 

dr organic virgin coconut oil shampoo review

Wanneer je de ingrediëntenlijst even bekijkt, zie je veel positieve punten: de hoofdingrediënten zijn Aloë vera sap en water, daarnaast vinden we vooral veel (milde) reinigers en enkele extracten uit planten en fruitsoorten. Dat ziet er goed uit!

De Virgin Coconut Oil Shampoo komt (zoals alle shampoo’s van Dr. Organic) in een doorzichtige plastic fles van 265 ml. De verpakking is mooi en handig door de klikdop. Maar: het is wel een verpakking. Ik hou niet zo van flessen shampoo, douchegel of conditioner, je veroorzaakt er zo veel afval mee. Dat was dan ook een groot voordeel aan de verpakkingsloze shampoobar!

De shampoo zelf heeft een  lichtgele/beige kleur en is transparant. Hij ruikt lekker naar citrusvruchten met een vleugje kokos. Gelukkig geen overheersende kokosgeur (want daar hou ik niet van). De geur is fris en stoort niet tijdens het wassen, hij blijft dan ook niet in je haar hangen.

dr organic virgin coconut oil shampoo review

De Virgin Coconut Oil Shampoo schuimt redelijk goed (voor een natuurlijke shampoo) en reinigt goed. Verdelen over je haar gaat ook redelijk vlot, maar ik merk dat ik redelijk veel shampoo gebruik voor één wasbeurt. Niet enorm zuinig in gebruik dus. Na het uitspoelen is mijn haar heel erg schoon maar ook erg stroef. Wanneer ik geen conditioner gebruik na het wassen is mijn haar bijna ondoorkambaar, jammer!

Mijn eindconclusie is echter wel redelijk positief: een fijne, sulfaatvrije shampoo die mijn haar goed schoon maakt en verzorgt. Jammer dat mijn haar zo moeilijk doorkambaar is na gebruik, anders zou deze veel beter scoren!

De producten van Dr. Organic zijn verkrijgbaar bij Essenza en De Tuinen. De Virgin Coconut Oil Shampoo kost €8,99.

 

26 reacties op “REVIEW: DR. ORGANIC, ORGANIC VIRGIN COCONUT OIL SHAMPOO”

 1. Ik heb onlangs de vitamin E-variant gekocht… en tot mijn ontgoocheling begon mijn haar ongeveer een halve dag na het wassen alweer vettig te worden. Ik heb intussen wat dingen geprobeerd, zoals langer uitspoelen, meer/minder gebruiken, maar niets lijkt te helpen… doe ik iets verkeerd? Ik heb nog niet echt ervaring met natuurlijke shampoos…

 2. Wat was ik blij toen ik Essenza binnenstapte afgelopen week! Haha, ik kon mijn ogen niet geloven… Ben enorm blij dat het merkenassortiment van Essenza is uitgebreid :)

  1. Ja hoor :) Bij elke lijn (dus vb argan, koskos, aloe vera) hebben ze telkens zowel shampoo als conditioner. Maar daar heb ik dus geen ervaring mee :) Het stroef maken vind ik ook niet erg (ben ik gewoon), maar normaal kan ik wel mijn haar wel doorkammen en nu echt niet!

  1. Jap die bestaat! Maar die had ik toen niet gekocht :) Ik gebruik namelijk niet vaak conditioner (of toch niet samen met de shampoobar van Douce Nature, toen had ik die echt niet nodig)

 3. Ik vind deze kokosversie niet lekker ruiken. De arganversie daarentegen is echt heerlijk en die ene euro meer dan waard. Zelf gebruik ik altijd de conditioner erbij en dan kun je je haar makkelijk kammen.

Geef een reactie

CommentLuv badge