web analytics

REVIEW: DR. HAUSCHKA NACHT SERUM

Ik ben eigenlijk niet zo voor de serums. Wie wil consuminderen of gewoon minder wil verbruiken, moet ook minder producten smeren en een serum is dan wel erg makkelijk om te schrappen. Toch besloot ik het Nacht Serum van Dr. Hauschka een kans te geven. Vandaag een review!

review dr hauschka nacht serum

Ingrediënten:

 • Water
 • Alcohol: Kan je huid uitdrogen, hier gebruikt als oplosmiddel en bewaarmiddel
 • Glycerin: Natuurlijke vochtinbrenger
 • Pyrus Malus (Apple) Fruit Water: Appelextract
 • Chondrus Crispus Extract: Iers mos extract
 • Hamamelis Viriniana Bark/Leaf Extract: Extract van toverhazelaar
 • Hectorite: Klei
 • Pyrus Malus (Apple) Flower Extract: Appelbloesemextract
 • Fragrance, Citronellol, Limonene, Linalool, Geraniol, Citral: Een hele hoop geuringrediënten uit essentiële olie
 • Sodium Chloride: Past de pH-waarde aan en is ook een verdikkingsmiddel (zout)
 • Xanthan Gum: Poeder verkregen uit de vergisting van maïs, gebruikt als bindmiddel, emulgator en vochtinbrenger

review dr hauschka nacht serum

Wat ik fijn vind aan dit Nacht Serum, is de handige verpakking (hygiënisch!) en het feit dat hij geen olie bevat. Nu ben ik een erg grote fan van olie, maar ik ken genoeg mensen die olie mijden als de pest. Als dat het geval is, dan is dit serum voor jou ideaal! Dr. Hauschka beweert dat dit serum de celvernieuwing van de huid zou stimuleren, je huid in balans zou brengen en de vochtarme huid zou verstevigen. Veel claims dus, eens kijken of het serum die waar maakt!

(PS: dit serum bevat alcohol, wat de huid kan uitdrogen)

review dr hauschka nacht serum night

Het Nacht Serum ziet er uit als een bijna doorzichtige gel. Deze smeert erg makkelijk uit over de huid en is ook heel zuinig in gebruik. Het geeft een fris gevoel en trekt razendsnel in. Nu zou dit serum voor elk huidtype geschikt zijn én heb je na gebruik geen nachtcrème meer nodig, maar mijn ervaring leert me dat dit serum de droge huid te weinig voedt. Zelf heb ik een gemengde huid en ik voelde mijn huid een beetje ‘strak’ staan na het intrekken. ’s Ochtends is mijn huid zacht en glad, maar na een aantal weken gebruik merkte ik wat puistjes en droge plekjes op. Ik gebruik het serum dus liever met een nachtcrème dan op zichzelf! Mijn eerlijke mening in één zin: er zijn een hoop betere serums op de markt (met of zonder olie).

Het Nacht Serum van Dr. Hauschka is sinds begin mei te koop en kost €30,95 voor 25ml. Vrij prijzig, maar erg zuinig in gebruik!

7 reacties op “REVIEW: DR. HAUSCHKA NACHT SERUM”

 1. Ik heb ‘m ook een poos in gebruik gehad (nog steeds) en vind hem erg fijn. Dat trekkerige gevoel dat hoort bij dit serum en is volgens Dr. Hauschka zelf ‘de huid die olie gewend is en nu zelf moet gaan werken’. Desondanks moet je er wel zeker van houden, haha! Fijne review en ik vind het zo handig dat je de ingrediënten uitlegt :-)
  Sophie onlangs geplaatst..L’Oreal Le Vernis zomer 2015My Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge