web analytics

REVIEW: DR. BRONNER’S, GREEN TEA CASTILE SOAP

Mijn inspiratie voor het zelf maken van vloeibare zeep, was Dr. Bronner’s. Deze vloeibare castile zeep is bekend over de hele wereld en er zijn erg veel mensen gek op. De zeep bevat enkel natuurlijke ingrediënten en is multifunctioneel. Ik testte de 18 verschillende gebruiksmanieren uit.

/

review dr bronner's green tea liquid castile soap

/

/

Ingrediënten:

 • Aqua
 • Saponified Organic Coconut Oil: Verzeepte kokosolie
 • Saponified Organic Olive Oil: Verzeepte olijfolie
 • Organic Glycerin: Glycerine, een natuurlijke vochtinbrenger en bijproduct van zeep
 • Organic Cannabis Sativa Seed Oil: Hennep olie
 • Organic Simmondsia Chinensis Seed Oil: Jojoba olie
 • Natural Green Tea Fragrance: Natuurlijke groene thee geur
 • Citric Acid: Citroenzuur, past de pH waarde aan
 • Tocopherol: Vitamine E, natuurlijk bewaarmiddel en huidverzorger

/

review dr bronner's castile soap green tea 18 uses

/

Volgens Dr. Bronner’s zijn er zeker 18 manieren waarop je de vloeibare zeep kan gebruiken. Ik overloop ze allemaal en vertel jullie mijn bevindingen.

/

1. SHAVING
Scheren met deze vloeibare zeep gaat gemakkelijk en snel. Hoewel ik tegenwoordig epileer, heb ik het toch uitgeprobeerd. De zeep schuimt mild en glijd snel van je benen af, maar het scheren gaat er goed mee en mijn benen voelen lekker zacht na afloop. Check!

2. SHAMPOO
Met een handpalm vol zeep smeer ik mijn haar goed in. Als shampoo schuimt deze zeep zeker voldoende, maar bij het uitspoelen is mijn haar erg stroef. Hetzelfde gevoel wanneer ik mijn haar waste met mijn zelfgemaakte vloeibare zeep. Uitspoelen met een azijnspoeling helpt hier wel bij, maar toch gebruik ik veel liever de shampoo bar van Douce Nature. Check maar geen blijvertje.

3. DENTAL CLEANING
Bleh zeep in je mond! Voor deze methode was de Pepermunt versie waarschijnlijk beter geschikt geweest. Het schuimt als een tierelier en mijn tanden zijn na afloop wel schoon. De smaak, tja dat is wel erg wennen! Het is alsof je aan een blokje zeep likt.

4. BODY WASH
Deze zeep als douchegel gebruiken, was voor mij het meest voor de hand liggend. Deze versie met groene thee ruikt echt heerlijk fris en zacht en met een douchepuf is er lekker veel schuim. Heerlijk! Check.

5. HOT TOWEL MASSAGE

Deze methode heb ik enkel op mijn gezicht uitgeprobeerd. De bedoeling is dat je een drupje zeep op een natte, warme handdoek brengt en daar je lichaam mee masseert. Op mijn gezicht voelt het alleszins aangenaam aan en de geur is heerlijk. Ik denk dat het erg leuk is als iemand je met zo’n warme handdoek masseert! Bij jezelf is het toch een beetje gek. Check.

6. BATHING
Door een royale hoeveelheid aan het badwater toe te voegen, ruikt mijn bad heerlijk. Er ontstaat wel schuim, maar dat blijft niet lang. Dat vind ik niet zo erg. Na het baden is mijn huid zacht en schoon. Check.

7. DEODORANT
Door zo’n 2 ml zeep toe te voegen aan 125 ml water en een theelepel Himalaya Crystal zout, creer je een handige deodorant. Ik had desbetreffend zout niet, en heb het met gewoon zout geprobeerd. Ik zweet er nog steeds even hard door, maar deze deodorant laat wel een frisse geur achter. Opfrissen na een inspanning is wel een must. Check maar niet zo’n succes.

8. BREATH FRESHENER
Ook voor deze methode lijkt Pepermunt of Eucalyptus me meer geschikt. Zeep in je mond is gewoon niet zo’n fijne smaak. Maar het is wel de bedoeling dat je slechts een paar druppels oplost in wat water. Ik denk niet dat ik dit vaker ga doen!

9. MOUTH WASH
1 druppel in een grote slok water, ook hier is de zeep wat raar in je mond. Maar ik geloof wel dat dit een goed middeltje is.

/

review dr bronner's castile soap green tea 18 uses

 

/

10. BABY WASH
Aangezien ik geen baby’s in mijn buurt heb, heb ik deze methode niet kunnen testen. Al vind ik het wel fijn om te weten dat de zeep zelfs voor zo’n gevoelige huidjes geschikt is.

11. AFTER-SHAVE
Een paar druppels in een sprayflesje met water (zo’n 100 ml) zou je huid kalmeren en rode bultjes verminderen. Ik merk niet meteen verschil en vind het maar een beetje een raar idee. Ik weet niet goed wat ik hier moet van vinden, behalve dat het wat overbodig is. Ik gebruik liever een fijne bodylotion na het scheren.

12. HAND SOAP
Dat je deze zeep ook als handzeep kan gebruiken, had je vast zelf wel bedacht. Het is wel een leuk idee om deze zeep in zo’n foaming dispenser te doen, instant schuim!

13. FOOT SOAK
Ik denk dat vooral de geuren pepermunt en tea tree voor dit gebruik geschikt zijn. Ik heb niet het idee dat mijn voeten zo veel baat hebben bij een badje met deze green tea zeep.

14. LAUNDRY WASH
Deze manier heb ik niet kunnen uitproberen, maar het idee is dat je perfect de was kunt doen door 1/8 cup (de Amerikaanse meeteenheid) toe te voegen in het wasmiddelen bakje. Je kan eventueel ook baking soda toevoegen voor extra schoonmaak capaciteiten. Iemand dit al eens geprobeerd?

15. PET WASH
Dr Bronner’s beweerd dat deze zeep perfect is voor het wassen van je huisdier! Dat lijkt me helemaal waar, zelf heb ik geen huisdieren (meer :() dus heb ik deze manier niet kunnen testen.

16. FRUIT & VEGETABLE RINSE
Om vieze pesticiden van je groenten en fruit te wassen, kan je ook weer deze multifunctionele zeep gebruiken. Best de variant zonder geur lijkt me! Een appel die naar groene thee smaakt, lijkt me wat vreemd.

17. PEST SPRAY
Door één theelepel per liter water in een sprayfles te doen, kan je beestjes op afstand houden. Volgens Dr Bronner’s werken de citrus, lavendel of geurloze variant het best. Ik vraag me af of het sprayen van zeepwater geen effect heeft op de plantjes?

18. HOUSEHOLD CLEANER
Ook om je huis te poetsen kan je deze zeep gebruiken. Hij werkt erg goed om vet te verwijderen en je kan er dus ook mee afwassen. Voor vloeren en ramen is het ook een goede keuze, zeker omdat de zeep zo lekker ruikt.

/

review dr bronner's liquid castile soap 18 uses green tea

/

Zoals je kan zien, is dit echt een multifunctionele zeep. Ik ben er heel erg tevreden over en weet nu al dat ik erg lang zal doen met deze grote fles. Sommige methoden vind ik minder geslaagd, maar wie weet ben jij daar dan weer wel erg tevreden over!

De zepen van Dr. Bronner’s komen in 8 geur-varianten: Green Tea, Amandel, Roos, Lavendel, Citrus, Tea Tree, Pepermunt, Eucalyptus en zonder geur. Je kan ze onder andere vinden bij BigGreenSmile. De grote fles van 946 ml kost er €16,99, een kleinere fles van 472 ml kost €12,50.

/

Gerelateerde Artikelen

review marina miracle face cream oil argan serum

REVIEW MARINA MIRACLE

review lush tiny hands

REVIEW: LUSH, TINY HANDS

16 reacties op “REVIEW: DR. BRONNER’S, GREEN TEA CASTILE SOAP”

 1. Leuk artikel. Ik lees ook overal op Amerikaanse blogs over dit product, maar wist niet waar dit hier te kopen. Is het in België ook ergens te verkrijgen, denk je? Spinnrad misschien ?

 2. Water met zeep op je planten spuiten is geen aanrader! Ik heb het onlangs geprobeerd met Ecover en mijn muntplantje was na een dag al kapot. mimimimi :(

Geef een reactie

CommentLuv badge