web analytics

REVIEW: DOUCE NATURE, FLEUR DE SHAMPOOING

Vaste shampoo: iets waar ik op voorhand al helemaal fan van ben. Geen plastic flessen, geen overbodige bewaarmiddelen, geen substantie die van je hand druipt, …. Toen ik deze Fleur De Shampooing van Douce Nature zag, vloog hij dan ook meteen in mijn winkelmandje. Ik koos voor de variant voor droog haar, gewoon om mijn puntjes wat extra te verzorgen. En geef toe: zo iets wil je toch gewoon graag gaan testen?

/

review douce nature fleur de shampooing

/

/

Ingrediënten:

 • Disodium Lauryl Sulfosuccinate: Milde reiniger, zorgt voor schuim en zou irriterende reinigers minder hard maken (al snap ik niet hoe dat zou werken?)
 • Sodium Coco-Sulfate: Mild sulfaat uit kokos, reinigt en zorgt voor schuim.
 • Triticum Vulgare (Wheat) Starch: Tarwe zetmeel, gebruikt als bindmiddel en verdikkingsmiddel
 • Cetearyl Alcohol: Niet uitdrogende alcohol uit kokosnoten. Emulgator
 • Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Water: Water uit appelsienen, zorgt voor de geur
 • Rhus Verniciflua Wax: Japan was, substituut voor bijenwas
 • Butyrospermum Parkii: Shea boter
 • Sodium Lauryl Sulfate: SLS, harde reiniger. Kan je hoofdhuid irriteren. Zorgt voor schuim
 • Cocamidopropyl Betaine: Schuimvormer (kan allergische reacties veroorzaken)
 • Aqua
 • Argania Spinosa Oil: Argan olie
 • Coco Glucoside: Milde reiniger uit kokosolie, zorgt voor schuim
 • Illite: Kleimineraal, absorbeert vet en reinigt mild
 • Parfum
 • Lauryl PCA: Vochtinbrenger
 • Glyceryl Stearate: Emulgator, gewonnen uit palm pit olie
 • Limonene, Linalool, Geraniol: Komen natuurlijk voor in etherische oliën

/

review douce nature fleur de shampooing

/

Bij het openen van de verpakking rook ik het meteen: een heerlijke geur van perzik en citrus! Dat had ik niet verwacht, aangezien er op de verpakking of op de site nergens een geur vermeld staat. De shampoo zelf is vrij groot en handig om vast te nemen. Het gat in het midden zorgt er voor dat je de shampoo aan een haak of een touw zou kunnen hangen zodat hij telkens goed kan drogen tussen wasbeurten in.

/

Onder de douche maak ik eerst mijn haar nat en ga dan met deze vaste shampoo over mijn haar wrijven. Al vrij snel heb je voldoende schuim. Dat masseer ik dan in met mijn handen. Na uitspoelen voelt mijn haar een klein beetje stroef, maar minder dan ik van natuurlijke shampoo’s gewend ben. De geur blijft niet lang hangen, maar dat vind ik persoonlijk geen probleem, aangezien ik meestal nog een conditioner gebruik.

Deze Fleur De Shampooing zorgt voor fris, schoon en zacht haar dat er gezond uit ziet. Ik ben fan!

/

De Fleur De Shampooing bestaat in 4 varianten: voor normaal, droog, anti-roos en vet haar. Je vindt ze bij natuurwinkels (zoals De Tuinen / Essenza) en online (bijvoorbeeld bij BigGreenSmile). Eén Fleur de Shampooing staat gelijk aan 400 ml shampoo en kost 5,90 euro.

/

21 reacties op “REVIEW: DOUCE NATURE, FLEUR DE SHAMPOOING”

 1. SCS is geen mild sulfaat. Coco(s) klinkt leuk en natuurlijk maar het is gewoon een aggresief sulfaat wat je huid van haar natuurlijke beschermlaag stript net zoals ALS en SLS.

 2. Zou je eens exact willen uitzoeken wat het ingredient ‘parfum’ behelst? Want daar komt misschien die lekkere geur vandaan die je zo onverwacht voorkwam. Is parfum biologisch, of natuurlijk, of helemaal synthetisch?

 3. Wow, supercool! Ik wist niet dat er nog andere vaste shampoo’s waren buiten die van lush (ookal heb ik die nog niet geprobeerd). Misschien moet ik dat maar eens gebruiken ipv die flessenshampoo :)

Geef een reactie

CommentLuv badge