web analytics

REVIEW: CLINIC CLARIFYING LOTION 2

Tegenwoordig kent bijna iedereen de 3-stappen verzorging van Clinique wel. Zelf gebruik ik de Clarifying Lotion al langer dan 2 jaar. Dit is de 2de stap in de 3-stappen verzorging van Clinique. De eerste stap is reinigen, de tweede exfoliëren en de derde hydrateren. Tegenwoordig ben ik een beetje afgestapt van deze toner. Ik heb het gevoel dat hij veel te hard is voor mijn huid en het probleem alleen maar erger maakt. Wat Clinique zelf zegt:
 
Veegt het teveel aan dode huidcellen en vuilrestjes weg, voor een zachte, stralende huid. Zorgt ervoor dat poriën zo klein mogelijk lijken. Zorgt ervoor dat de huid vocht veel beter kan opnemen. Wordt meer weerbaar tegen onzuiverheden. Blijft gezonder, jonger. Een nieuwe dermatologische formule voor meer comfort, droogt niet uit.
  • Ingrediënten:
Water
Alcohol Denat.: Virtueel dezelfde alcohol als die die je drinkt, maar dan gedenatureerd zodat het slecht smaakt. Alcohol werkt antibacterieel, is een antischuimmiddel en een oplosmiddel. Alcohol kan de huid uitdrogen.
Glycerin: glycerine, vochtinbrenger
Salicylic Acid: Zou acne helpen bestrijden, vochtinbrengend maar ook een conserveringsmiddel. 
Hamamelis Virginiana (Witch Hazel): Toverhazelaar, een antioxidant die de huid laat samentrekken (en zo poriën verkleint), zou helpen bij acne.
Menthol: zorgt voor een fris gevoel op de huid en een muntgeur (deze is niet terug te vinden in deze toner)
Trehalose: Houdt water vast in de huid.
Sodium Hyaluronate: Zou zorgen voor een betere elasticiteit van de huid. 
Butylene Glycol: Alcohol, oplosmiddel. 
Citric Acid: Reguleert de pH en kan de productie van nieuwe huidcellen verbeteren.
Sodium Hydroxide: Reguleert de pH en lost vet op. 
Disodium EDTA: Conserveermiddel, reiniger en stabilisator.
BHT: Bewaarmiddel en antioxidant. 
Phenoxyethanol: Bewaarmiddel (alternatief voor parabenen). Giftig bij hoge concentraties en kan irriterend zijn voor de huid.
Benzophenone-4: Absorbeert UV-straling en zorgt er op die manier voor dat het product niet slecht wordt wanneer het in contact komt met zonlicht. 
Red 6: kleurstof
Red 33: kleurstof
Violet 2: kleurstof
 
Gebruik:
 
Het is de bedoeling dat je een beetje Clarifying Lotion op een watje doet en daarmee over je gezicht gaat. Wanneer je dat doet, zie je direct hoe veel vuil het nog van je gezicht krijgt, ook al heb je je huid daarvoor gereinigd. Op die manier doet het zijn werk goed. Maar mijn huid raakt er door geïrriteerd. Droge plekjes worden droger en kleine wondjes prikken door dit product. Ik denk dat deze Clarifying Lotion gewoon te hard is voor de delicate huid. 
 
Conclusie:
 
Ik heb nog een volledig volle fles staan die ik voor kerstmis gekregen heb. Ik denk niet dat ik deze lotion ooit nog opnieuw zal kopen, maar die fles moet wel leeg. Ik gebruik hem nu om make-up van mijn gezicht te verwijderen en volg het dan met Yves Rocher Micellar Water, waar ik wel erg tevreden over ben.

4 reacties op “REVIEW: CLINIC CLARIFYING LOTION 2”

    1. Niet direct! Hij irriteert mijn huid te veel. Maar ik heb ook veel positieve reviews gelezen! Iedereen reageert anders op bepaalde producten natuurlijk :) Je kan misschien eens een sample vragen van de 3-stappen verzorging?

  1. Wat jammer dat het product je niet bevalt! Ik heb een aantal jaren geleden ook deze lijn van clinique gebruikt en ik was er ook niet te spreken over. Het irriteerde mijn huid ook erg en ben er toen ook snel mee gestopt. Leuke website over natuurlijke producten heb je!

Geef een reactie

CommentLuv badge