web analytics

REVIEW CÎME HIMALAYAN ESSENTIALS

Weet je nog dat ik zo enthousiast was over Natural Self, omdat het een Belgisch merk is en ik me zo kon identificeren met de oprichtster? Over Cîme voel ik me net hetzelfde. Het merk is Belgisch en werd een aantal jaar geleden opgericht door twee vriendinnen die er ook al een tijdje van droomden hun eigen natuurlijke merk op de markt te brengen. Zo’n succesverhalen geven me hoop om ook ooit mijn eigen merkje te hebben! Cîme kon natuurlijk niet ontbreken in mijn badkamer, tijd om het merk eens grondig onder de loep te nemen.

review-cime-magnificent-mandarine-rosee-de-roses

Ingrediënten Cîme Magnificent Mandarine Body Scrub  & Bath Salt:

Sodium Chloride, Cymbopogon Martinii (Palmarosa) Oil, Cymbopogon Flexuosus (Lemongrass) Oil, Cedrus Atlantica (Cedarwood) Wood Oil, Juniperus Chinensis (Himalayan Juniper) Leaf Extract, Curcuma Zedoaria (Turmeric) Root Oil, Citrus Reticulata (Green Tangerine) Peel Oil, Pogostemon Cablin (Patchouli) Leaf Oil, Cananga Odorata (Ylang-ylang) Flower Oil, Rhododendron Anthopogon (Himalayan Rhododendron) Flower/leaf Extract.

Ingrediënten Cîme Rosée De Roses 3 in 1 Cleansing Lotion:

Rosa Damascena Flower Water, Aqua, Caprylyl Capryl Glucoside, Benzyl Alcohol, Cocoyl Proline, Rosa Damascena Extract, Aroma, Glycerin, Dehydroacetic Acid, Geraniol, Sodium Hydroxide, Linalool, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate.

review-cime-magnificent-mandarine-rosee-de-roses

Het eerste product dat ik testte was het badzout / de zoutscrub. Wat leuk dat je dit product voor beide toepassingen kunt gebruiken! Ik hou van zulke grove zoutscrubs op mijn lichaam, zo heb je écht het gevoel dat het werkt. Als badzout zijn de ingrediënten alleszins top, maar ik vind het toch een beetje zonde om het zomaar mijn badwater in te gooien. Toptip die erg voor de hand liggend is: sta rechtop in bad, scrub je hele lijf en laat de korrels lekker in je badwater vallen. Nadien heb je dus een bad mét badzout!

review-cime-magnificent-mandarine-rosee-de-roses

Kijk dan hoe leuk de verpakkingen zijn! Met tekeningetjes, tips en vrolijke kleurtjes spreken ze meteen aan. Ook de geur van de scrub is heerlijk: lekker pittig en vrolijk met mandarijn, jeneverbes en citroengras. Ideaal voor ’s morgens dus. Ik ben erg tevreden over de scrub/het badzout – ook over de ingrediënten – maar vind de prijs wel vrij hoog. Het fijne is wel dat de Cîme ingrediënten allemaal afkomstig zijn uit het Himalaya gebergte en zo de lokale economie erg steunen. Ook werkt Cîme mee aan het “Young Doctors”-project dat de Nepalese kinderen 4 maanden onderwijst in hygiëne, verzorging, voeding en gezondheid.

review-cime-magnificent-mandarine-rosee-de-roses

Ook Rosée de Roses vind ik heerlijk, nog beter dan de scrub! Dit micelaire water haalt je make-up moeiteloos van je gezicht en ruikt heerlijk naar roosjes. Geen vieze ingrediënten, maar een puur product dat echt werkt. Ik gebruik hem zowel om make-up te verwijderen, als als toner om de ph van mijn huid te herstellen.

Je leest het al, ik ben erg enthousiast over dit natuurlijke, Belgische merk. Rosée de Roses is echt één van mijn favoriete verzorgingsproducten momenteel. Cîme is te koop in verschillende verkooppunten (bijvoorbeeld bij Supergoods) en online! Magnificent Mandarine kost €19,95 en Rosée de Roses €19.

6 reacties op “REVIEW CÎME HIMALAYAN ESSENTIALS”

  1. Ik vind de producten van Cîme ook top en zeker als je zoals ik een heel gevoelige huid met parfumallergie hebt. Het serum met rozen is ook heel goed en herstellend voor een geïrriteerde huid. Ik gebruik hem nu al 2 maanden elke dag ’s morgens en gaat nog altijd mee. Dus je doet er wel lang mee. De producten van Cîme zijn een stuk goedkoper dan die van Self. Ik vind ze best betaalbaar en te vergelijken met de prijzen van schoonheidsproducten uit de apotheek.

    1. Ik heb oa rosee de roses en vind dat het heel zuinig doseert. Ook bij de andere producten die ik had (oa handcrème) was dat meestal zo.

Geef een reactie

CommentLuv badge