web analytics

REVIEW CHARCOCO OIL PULLING

Heb je ooit al van oil pulling gehoord? Over oil cleansing schreef ik al eens eerder (een aanrader! Lees hier mijn ervaringen), maar oil pulling is iets helemaal anders. Door je mond met olie te spoelen, zou je bacteriën en vuil verwijderen, waardoor je tanden witter worden en je mond gezond. Klinkt interessant! Ik kreeg een testpakket van Charcoco en probeerde het uit.

review charcoco oil pulling

Nieuw is oil pulling niet. Het wordt al eeuwen gedaan en komt oorspronkelijk uit de Ayurvedische geneeskunde. Het zou helpen tegen tandsteen, allerlei bacteriën, slechte adem en het houdt je tanden en tandvlees gezond. Wetenschappelijk bewijs is er niet meteen voor deze methode, maar de enthousiaste reviews en wonderverhalen online zijn erg overtuigend. Ik moet toegeven dat ik er niet echt naar uit keek om met olie in mijn mond rond te lopen, maar door alle positieve ervaringen, probeerde ik het toch uit.

Om een effectieve oil pulling te ondergaan, neem je een lepel olie (bijvoorbeeld kokosolie) in je mond en laat je de olie een kwartier rondgaan in je mond. Erg appetijtelijk klinkt dat niet, maar vooruit.

review charcoco oil pulling

De zakjes olie van Charcoco zijn net groot genoeg om te dienen als spoelmiddel. Ik scheur het eerste zakje open en giet de inhoud in mijn mond. Lang bleef die er niet, want ik schrok van het vette, warme gevoel en spuwde het goedje meteen in de lavabo. Woops! Die instinctmatige reactie had ik niet verwacht. Ik besloot om het de dag nadien opnieuw te proberen.

Ik besloot de tweede poging onder de douche te doen. Ik douche nog geen 10 minuten en besloot dat dat dan maar voldoende moest zijn. Ik vind het fijn om twee dingen tegelijk te doen, want een kwartier vroeger opstaan om olie in mijn mond te ‘swirlen’, ging me wat te ver. Dit gaat al een stuk beter en ik focus me meer op het wassen van mijn haar dan op de olie. Na de douche spuw ik de olie uit in de vuilbak (niet in de gootsteen, die kan er van verstopt raken!).

In het doosje van Charcoco zitten 16 zakjes en ik hou het dus 15 dagen vol (-1 van de eerste dag). Ik merk nu niet zo gek veel kleurverschil in mijn tanden, maar ben wel gewend geraakt aan het gevoel van de olie in mijn mond. Mijn mond is na gebruik lekker fris door de toegevoegde pepermunt en alles voelt gewoon schoon aan. Over langdurige resultaten kan ik weinig zeggen, maar ik ga wel door met oil pulling. Niet elke dag, maar af en toe een keer.

Deze Oil Pulling zakjes van Charcoco zijn verkrijgbaar in hun webwinkel. Een doosje met 16 zakjes kost je momenteel €29,99.

Heb jij ervaringen met oil pulling? Merk je iets van de voordelen?

6 reacties op “REVIEW CHARCOCO OIL PULLING”

  1. Knap dat je het toch hebt volgehouden Haha ;) was benieuwd naar je resultaat want ik merkte ook niet gek veel verschil! En dan is € 30 natuurlijk best duur ! Daarom houd ik het bij de oud vertrouwde kokosolie pot ;) stuk goedkoper en minder erg als het dan niet effectief is !

  2. Ik peins er niet over om dit te gebruiken.
    Het lijkt mij zo ontiegelijk onprettig mond gevoel haha
    Maar kan wel geloven dat het werkt hoor, bij anderen

Geef een reactie

CommentLuv badge