web analytics

REVIEW: CATTIER PARIS, BEURRE DE KARITÉ

Sinds zo lang als ik me kan herinneren, heb ik niet veel geluk bij het winnen van wedstrijden. Of je er nu iets voor moest doen of gewoon je gegevens invullen, nooit won ik een leuke prijs. Blijkbaar is mijn geluk gekeerd, want ik won de laatste week wel twee leuke winacties!
 
Een van deze winacties was deze van Meisje Hip, en een tijdje terug ontving ik 3 leuke producten van Cattier Paris, een nieuw natuurlijk cosmetica merk. Cattier Paris wordt voorlopig enkel online verkocht, maar ik geloof dat daar snel verandering in zal komen. 

Ik testte voor jullie de Beurre De Karité, een pure shea boter body butter. Deze crème is gemaakt van 100% biologische shea boter en bevat geen parfum of andere toevoegingen. Omdat er geen bewaarmiddelen inzitten, is de crème (eens geopend) zo’n 6 maanden goed. Wanneer je echter niks raars ruikt of voelt, kan je de crème gerust iets langer gebruiken.
 
Ingrediënten:
 
Wat ik echt fantastisch vind aan dit product: het heeft maar één ingrediënt op de lijst staan! Pure shea boter dus, en van 100% biologische oorsprong. Maakt me blij!

 

Wat Cattier-Paris zelf zegt:
 
De sheabutter, bekend door zijn geneeskrachtige, niet-uitdrogende en beschermende eigenschappen, is rijk aan vitamine A, D, E en F. De 100% biologische sheabutter voedt de opperhuid intens. Hierdoor wordt een droge huid voorkomen, celvernieuwing gestimuleerd en de huid wordt soepel en zacht terwijl deze ook beschermt wordt tegen invloeden van buitenaf.
100% biologisch – zonder parabenen
Werking:
 
De shea boter zit in een handige pot, die door middel van een extra dekseltje goed en luchtdicht afsluit. Veel mensen vinden een pot vaak niet zo hygiënisch, maar wanneer je zorgt dat je handen telkens proper zijn, valt het allemaal wel mee.De boter is een beetje korrelig van structuur, typisch aan shea boter. Wanneer de crème begint op te warmen door je lichaamswarmte, veranderd hij in een crèmige olie die goed uitsmeert. Deze shea boter heeft in de pot geen geur, maar wanneer je hem op je lichaam uitsmeert, ruikt hij licht plastic/noot-achtig. Geen erg aangename geur, maar deze trekt snel weg, waarna je huid zacht en gehydrateerd achterblijft. 


Ik gebruik graag shea boter op mijn lichaam, het werkt erg goed tegen een droge huid en smelt op je lichaam. De boter zelf is vrij hard, dus je kan hem best even verwarmen in je handen. Je kan deze crème ook op je gezicht en in je haar gebruiken.

 
De prijs voor een pot van 100 gram, is 9,99 euro en kan besteld worden via de webshop van Cattier-Paris.

Één reactie op “REVIEW: CATTIER PARIS, BEURRE DE KARITÉ”

Geef een reactie

CommentLuv badge