web analytics

REVIEW: BRAUN, SILK EPIL 7

Wie me op Twitter of Facebook volgt, heeft het een tijdje geleden al kunnen lezen: voor Zin in Meer mag ik de Braun Silk épil 7 testen! Heel leuk natuurlijk, want ik ben al eeuwig benieuwd naar epilators. Van zodra ik hem in huis had, ging ik aan de slag. Maar wat vind ik er nu van?

/

review braun silk epil

/

/

De Silk épil 7 komt in een zwarte kartonnen doos met een handleiding, opbergzakje, lader, schoonmaakkwastje en uiteraard ook de epilator zelf. Het tasje is erg handig, alles past er mooi in. De Silk épil 7 ziet er lekker vrouwelijk en modern uit. De body is wit en het stuk waar je hem vasthoud heeft allemaal kleine glittertjes in het plastiek, een leuk extraatje! Hoewel roze niet zo mijn ding is, vind ik deze epilator toch mooi vorm gegeven.

/

review braun silk epil

/

Hoe werkt zo’n ding?

De kop van de epilator bevat 40 pincetten die openen en sluiten terwijl de epilator ronddraait. Op die manier worden ook de kleinste haartjes uitgetrokken (vanaf 0,5 mm!). Door het massagestuk zou het epileren minder pijn doen.

Goed, doet het echt geen pijn? Ik moet zeggen dat de eerste keer epileren geen lachertje is, maar het is ook niet zo enorm pijnlijk. Sommige delen van je been zijn nu eenmaal gevoeliger dan andere. Maar persoonlijk vond ik het goed meevallen! De eerste keer heb ik gewoon droog geëpileerd. Na een klein half uurtje was mijn ene been helemaal haar-vrij (ja, ik was vrij traag). Uitleggen hoe het voelt is niet gemakkelijk, maar ik denk dat je je wel kan voorstellen hoe het voelt als er zo’n 5 haartjes tegelijk met wortel en al worden uitgetrokken, en dat een hele tijd achter elkaar?

/

review braun silk epil

/

Na het eerste been had ik geen tijd meer voor het tweede been, dus dat heb ik dan enkele dagen later in bad gedaan. Het epileren in bad ging echt heel handig en het deed ook minder pijn! Wanneer je voor het eerst gaat epileren kan ik je dat aanraden. Het grote voordeel aan epileren is dat je het gemakkelijk enkele weken zo kan laten, dat is met scheren wel wat anders (elke dag …. ik haat dat!). Na een week voelde ik wel dat ik niet alle haartjes mee had uitgetrokken, dus heb ik de epilator nog eens snel over mijn benen gehaald. Het deed nu veel minder pijn omdat er maar een paar verdwaalde haartjes over bleven. Als dat zo blijft vind ik het geen enkel probleem om elke week eens rap rap over mijn benen te gaan hoor.

/

Conclusie: ik ben overtuigd! Een epilator is ‘iets’ duurder in aankoop, maar het is wel duurzamer: geen wegwerpmesjes of vervangmesjes aankopen en minder afval. De batterij van deze Silk épil gaat ook lang mee, ik moest hem pas na een uur epileren in de stekker stoppen.

/

De Silk épil van Braun kost rond de €144 en is verkrijgbaar bij elektrowinkels zoals Vanden Borre. (PS: Nu in de aanbieding op BOL voor 99 euro!)

/

Heb jij al eens je benen geëpileerd? Wat vond je er van?

/

21 reacties op “REVIEW: BRAUN, SILK EPIL 7”

 1. Ik heb vorig jaar ook een SilkEpil aangeschaft, maar ik vind het zo ongelofelijk lang duren (mijn ervaring is dat het ook echt niet sneller gaat dan een half uur :S) dat het niet opweegt tegen het voordeel. Misschien heb ik daarnaast ook wel gewoon snelle haargroei, want mijn benen zijn no-way de ‘beloofde’ weken glad. Ik begon erg enthousiast, want op deze manier wilde ik net zoals jij scheermesjes besparen en het milieu ontzien, maar ik ben na een paar keer afgehaakt. Ik denk dat ik suikerwax nog wel eens ga proberen. Hopelijk gaat dat wat sneller ;)
  Claudia onlangs geplaatst..Gezichtsverzorging van AlverdeMy Profile

 2. Oeh, wat vond ik dat altijd pijnlijk. Ik had er vroeger ook één, of eigenlijk 2, ook ééntje speciaal voor de bikinilijn, maar ik zag er altijd vreselijk tegenop om ze te gebruiken, voor de benen ging nog wel, maar oksels en bikinilijn, dat was echt vreselijk. Misschien zijn ze verbeterd, en is het nu minder pijnlijk? Of misschien was mijn huid gewoon te gevoelig.

  Ik heb een tijd terug zo’n IPL apparaat mogen testen, de Lumea. En daar ben ik echt heel erg blij mee. Ik heb nauwelijks nog beharing op mijn benen en bikinilijn en oksels gaat ook heel goed. Dus daar blijf ik maar bij.

 3. Ik doe ook mee en vond de pijn uiteindelijk ook wel meevallen. Nu moet ik wel toegeven dat na nog geen 2 weken er al heel wat (fijne en blonde) jaartjes terug zijn, misschien heb ik het niet grondig genoeg gedaan… Maar toch tevreden, is snel bijgewerkt.

 4. Ik ben toevallig aan het rondkijken voor een epilator (nog nooit eerder gebruikt!) en ik vond deze review best handig en duidelijk :) nog eens over nadenken…

 5. Sounds gooood! Zelf had ik het vanmiddag voor het eerst op een droge huid gedaan, dus niet onder de douche, maar goddamn.. works like a charm! De haren verdwijnen razend snel en zo pijnlijk is het nou ook weer niet. Je moet er even aan wennen, maar voordat je het weet ben je alweer klaar!

 6. Wat ik me vooral afvraag is of je het alleen op je benen kunt gebruiken of ook…? Mijn benen zijn namelijk niet zo’n punt (sowieso heb ik blonde haren op mijn benen dus stoppeltjes zie je praktisch niet), maar ik heb verder een overgevoelige huid waardoor ik soms dagen niet kan scheren. Ik vraag me telkens af of een Silk Epil de oplossing zou kunnen bieden. Langer resultaat, minder vaak ontharen = minder irritatie waardoor ik niet telkens hoef te wachten. Tenminste, zo denk ik erover.
  Laura onlangs geplaatst..Schoolspullen van toen: DiddlMy Profile

  1. Hoi Laura,

   Je kunt een epilator voor veel meer dan je benen gebruiken.
   Zelf gebruik ik het voor benen, oksels en ook gewoon de ‘intieme zone’ (schaamlippen, venusheuvel). Gaat prima, hoewel het natuurlijk wel wat gevoeliger is. Dit is ook een kwestie van wennen.
   Als je huid erg gevoelig is, zou je eerst kunnen koelen. Sommige epilators komen zelfs met een speciaal ‘coolpack’ die je voor en na het epileren tegen je huid kunt houden. Dit gebruik ik zelf allang niet meer omdat het na een tijdje gewoon went.

  2. Deze epilator is eigenlijk alleen maar bedoeld voor benen. Maar je hebt dezelfde versie die verschillende opzetstukken heeft zodat je hem ook voor bikinilijn, oksels en zelfs je gezicht kan gebruiken :) Ik zou ook graag mijn oksels epileren, maar dat heb ik nog niet aangedurfd ;)

 7. Fijn dat je er zo enthousiast over bent!! Ik heb het in het verleden eens een aantal keer gedaan en ik was er niet zo’n fan van…In het begin moet je je beenhaartjes wat langer laten groeien, anders pakt de Silk Epil ze niet. Daarnaast vond ik het ietwat pijnlijk. Doe mij maar een mesje :-)
  Beautyjuf onlangs geplaatst..Wishlist: nagellak van PupaMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge