web analytics

REVIEW: THE BODY SHOP, CHRISTMAS MAKE-UP

y6MUQ6519EMnBQgBft60Oc7IbqSu5L

Zat ik vorig jaar nog te kwijlen op de kerstcollectie van The Body Shop, heb ik daar dit jaar een groot deel van in mijn bezit. En wat zijn deze producten prachtig! Vandaag een review van de Shimmer Bauble, Brush On Sunlight, 4-Step Smokey Eye palette, een Colour Crush Lipstick en 2 Lightening Touch highlighters.

Review The Body Shop kerstcollectie 2013

Shimmer Bauble & Brush On Sunlight:

the body shop shimmer bauble blush review

Zijn ze niet prachtig? Deze twee verschillende doosjes vol glanzende pareltjes staan in mijn badkamer te blinken. Beiden vind ik ze echt prachtig en ze zijn nét iets anders. De Shimmer Bauble (met het zwarte deksel) is Limited Edition en bevat wat koelere tinten roze, geel en beige. De Shimmer Bauble zorgt voor een prachtige, subtiele glans. De Brush On Sunlight zit dan weer in het vaste assortiment is is wat warmer van glans. Deze geeft een meer gouden gloed en doet me inderdaad aan zonlicht denken!

the body shop kerst review 2013 shimmer bauble

Redelijk onduidelijke swatches, maar zo zie je wel goed de subtiliteit van het product. Links zie je de Brush On Sunlight en rechts de ietwat koelere Shimmer Bauble. Beiden vind ik echt prachtig voor de feestdagen, maar ook gewoon voor een avondje uit of subtiel op je jukbeenderen voor dagelijks gebruik.

review the body shop kerst 2013 shimmer bauble

Die balletjes zijn ook zo heerlijk fotografeerbaar. Hier zie je de kleuren goed. Ze vertonen wel wat gelijkenissen, maar de Brush On Sunlight is duidelijk warmer, terwijl de Shimmer Bauble een koelere glans heeft.

De Shimmer Bauble is Limited Edition voor de feestdagen en kost €25, de Brush On Sunlight kost €18,50 euro en bestaat ook nog in een Brush On Radiance en een Brush On Bronze variant.

Lightening Touch Highlighters & Colour Crush Lipstick:

the body shop review kerst 2013 lipstick highlighter

Onmisbaar in mijn make-up stash: highlighter! Ik gebruik ze op mijn wenkbrauwbot, in mijn ooghoeken en op mijn jukbeenderen voor een oplichtend effect. De Lightening Touch highlighters van The Body Shop komen in penvorm en zijn dus vloeibaar. Zowel deze als de Colour Crush Lipsticks komen in een stevige, zilveren verpakking. Chique!

review the body shop kerst 2013 highlighter

De Lightening Touch highlighter pennen bestaan in 5 kleurvarianten. Zelf kreeg ik 00, een koele, roze kleur en 05, een donkere kleur. Fijn dat The Body Shop ook denkt aan de wat donkerdere huidkleuren! Nummer 05 is voor mij niet draagbaar, maar zal vrouwen met een donkerdere huidkleur prachtig staan als highlighter.

the body shop review kerst 2013 highlighter

De pennen bevatten plastic haartjes om het product mee aan te brengen. Deze zijn erg stevig en werken daarom fijn en precies. Door aan de onderkant van de pen te draaien, komt het product naar boven. Ik vind het wel jammer dat het product dat in de haartjes achterblijft, snel opdroogt. Dus bij het volgende gebruik heb je telkens nog de restjes van de vorige keer.

review the body shop highlighter kerst 2013

En de swatches! Het product is lekker vloeibaar en brengt daarom gemakkelijk aan. De roze highlighter heeft een koele zilveren shimmer en kan je goed dik aanbrengen (wel goed laten drogen), maar ook subtiel door het nog veel meer uit te smeren.

De Lightening Touch pennen kosten 13,50 euro per stuk. Niet goedkoop, maar je kan er enorm lang mee doen omdat het product zo zuinig is.

review the body shop kerst 2013 lipstick

Deze Colour Crush lipsticks van The Body Shop zijn nieuw sinds vorige zomer. Ik kreeg de prachtige Sweet Coral kleur (nr 130) in mijn goodiebag. Ideaal voor de wat warmere dagen, maar eigenlijk ook wel prima draagbaar in de winter. De lipstick is lekker voedend en daardoor is de kleur iets minder intens dan van een matte lipstick.

review the body shop lipstick coral

Zoals je kan zien benadrukt deze lipstick de velletjes op mijn lippen wel een beetje omdat de kleur zich daar wat ophoopt. Toch vind ik deze lipstick fijn in gebruik. Omdat hij zo lekker romig is, is hij erg fijn om te gebruiken wanneer mijn lippen wat voeding én kleur nodig hebben. Erg longlasting is deze niet, maar ik neem hem graag mee om af en toe bij te stiften.

De Colour Crush lipsticks bestaan in 3 kleurlijnen: The Reds, The Pinks en The Nudes. Elke lipstick kost €12.

4-Step Smokey Eyes Palette:

review the body shop 4-step smokey eye

De kers op de taart: een mooie, super easy smokey eye! Met dit palette moet het wel lukken. Het 4-Step Smokey Eye palette komt in een stevig, zwart doosje met 2 borsteltjes: een schuin afgesneden eyeliner brush en een zachte oogschaduwbrush. Ik ben verbaasd over de kwaliteit van deze kleine borsteltjes! Ze zijn heel fijn in gebruik. Dat maakt het palette ideaal om mee te nemen: alles wat je nodig hebt in één handig palette.

review the body shop 4-step smokey eye

Netjes he? De kleuren zijn mooi op elkaar afgestemd. Je vind een highlighter, de basiskleur voor op je ooglid, een kleur voor in je crease en een donkerbruine kleur als eyeliner.

review the body shop 4-step smokey eye

Op deze foto zie je de echte kleuren goed. 3 kleuren met shimmer en een matte kleur. Mooi!

review the body shop 4-step smokey eye

De swatches: de highlighter is niet zo enorm goed gepigmenteerd, maar dat verwachte ik ook niet. De overige drie kleuren zien er wel erg goed uit. Ze zijn ook gemakkelijk in intensiteit op te bouwen en vervagen niet snel.

Het 4-Step Smokey Eye Palette is verkrijgbaar in Brown en Plum (met paarse tinten). Het palette kost €25.

Oef, lang artikel! Ik had het natuurlijk in 3-4 kunnen splitsen, maar vind het leuker om zo’n volledig beeld te geven. Ik ben best wel overdonderd door de goede kwaliteit van de make-up van The Body Shop. Ik had er eerder nog niet veel ervaring mee, maar deze producten hebben me helemaal overtuigd!

Welk product zou jij wel graag aan je stash willen toevoegen?

Gerelateerde Artikelen

25 reacties op “REVIEW: THE BODY SHOP, CHRISTMAS MAKE-UP”

Geef een reactie

CommentLuv badge