web analytics

REVIEW: BIODERMA, SENSIBIO H2O

De Deauty boxen zijn echt ideaal om nieuwe merken te ontdekken. Zo ontving ik in de augustusbox dit micellair water van Bioderma. Een ware hype onder de bloggers, dus ik was erg benieuwd. We zijn alweer enkele weken verder en bij deze een review!

 

review bioderma sensibio h2o

Ingrediënten:

 • Aqua
 • PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides: Emulgator uit natuurlijke olie zoals amandel- en kokosolie
 • Propylene Glycol: Glycol dat vocht vasthoud in de huid (daardoor ‘zwelt’ de huid lichtjes waardoor rimpels minder lijken). Zorgt voor het gladde gevoel op je huid. Het kan irriterend werken en zorgt er voor dat andere ingrediënten dieper in de huid kunnen doordringen
 • Cucumis Sativus Fruit Extract: Komkommer extract
 • Mannitol: Een alcohol, gebruikt als bindmiddel en vochtinbrenger
 • Xylitol: Een  alcohol, gebruikt als vochtinbrenger en zou helpen bij de aanmaak van collageen
 • Rhamnose: Plantaardig suikerextract, zou huidveroudering tegen gaan
 • Fructooligosaccharides: Plantaardige suikers
 • Disodium EDTA: Bewaarmiddel, reiniger en stabilisator
 • Cetrimonium Bromide: Bewaarmiddel

 

review bioderma H20 sensibio solution micellaire

Deze micerllaire lotion zou uitermate geschikt zijn voor de gevoelige huid en alle make-up van je huid verwijderen. Na gebruik is je huid schoon en gekalmeerd. Zelf heb ik een klein reisformaat (100 ml) van het wondere water, handig voor in mijn toilettas. Ik hou van micellaire water en heb er al verschillende uitgeprobeerd. Ik was dan ook heel erg benieuwd.

Ik doe een beetje Solution Micelaire op een wattenschijfje en ga daarmee over mijn gezicht. Alle make-up en vuil komen op het watje te zitten en ik gebruik dan ook beide kanten voor een betere reiniging. Mijn waterproof eyeliner verdwijnt snel, maar de waterproof mascara is toch net iets te hardnekkig. Na gebruik is mijn huid inderdaad schoon en zacht. Nog wat dag-/nachtcrème en mijn huid is tevreden.

Om eerlijk te zijn, vind ik dit product zeker niet beter dan dan de Eau Micellaire van Cattier-Paris. Als je dan de prijs bekijkt, zou ik deze niet opnieuw aankopen. Dat wil niet zeggen dat het product niet goed werkt, maar is het de prijs en de hype waard? Ik ben er nog niet helemaal uit.

 

De Sensibio H20 Solution Micellaire van Bioderma is verkrijgbaar in de apotheek en kost ongeveer €16,5 voor 250 ml. Tip: in Frankrijk is dit product een stuk goedkoper!

 

 

Gerelateerde Artikelen

17 reacties op “REVIEW: BIODERMA, SENSIBIO H2O”

 1. Dit is mijn favoriete micellaire water, maar zoals je al zegt is het inderdaad belachelijk duur in België. (Voor de prijs van dit kleine flesje van 100 ml hier, krijg je in Frankrijk 500 ml.)

Geef een reactie

CommentLuv badge