web analytics

REVIEW: BALLOT-FLURIN MAKE-UP REMOVER

Er bestaan zo veel mooie, natuurlijke merken waar ik nog nooit van gehoord heb. Eentje daarvan was Ballot-Flurin, een Frans merk dat veel gebruik maakt van biologische honing en bijenwas. Ik mocht hun Eau Miellée uitproberen en ben onder de indruk!

Ballot-flurin eau miellée honingwater honey cleanser apicosmetique

Ingrediënten Ballot-Flurin Eau Miellée:

Water, Mel, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Cera Alba, Propolis, Royal Jelly, Pollen, Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol, Citric Acid.

Deze Eau Miellée maakt zijn naam waar: naast water, zit er zo’n 30% honing in dit product. Andere ingrediënten zijn milde reinigers, bijenwas, propolis, royal jelly, pollen, (niet-irriterende) bewaarmiddelen en een pH-stabilisator. Niet slecht!

De bijtjes zijn de voorbije jaren veel in het nieuws geweest. 1 op 10 Europese wilde bijensoorten zou met uitsterven bedreigd zijn! Een grote reden daarvoor is intensieve landbouw en het gebruik van pesticiden. Daar moeten we dringend wat aan doen en bijen mogen niet uitgebuit worden voor honing, bijenwas of andere producten. Gelukkig gebeurt dat bij Ballot-Flurin niet. Ze maken gebruik van Gentle Beekeeping (lees hier meer) en hun producten zijn dan ook cruelty free.

review ballot-flurin eau miellée make-up remover

Eau Miellée, dat zegt niet zo veel, maar dit product is eigenlijk bedoeld als gezichtsreiniger en make-up remover. Ik neem drie pompjes en maak mijn gezicht vochtig. Het product is helemaal niet olie-achtig en ook niet plakkerig. Ik masseer het honingwater in met ronddraaiende bewegingen over mijn gehele gezicht en hals. Het product begint lichtjes te schuimen en zelfs wanneer ik het op mijn ogen gebruik, prikt het niet. Het verwijdert bijna zonder moeite al mijn make-up (zelfs waterproof oogmake-up!) en wanneer ik mijn huid schoonspoel, voelt die zacht en proper aan.

Met mijn gemengde huid is dit echt een geweldig product. Het reinigt op een milde manier en laat mijn huid niet vet, droog of trekkerig achter. Door de milde reinigers tast het de natuurlijke beschermlaag van je huid niet aan.

review ballot-flurin eau miellée make-up remover

Ik ben erg onder de indruk van de puurheid van deze make-up remover. Het product werkt erg fijn en bevat mooie ingrediënten. Ook de filosofie van Ballot-Flurin is fantastich en ik ben dan ook erg benieuwd naar meer van dit merk. Deze Eau Miellée / Make-up Remover is verkrijgbaar bij BigGreenSmile.nl en kost €17,50 voor 50 ml.

Opgelet met een pollenallergie, je zou wel eens kunnen reageren op dit product.

6 reacties op “REVIEW: BALLOT-FLURIN MAKE-UP REMOVER”

Geef een reactie

CommentLuv badge