web analytics

REVIEW: AMANPRANA RAZOLI SCHEEROLIE

De olie-hype is nog steeds niet voorbij en wat mij betreft mag die ook nog even blijven duren. Ik zeg: hoera voor olie! Scheren met olie had ik toch nog niet geprobeerd, maar daar kwam verandering in dankzij Amanprana en hun scheerolie Razoli!

review amanprana razoli scheerolie

Ingrediënten Amanprana Razoli:

Olijfolie, Zoete amandelolie, Kokosolie, Rode palmolie en Etherische olie van: Zoete sinaasappel, Mandarijn, Kardemon, Sandelhout en Vetiver.

review amanprana razoli scheerolie

Je ziet het meteen: deze olie is puur natuur. Fijne ingrediënten vind ik erg belangrijk en dat is met dit product zeker oke. Door de pure ingrediënten kan je deze olie ook meteen als bodylotion gebruiken. Razoli zit in een prachtige kartonnen verpakking die open vouwt. Op elke zijde staat meer informatie over het product en het merk. De verpakking is van glas, dus let goed op dat je de fles niet laat vallen! Door de glazen verpakking blijft het product langer goed.

review amanprana razoli scheerolie

De opening van de fles is vrij groot, dus voorzichtig gieten. Je kan deze scheerolie zowel op een droge als op een vochtige huid gebruiken. Zelf gebruik ik hem liefst onder de douche, als ik dan een beetje mors is het niet erg. Ik giet een beetje olie in mijn handpalm en breng dat aan op mijn benen. Je verwacht natuurlijk dat het goed glijdt (olie = glibberig) en dat is zeker het geval. De olie blijft ook goed aan je benen plakken, iets wat bij scheerschuim niet het geval is. Van zodra er dan wat water op je benen komt, glijdt het schuim zo weg! Zeker een pluspunt aan de scheerolie dus.

review amanprana razoli scheerolie

Toch een groot nadeel aan het scheren met olie: het verstopt je scheermesje. Uitspoelen gaat ook niet makkelijk, want de olie blijft gewoon aan het mes plakken. Hm, om hier mee te scheren heb je best veel tijd nodig. Als verzorging is het product wel geweldig! Aan de geur moet je even wennen, want die is ook erg puur (een beetje nootachtig/kruidig met een vleugje sinaas). Ook durf ik deze olie wel eens te gebruiken om mijn waterproof mascara en eyeliner te verwijderen. Dat werkt erg goed! Als scheerolie vind ik het product niet zo fijn als ik gehaast ben, maar gelukkig is hij erg multifunctioneel.

review amanprana razoli scheerolie

Wat de werking betreft, ben ik wel erg tevreden. Met de olie scheer je netjes alle haartjes dicht bij de huid af en heb ik minder last van irritatie, rode bolletjes en jeuk. Het product is ook erg zuinig in gebruik en moest het mijn mesje niet zo verstoppen, ik zou nooit meer iets anders gebruiken!

De Razoli scheerolie van Amanprana kost €34,95 (100 ml) en is verkrijgbaar op hun webshop. Deze is erg geschikt als je last hebt van een droge, gevoelige huid, maar hou er rekening mee dat olie je scheermes gemakkelijk verstopt!

Gerelateerde Artikelen

review rituals lip service lip balm

REVIEW RITUALS LIP SERVICE

6 reacties op “REVIEW: AMANPRANA RAZOLI SCHEEROLIE”

  1. Scheren met olie is erg fijn. Het verstoppen van het mesje vermindert aanmerkelijk als je het mesje eerst de haartjes af laat scheren en dan hetzelfde stukje achteruit laat glijden want dan ontdoet het mesje zich weer van de meeste haartjes.

Geef een reactie

CommentLuv badge