web analytics

REVIEW: ALEPIA, SAVON NOIR AU CARAMEL

In de Deauty Respect Box van juli zat een bijzonder product: een exfolierende zeep van Alepia. Ik was heel erg benieuwd, want ik ben nu eenmaal dol op zeep. Ik testte de Savon Noir Au Caramel met veel plezier uit. In dit artikel lezen jullie mijn bevindingen.

/

Alepia savon noir review

/

/

Ingrediënten:

  • Potassium Oliviate: Verzeepte olijfolie
  • Aqua
  • Glycerin: Natuurlijk bijproduct van zeep, vochtinbrenger
  • Caramel: Natuurlijke kleurstof (ik vond geen informatie over de werking van karamel op de huid)
  • Potassium Hydroxide: KOH, wordt gebruikt om zeep te maken

/

review savon noir caramel alepia

/

De Savon Noir van Alepia komt in een plastic pot van 200 ml met schroefdeksel. Het goedje zelf is erg dik en stroperig, het is dus fijn dat er nog een extra dekseltje op het potje zit. Op die manier loopt de zeep niet uit en krijg je geen zeep in de groeven van het schroefdeksel (dat vind ik persoonlijk altijd erg vervelend). De zeep ruikt naar mijn zelfgemaakte vloeibare zeep en plakt erg, het lijkt inderdaad op karamel!

Het is de bedoeling dat je de zeep gebruikt wanneer je veel tijd hebt. Je huid moet warm en vochtig zijn (zoals bijvoorbeeld in de douche of in bad). Breng een dun laagje Savon Noir aan op je huid (mag ook op het gezicht gebruikt worden!) en laat dit 3-4 minuutjes zitten. Afspoelen met water en je huid is helemaal schoon. Na gebruik zijn dode huidcellen, talg en vuil verdwenen en is je huid perfect voorbereid op een scrub.

/

review alepia savon noir au caramel

/

Ik ben fan! Mijn huid voelt super schoon en gehydrateerd. De ingrediënten zijn top en Alepia is gecertificeerd met het ECOCERT-label. Het voelt lekker luxe en speciaal om te gebruiken, ik gebruik Savon Noir zo’n twee keer per week in de douche.

/

Savon Noir Au Caramel is verkrijgbaar via Alepia en kost €16,95. Er bestaan nog andere varianten, prijzen variëren van 6,95 euro tot 16,95 euro.

10 reacties op “REVIEW: ALEPIA, SAVON NOIR AU CARAMEL”

  1. Ik ben heel tevreden over dit merk, savon noir heb ik nog niet getest, wel de shampoo bar (zeepblok) heerlijk romig schuim (alleen de geur valt wat tegen, maar die verdwijnt bij het afspoelen) en je haar is lekker zacht als het droog is. Van de sheaboter (karitéboter) ben ik al helemaal fan, super zachte huid en goed gehydrateerd TOP producten ! Maar omdat het allemaal puur is, is de geur soms niet wat je in gedachten had, maar die neem ik er graag bij.

    1. Dag Zoë en Annie, ik wou enkele producten bestellen bij Alepia maar zag toen de verzendingskosten naar België: 10 euro, duurder dan het totaal van de 3 producten samen (promo’s!). Hebben jullie ze ook besteld via hun officiële site? Ik kan maar geen andere verdeler vinden…

Geef een reactie

CommentLuv badge