web analytics

Q&A: THE ANSWERS

Leuke vragen hebben jullie doorgestuurd! Ik probeer ze zo goed en zo kwaad als het kan te beantwoorden


Waarover maak je het liefste posten?
 
De posts die ik zelf het liefst maak, zijn DIY’s. Omdat dat gewoon hetgeen is wat ik het liefst doe en ik vind het leuk om andere mensen aan te zetten ook zelf iets te maken. Reviews vind ik ook heel leuk om te doen, maar het opzoeken van alle ingrediënten neemt wel erg veel tijd in beslag!

 

Uit welke boeken of van welke websites haal je vooral informatie? En wanneer ga je al die leuke productjes verkopen buiten je omgeving?
 
Bij reviews schrijf ik telkens iets over de ingrediënten die gebruikt zijn, de informatie over deze ingrediënten komt meestal van Truth In Aging of Skindeep! Dat zijn handige en overzichtelijke sites met goede info. Inspiratie haal ik vaak van pinterest, maar ik probeer er wel altijd mijn eigen draai aan te geven.
 
Over mijn eigen productjes: ik verkoop ze nu al vaak aan mensen die me contacteren via Facebook of mail. Wanneer ze ver weg wonen, vinden we altijd wel een oplossing :) Verzenden heb ik, tot nu toe, nog niet hoeven doen, maar wanneer iemand bereidt is om daarvoor te betalen, wil ik het gerust proberen!
 
Ik ben heel benieuwd naar je muzieksmaak, altijd een vraag die ik stel en heb je ook nog een favo nummer? Zo ja? Tell me all about it! 
 
Een moeilijke vraag! Ik hou van veel verschillende soorten muziek, maar neig toch naar het “alternatieve” (wat een stomme term is dat ook). Ik hou erg van de klassieke rock zoals Pink Floyd, Led Zeppelin, The Beatles en dergelijke, maar mijn all time favourite is Babyshambles/The Libertines! Ik hou echt heel erg van die muziek. Mijn favoriete nummers van hen zijn: ‘Up The Bracket’ en ‘Fuck Forever’. Oh en ‘What A Waster’ en ‘Don’t Look Back Into The Sun’ en ‘Delivery’ en, en, en …

Mijn vraag: haal jij alle info van internet of ook uit boeken? :) en wie inspireert jou?

Het meeste haal ik van het internet, maar er bestaan ook erg leuke boeken zoals ‘My Buttered Life’, ‘Crèmes en milde zepen’ en ‘Natuurlijke Cosmetica Zelf Maken’. 
Voor inspiratie kijk ik snel naar Engelstalige blogs, ik heb het gevoel dat de natuurlijke cosmetica ‘trend’ bij hen al veel verder staat. Er is dus ook meer informatie te vinden! Sites die ik erg leuk vind zijn: Crunchy Betty, My Homemade Beauty en nog zo veel meer.
 Wat denk jij over spf in gezichtsproducten? Iedereen zegt dat het heel belangrijk is, maar een echte zonnebrandcreme moet je om de paar uur smeren omdat het dan niet meer werkt, dus een crème met spf zal toch ook niet zo lang beschermen?  Ik gebruik nu een fijne natuurlijke crème zonder spf en vraag me nu dus af of het nu echt wat uitmaakt.

Ik gebruik zelf ook een dagcrème zonder SPF. Tegenwoordig is er erg veel aandacht voor zonbescherming, en hoewel ik zeker geloof dat het belangrijk is om je te beschermen in de zon, doe ik het zelf te weinig. Ik geloof ook niet zo in de zonnecrèmes met chemische filters, die heb ik zelfs liever niet op mijn gezicht. En zoals je zelf al zegt: niemand smeert elke twee uur zijn dagcrème bij!
Ik geloof dat het belangrijker is om op een verantwoorde manier de zon in te gaan: niet op de heetste momenten van de dag en met regelmatige tussenpozen. Wanneer je gevarieerd en gezond eet, je huid goed behandeld en verantwoord in de zon gaat, kan je huid  zich op zijn eigen manier beschermen. Daar geloof ik in (& rimpels krijg je toch wel).


Wat vind je van dierproeven voor cosmetica? Vaak zijn natuurlijke merken ook niet op dieren getest, maar ik zag pas wel een mascara van lancome bijvoorbeeld. Hou je er rekening mee of wat vind je er verder van?


Ik heb me al goed ingelezen in dit onderwerp, en heb inderdaad besloten om geen producten meer aan te schaffen die getest werden op dieren. Ik geloof nog steeds in dierproeven voor medische redenen, anders zouden we nu niet zo ‘ver’ staan in de geneeskunde, maar ik ben wel radicaal tegen het testen van cosmetica op proefdieren.  Daardoor heb ik besloten om de producten die ik al heb (zoals de Lancome mascara) eerst op te gebruiken. Zomaar iets weggooien is ook niet van mijn gewoonte :)Wat is je favoriete product? 


Eerst vond ik dit een erg moeilijke vraag, maar na even nadenken is het antwoord erg duidelijk! Dat is Dream Cream van Lush. Deze lotion heeft echt veel goeds voor mijn gezicht gedaan, en ik zou echt niet meer zonder willen!


Waardoor besloot je te beginnen met bloggen en hoe bevalt het?


Ik begon met bloggen omdat ik nieuwsgierig was naar hoe het allemaal in zijn werk ging. Ik zag zo veel blogs die allemaal over hetzelfde gingen, en er waren er maar bijster weinig die me ook echt boeiden. Daarom besloot ik om een blog te maken over mijn zoektocht naar natuurlijke alternatieven. Ik hou er van om zelf op zoek te gaan naar interessante informatie en leuke DIY’s, en het kon toch niet dat ik hierin de enige zou zijn? ;)

Wat doe je in het dagelijks leven? Ik ben student Pedagogische Wetenschappen in Gent. In September begin ik in mijn laatste bachelor jaar (hopelijk!). Daarna zou ik graag een opleiding tot leerkracht lager onderwijs volgen. Voor de rest stop ik ook erg veel tijd in de Chiro, waarin ik leiding geef.

Naar jaarlijkse gewoonte: kampvuur op de laatste kampdag

Verzin je alle recepten voor zelfmaak dingen zelf?


Niet altijd! Vaak vind ik een leuke DIY online, en besluit daar dan mijn eigen draai aan te geven. Bij de Toner-DIY heb ik echter alle goede ingrediënten samen gezet en dan gekeken voor welk huidtype de ingrediënten goed zouden kunnen zijn. Al snel kwamen daar de verschillende toners uit :) Ook bij zeep voeg ik vaak gewoon enkele vetten toe die ik dan in huis heb (wel telkens goed uitgerekend via de SoapCalc!). 


Kan je de zeep ook gebruiken als shampoo of is daar een apart recept voor?


De shampoobars die ik maak, zijn eigenlijk in de kern gewoon zeep! Een grotere hoeveelheid kokosolie en de toevoeging van castor olie zorgen ervoor dat het haar goed wordt schoongemaakt. Deze oliën maken de zeep tot een shampoobar. Wanneer je je zelfgemaakte zeep als  shampoo wil gebruiken, moet je er wel bijnemen dat je je haar zal moeten naspoelen met azijn! Dat doe ik nu na elke wasbeurt, en ik ben het al zo gewoon dat het echt geen extra moeite meer is. Binnenkort maak ik een shampoobar DIY!


Zo, ik hoop dat al jullie vragen een beetje beantwoord zijn!
Morgenvroeg vertrek ik op kamp, er staan enkele artikelen ingepland en er zou voor jullie dus niet te veel mogen veranderen. Wel kan ik dus geen comments en mails beantwoorden.


Vergeet niet mee te doen aan de giveaway! Die loopt nog tot ik terug ben :)

Gerelateerde Artikelen

winactieweek 7 olea zolea

WINACTIE #7 OLEA VERRASSING

Één reactie op “Q&A: THE ANSWERS”

Geef een reactie

CommentLuv badge