web analytics

ALL ABOUT PRICKLY PEAR OIL

Na kokosolie en arganolie is er nu een nieuwe olie die helemaal gehypt wordt: cactusvijgolie! Cactusvijgolie, of prickly pear oil, is een lichte olie die uitermate geschikt is voor de ouder wordende huid. Ik ging op zoek naar informatie en testte de olie zelf uit!

all about prickly pear oil

(foto)

De cactusvijg is de vrucht van een cactus die vooral in Marokko, Latijns-Amerika, Spanje en Zuid-Afrika groeit. Ze zien er uit als groene peertjes met dorens op en verkleuren naar geel of rood van zodra ze rijp zijn. Het vruchtvlees is rood van kleur en bevat veel zaden waaruit de olie gewonnen wordt. Het schijnt dat de vruchten ook een beetje naar een peer smaken en zelfs bij ons kan je cactusvijg kopen om zo op te eten.

review fazo prickly pear oil cactusvijgolie

Cactusvijgolie wordt (best koud)geperst van de zaden van de Opuntia Ficus-Indica. Voor 1 liter olie heb je wel 1000 kg cactusvijgen nodig! De goede eigenschappen komen door de samenstelling van de olie. Cactusvijgolie bestaat voornamelijk uit vitamine E (tocopherol), een natuurlijke antioxidant die huidveroudering tegen gaat, linolzuur (bevorderd de celvernieuwing) en sterolen (houden vocht vast in de huid).

Op die manier kan je cactusvijgolie best als gezichtsserum gebruiken. Je hebt maar een paar druppels nodig. Deze lichte olie trekt redelijk snel in en heeft geen echt uitgesproken geur (een beetje muf, nootachtig, maar de geur verdwijnt snel). De olie hydrateert, verzacht, verminderd fijne lijntjes en zou littekens vervagen. Ook als oogserum te gebruiken: de olie vermindert wallen en donkere kringen.

review fazo prickly pear oil cactusvijgolie

Zelf ging ik ook aan de test. Ik gebruikte de cactusvijgolie van Fazo twee weken lang als serum, zowel op het gezicht als rond mijn ogen. De olie moet even ingemasseerd worden, maar wordt snel opgenomen door mijn huid. Ik gebruikte nog steeds een dag- of nachtcrème na het aanbrengen. Over fijne lijntjes kan ik weinig zeggen, wel is mijn huid zacht en gehydrateerd. Rond mijn ogen merk ik duidelijk verbetering: een frissere blik en minder blauwe kringen!

review fazo prickly pear oil cactusvijgolie

Ik vind de verpakking trouwens erg handig, met het balletje breng ik de olie snel aan op mijn huid, zonder te veel te gebruiken! Een flesje cactusvijgolie van 15 ml kost 39 euro. Niet goedkoop dus, maar de olie is erg zuinig in gebruik.

Cactusvijgolie is een kostbare, dure olie die ideaal is voor de ouder wordende huid. Wanneer je op zoek bent naar een natuurlijk serum tegen rimpeltjes en fijne lijntjes en je het niet erg vindt om wat meer te betalen, dan is deze olie echt iets voor jou!

Gerelateerde Artikelen

all about soy wax

ALL ABOUT SOY WAX

9 reacties op “ALL ABOUT PRICKLY PEAR OIL”

  1. Ik maak een serum uit rozenbottelolie en squalane met wat EO’s, maar ik had nog niets specifieks voor rond mijn ogen: deze eens proberen !
    Ps: ik lees al heel lang mee en vind je blog vernieuwend en inspirerend: door jou gebruik ik tegenwoordig enkel nog zelfgemaakte cosmetica (behalve make-up, maar dat staat ‘next’ op het lijstje). Bedankt dus, je hebt wonderen gedaan voor mijn huid !

Geef een reactie

CommentLuv badge