web analytics

OP ZOEK NAAR DUURZAME SNEAKERS

In juli trek ik een maand door Thailand en ik kijk er enorm naar uit. Stiekem heb ik in mijn kast al een doos met allerlei spullen die zeker mee moeten (en die ik nu nog niet nodig heb). Er is slechts één ding waar ik me nog het hoofd over breek: welke schoenen neem ik mee?

duurzame eco schoenen sneakers

Foto door Coriette Schoenaert

Als eerste dacht ik natuurlijk aan bergbottines (kennen Nederlanders dat woord? Bergschoenen, wandelschoenen, je snapt me wel), maar die krengen zijn zo groot, lomp en zwaar! In een warm en vochtig land zoals Thailand (regenseizoen), wordt dat vast geen pretje. Een trektocht op sandalen lijkt me ook niet ideaal.

Dus nu ben ik op zoek naar sneakers met een goede, stevige zool die wel wat kilometers kunnen verdragen. Ik dacht aan Nike’s, maar er moeten toch ook duurzamere goede sneakers bestaan? Een speurtocht op het internet leverde heel wat op. Nu nog kiezen…

Duurzame schoenen eco sneakers

0. Lotika: Fair trade, milieuvriendelijk en vegan. Max Havelaar en FSC keurmerk. €69,90

1. Green Comfort: Jammer genoeg gemaakt uit kalfsleer, dus hoort hier niet helemaal thuis … €89,95

2. Veja: Milieuvriendelijk geproduceerd (maar wel leer). €99

3. Brasque-Pozu: Bio-katoen, kurk en volledig vegan. €150

4. Waschbär: Schoenen gemaakt uit hennep. €59,95

5. Veja: Milieuvriendelijk geproduceerd. €99

6. Lotika: Fair Trade, milieuvriendelijk geproduceerd en vegan. Max Havelaar en FSC keurmerk. €69,90

7. Veja: Milieuvriendelijk geproduceerd. €105

8. Veja: Biologisch katoen, wel gedeeltelijk in leer. €125

9. Oat Shoes: Fair Trade, bio katoen. Er zitten zaadjes in verwerkt, wanneer ze versleten zijn, kan je ze planten! €135

10. FYE: Volledig biologisch en milieuvriendelijk geproduceerd. €27

0. en 6. zijn mijn favorieten, maar toch heb ik nog geen schoenen besteld. Ik heb nochtans niet zo’n hoge eisen hoor: duurzaam, simpele (liefst zwarte), lage sneakers met een goede zool zodat ik er lang op kan lopen … Heb jij nog tips?

(PS: volgens Rank A Brand behaald Nike een B-score op vlak van duurzaamheid, wat best meevalt (Puma en Veja doet het nog beter), dus misschien toch Nike’s? HELP!)

Gerelateerde Artikelen

christmas wishlist zolea

MY CHRISTMAS WISHLIST

8 reacties op “OP ZOEK NAAR DUURZAME SNEAKERS”

 1. Hi Zoë,
  Wat heb je dan uiteindelijk beslist? Want ik vertrek binnenkort voor een paar maanden naar het buitenland en ben ook op zoek naar goede eco-friendly schoenen. :)

 2. Er zijn ook veel bergschoenen die helemaal niet zo lomp en groot zijn, sommigen lijken best veel op sneakers. Ik zou toch voor zo iets gaan, misschien nog een paar sandalen mee (Teva loopt echt heerlijk). Wel tof dat er zoveel duurzame schoenen zijn!
  Swaen onlangs geplaatst..Movits!My Profile

 3. Ik werk al enkele jaren in een outdoor winkel, en wil je eigenlijk afraden om bergtochten te doen op sneakers met te dunne zooltjes. Ik zou dan misschien toch eerder gaan voor iets meer gespecialiseerde Nikes of Pumas, dan voor de Lotika’s (nummer 6). Al ben ik bij Nikes ook niet zeker of ze zo lief zijn voor je voetjes qua waterdichtheid natuurlijk. Dat heb je bij wandelschoenen wel meer. Ik heb ooit een les gekregen over milieu- en diervriendelijk geproduceerde wandelschoenen, maar ik kan me momenteel écht niet meer voorstellen hoe dat merk heette… sorry!! xo
  Nikki | The Ginger Diaries onlangs geplaatst..Travel Diaries: Lisbon, PortugalMy Profile

 4. Ik denk dat je bij zo’n schoenen niet echt op zoek moet gaan naar hoe mooi zijn ze, maar meer naar ‘hoe lang kan ik ermee wandelen zonder blaren te krijgen op mijn voeten’. Ik ben eens op citytrip geweest naar Budapest (zomerperiode) met converse sneakers, ze hebben nog nooit zo hard gestonken en versleten en mijn voeten waren vol vol blaren elke dag. Sindsdien kan ik echt niet meer zo’n dunne stoffige schoenen verdragen, heel af en toe, maar niet voor lange afstanden. De perfecte sneakers heb ik ook nog niet gevonden, maar ik ben stiekem wel benieuwd naar Nike airs, ook al was ik vroeger altijd overtuigd dat Nike aan kinderarbeid deed en slechte lonen uitbetaalde. Nu weet ik het ook niet meer! Volgens die Rank-a-Brand-link is Nike echt wel verbeterd.. Good luck met je zoektocht! Ik ben benieuwd wat het gaat worden!
  Stéphanie B. onlangs geplaatst..Valentine’s ideas.My Profile

 5. Toen ik voor drie maand in Thailand was, had ik drie paar schoenen mee: allstars, bergschoenen en sandalen. Uiteindelijk heb ik alleen maar mijn sandalen en bergschoenen aangehad overdag, en ik vond dat heel gemakkelijk :) Als je goede bergschoenen hebt, valt dat wel mee qua lompheid en zwaarheid hoor, ik was juist heel blij dat ik ze had. En goede bergschoenen zijn niet altijd heel duur, ik had de mijne uit de Makro. Heb ze ondertussen al 3 jaar, en ze hebben al heel wat kilometers versleten maar zijn nog steeds goed. Dus ik zou je toch bergschoenen i.p.v. sneakers aanraden :p

Geef een reactie

CommentLuv badge