web analytics

OLIVE OIL, A MIRACLE WORKER?

Olijfolie staat bekend om zijn vochtinbrengende, verzachtende, ontstekingsremmende en cel vernieuwende eigenschappen. Deze olie wordt gemakkelijk opgenomen door de huid en wordt soms omschreven als de natuurlijke talg. Dit komt doordat er in olijfolie squaleen zit, en squaleen wordt ook teruggevonden in het talg van onze huid. (Squaleen is onverzeepbaar, waardoor de goede eigenschappen overblijven in een olijfzeep.)
 
Omdat er zo veel overeenkomsten zijn tussen onze eigen huid en bepaalde elementen in olijfolie (zo heeft olijfolie bijvoorbeeld dezelfde PH-waarde als de huid), zorgt deze olie er voor dat de huid kan ademen. Olijfolie zou goed zijn als aftersun en bij een beschadigde huid aangezien het cel vernieuwende eigenschappen heeft.
Door de vrij hoge concentratie van vitamine E is olijfolie vrij lang houdbaar, ongeveer 1 jaar.Met olijfolie uit de keuken kan je heel wat doen voor je huid en haar. 
 
– Een van de bekendste haarmaskers is pure olijfolie. Verdeel de olijfolie over je haar en laat een hele nacht intrekken. De volgende dag goed uitwassen en je haar zal glanzend en zacht zijn. 
 
– Olijfolie kan je perfect als cleanser gebruiken. Eerst maak je een mengsel van castor olie en olijfolie aan de hand van je huidtype.
  • vette huid: 60% castor en 40% zonnebloemolie (olijfolie zou niet goed werken bij mensen met acné)
  • gecombineerde of normale huid: 50% castor en 50% olijfolie
  • droge huid: 30% castor en 70% olijfolie
Je masseert de olie in je gezicht. Wanneer alles goed verdeeld is, maak je een washandje nat met warm water en leg dit op je gezicht. Dit zorgt er voor dat je poriën open gaan. Als het washandje koud geworden is kan je dat gebruiken om de oliën en het vuil van je gezicht te wassen.
Zie deze link voor meer informatie over de Oil cleansing method.
 
– Olijfolie als nachtcrème. Breng olijfolie aan op je gezicht zoals je zou doen met elke andere crème.
 
– Olijfolie in zeep: olijfzeep is een van de oudste zepen. Deze zeep moet lang rijpen en zorgt er voor dat je huid niet uitdroogt. Olijfoliezeep is vooral goed voor mensen met een droge huid. 
 
– Olijfolie in scrub: een mengsel van olijfolie en suiker is een geweldige scrub voor je lichaam. De suiker exfolieert en de olijfolie zorgt voor een zachte en gehydrateerde huid achteraf. 
 
– Gebruik olijfolie als ontschminker: giet een beetje olijfolie op een watje en gebruik dit om mascara en eyeliner te verwijderen. 
 
De naam Olea komt trouwens van de INCI naam van olijfolie, namelijk Olea europaea, en ik geloof dus echt in de bijzondere eigenschappen van olijfolie. En jullie?

Gerelateerde Artikelen

jojoba-610x225

ALL ABOUT JOJOBA OIL

benzoyl peroxide

ALL ABOUT BENZOYL PEROXIDE

2 reacties op “OLIVE OIL, A MIRACLE WORKER?”

  1. Ik ben ook overtuigd van olijfolie ja! Voor mijn lichaam gebruik ik al jaren niets anders dan (Griekse) olijfzeep, heerlijk. En 'The olive branch' douchegel van Lush is sinds kort ook één van m'n favorieten.

Geef een reactie

CommentLuv badge